preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Knjižnica/Školski list

Projekti

Razredne web stranice

Škola na radiju

vijesti

Prvo i nezaboravno Erasmus+ iskustvo u Firenci

Od 11. 7. do 16. 7. provela sam u Firenci na mobilnosti u sklopu Erasmus + projekta „Učitelji za učenike 21. stoljeća - Digitalizacija i modernizacija nastave“ na tečaju Tablets and Smartphones: Using Mobile Devices as Educational Tools. Budući da sam veliki zaljubljenik u digitalne alate, malo je reći da sam uživala u tečaju.

Prvi dan je trenerica Ayse iskoristila jednu Team Building igru kako bi se u opuštenoj atmosferi svi sudionici tečaja međusobno upoznali. Na edukaciji nas je bilo 11, a sudionici su došli iz Mađarske, Španjolske, Portugala, Grčke i Hrvatske. Ja sam bila jedina učiteljica razredne nastave. Nakon upoznavanja, trenerica nas je upoznala s informacijama važnim za tečaj i predstavila dva alata: Mentimeter (formativno praćenje) i Pear Deck (kreiranje lekcije i ugradnja Pear Deck ekstenzije). Novi alat za mene je bio Trello (ploča slična Padletu) na koju će se postavljati svi materijali izrađeni na tečaju. Zatim je svaki sudionik kroz prezentaciju predstavio sebe, svoj rad, mjesto iz kojega dolazi i školu. Jako ih se dojmila naša škola te su mislili da radim u privatnoj školi. Na kraju radnog dana u Padletu smo predstavljali svoju zemlju. 

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 30. 7. 2022. 07:43

Naša škola - ClassDojo škola

Postali smo ClassDojo škola!

Platformu ClassDojo koristim godinama i zbog svoje jednostavnosti odmah su ju zavoljeli i učenici i roditelji. U našoj školi je u ClassDoju 13 učitelja otvorilo svoje razrede.

ClassDojo omogućuje suradnju učenika, učitelja i roditelja u realnom vremenu te je cilj uključiti i ostale učitelje škole u Classdojo i koristiti sve prednosti koje platforma pruža.

učiteljica Aleksandra Gudlin Mićić

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 29. 7. 2022. 14:29

Aleksandra Gudlin Mićić - Wakelet ambasadorica

Početkom srpnja (mjeseca koji je vrlo aktivan mjesec za Wakelet zajednicu), naša učiteljica Aleksanadra Gudlin Mićić aplicirala je i postala Wakelet ambasadorica uz još 38 ambasadora diljem svijeta!

Kako sama napominje, njena ljubav prema Wakeletu traje već dugo, budući da je Wakelet digitalni alat koji pruža razne mogućnosti koje su prepoznali mnogi učitelji i učenici. Wakelet zajednica omogućuje učiteljima stalne edukacije (webinare) i pruža neprestanu potporu.

U Hrvatskoj je tek nekoliko Wakelet ambasadorica tako da će Aleksandra zajedno s ostalima raditi na proširenju zajednice. Posebnu zahvalu upućuje svojim divnim kolegicama Sandri Vuk i Lidiji Cvetko na podršci i kontinuiranim edukacijama u projektu Webučionica.

Aleksandra ističe da joj je velika čast biti dio malog hrvatskog tima ambasadora, a mi smo ponosni što škola iz Bregane u svojim redovima ima Wakelet ambasadoricu!

Svaka čast, Aleksandra!

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 29. 7. 2022. 14:13

Prije početka škole - kino na otvorenom

Sad to već postaje i tradicija…

Neposredno pred početak nove školske godine, 31. kolovoza (srijeda), u našem ćemo školskom dvorištu ponovno organizirati kino na otvorenom. Nastavak je to sjajne suradnje s POU Samobor i njihovim Kinom na putu koji odlazi u mjesta na području našega grada.

Izabran je film „Rat u kući“, zabavna obiteljska komedija u kojoj dominira Robert de Niro u ulozi djeda kojem se suprotstavlja njegov unuk (desetogodišnji Peter oduševljen je viješću da se njegov djed doseljava k njemu, no njegovom uzbuđenju dolazi kraj kada shvati da se od njega očekuje da djedu prepusti svoju sobu dok bi on trebao noćiti na jezivom tavanu).

Zasad samo zabilježite datum, podsjetnik na još jednu srijedu navečer u Bregani slijedi prije samog prikazivanja filma…

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 28. 7. 2022. 16:54

Nacionalne oznake kvalitete za projekte 4. c

Ove godine je eTwinning zajednica doživjela mnoge promjene. Jedna od njih je da su ove godine pomaknuti rokovi za predaju prijava za Nacionalnu oznaku kvalitete (NQL). Središnja služba za podršku eTwinningu odlučila je da je ove godine rok za predaju prijava 31. svibnja 2022. godine što je puno ranije nego prošle godine (kraj srpnja). No, sljedeća promjena je još više iznenadila i eTwinnere i učenike.

Novost je od ove godine i ograničavanje broja prijava za Nacionalnu oznaku kvalitete koje svaki eTwinner može predati. Tako se u školskoj godini 2021./2022. evaluiralo najviše četiri prijave po prijavitelju. Stoga smo učenici i ja napravili izbor projekata i odlučili koje projekte ćemo prijaviti za Nacionalnu oznaku kvalitete budući da smo sudjelovali u dosta njih. Izbor je bio težak, ali smo izdvojili dva autorska projekta Ljepota različitosti 3 i Christmas Programming & Greetings 2, U svijetu likovnih umjetnika 4 te Sigurnim korakom u školu 3.

Predivan je osjećaj biti nagrađen za svoj rad te se nadam da će moji učenici svoja znanja, iskustva i vještine, koje su stekli provodeći eTwinning projekte, primijeniti i u petom razredu, a ja s prvašićima eTwinnerima.

učiteljica Aleksandra Gudlin Mićić

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 28. 7. 2022. 16:45

Prekrasna Firenca ostavila neizbrisiv trag

Mobilnost u sklopu Erasmus + projekta „Učitelji za učenike 21. stoljeća - Digitalizacija i modernizacija nastave“, odvela me u Firencu, centar pokrajine Toskane, na tečaj Integrating Creativity and Innovation into Teaching.

Godinama nastojim svoj rad i nastavni proces obogatiti inovativnim i kreativnim načinima rada.

Prvi dan imali smo dan upoznavanja s novim kolegama – u grupi su bili kolegice i kolege iz Portugala, Španjolske, Poljske, Mađarske i Njemačke. Radionicu je vodila Alessia Masseli. Dan je odmah započeo radno. Upoznali smo se kroz igru gesti – svatko je trebao izgovoriti svoje ime uz neku gestu koja ga predstavlja. Nakon toga raspravljali smo o različitim pristupima nastavi. Nakon pauze predstavljali smo naše škole.

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 27. 7. 2022. 16:09

Mnoštvo inovativnih metoda za poučavanje u Barceloni

Mobilnost u sklopu Erasmus + projekta "Učitelji za učenike 21. stoljeća - Digitalizacija i modernizacija nastave", odvela me u prekrasnu Barcelonu,  veličanstveni grad u Španjolskoj, odnosno glavni grad Katalonije. U Barceloni se od 4. 7. do 9. 7. 2022. održavao tečaj "Integrating Creativity and Innovation into Teaching". Cilj tečaja bio je osvijestiti sudionike s izazovima primjene kreativnih metoda i inovativnih rješenja u nastavi i upoznati nove strategije za poboljšanje učenja.

Prvi dan bio je dan upoznavanja s novim radnim kolegama i predavačicom Federicom de Bartolomeo. Edukacija je bila međunarodna, sudionici su došli iz Mađarske, Njemačke, Italije, Poljske, Portugala, Rumunjske i Hrvatske. U grupi od 16 sudionika, našlo se učiteljica, profesora engleskog jezika, stručnih suradnika i jedna profesorica u školi dizajna za odrasle. Ja sam bila jedina sudionica iz Hrvatske i predstavila sam kratkom prezentacijom rad naše škole, ljepotu našeg kraja, znamenitosti Samobora i svoj rad. Sudionici su bili oduševljeni mnogim danima koje obilježavamo u školi i povezanošću naše škole s lokalnom zajednicom.

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 27. 7. 2022. 15:43

Obitelj Mićić danas kreće prema Italiji

I dok se većina učitelja sprema na svoj zasluženi odmor, obitelj Mićić priprema se za dodatne edukacije. Naime, danas će put Firence krenuti naša učiteljica razredne nastave Aleksandra Gudlin Mićić i njen suprug, učitelj hrvatskog jezika Tomislav Mićić. Naime, i oni su sudionici međunarodnog projekta Erasmus + KA1 (Učitelji za učenike 21. stoljeća - digitalizacija i modernizacija nastave) u koji se ove godine uključila škola iz Bregane.

Želimo im ugodan boravak u Italiji, puno novih prijateljstava s ljudima iz svih krajeva svijeta te da se vrate bogatiji za pregršt novih savjeta i metoda kojima će se služiti u nadolazećem radu s učenicima.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 9. 7. 2022. 11:33

Konferencija povodom 30. obljetnice FSO

Danas je ravnatelj naše škole Igor Matijašić sudjelovao na panelu koji se bavio ulogom ravnatelja u izgradnji inkluzivne kulture škole. Organizator je bio Forum za slobodu odgoja, organizacija koja obilježava 30. obljetnicu svoga rada.

bio je to jedan od dijelova dvodnevne konferencije "Forum za škole – učiti za promjene, učiti za budućnost“, a uz ravnatelja naše škole sudjelovali su i Snježana Romić, ravnateljica OŠ Lijepa naša (Tuhelj), Maja Feil Ostojić, ravnateljica Škole za primalje (Zagreb), Ivana Orešković, ravnateljica Srednje škole Bartola Kašića (Grubišno polje) te Željka Štampar Zamuda, ravnateljica OŠ Tomaša Goričanca (Mala Subotica).

Moderatorica panela bila je Eli Pijaca Plavšić, voditeljica Forumova programa Unaprjeđenje poučavanja.

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 6. 7. 2022. 20:32

Učiteljica Zvjezdana Malović putuje u Barcelonu

Naša učiteljica razredne nastave Zvjezdana Malović kraj ovog tjedna dočekat će u Barceloni! Naime, ona je također jedna od sudionica međunarodnog projekta Erasmus + KA1 (Učitelji za učenike 21. stoljeća - digitalizacija i modernizacija nastave) te u nedjelju odlazi na jednotjednu edukaciju u inozemstvo.

Želimo joj da se vrati s puno novih i korisnih spoznaja za daljnji rad s učenicima te da uživa u svim ljepotama prekrasnog španjolskog grada!

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 29. 6. 2022. 12:58

Hrvatsko-slovenska čitateljska suradnja

Kao i prijašnjih godina, sudjelovali smo u projektu Čitanje ne poznaje granice/Branje ne pozna meja. Ove su se godine uključila dva razreda: 3. c učiteljice Vesne Bende i 4. b učiteljice Zvjezdane Malović. Osnovna je svrha projekta unaprijediti čitanje i razumijevanje pročitanog te razviti empatiju prema slovenskom, odnosno hrvatskom jeziku i književnosti. Održan je videosusret s učenicima 5. razreda OŠ Komenda Moste iz Slovenije te njihovim učiteljicama i školskom knjižničarkom.

Naši su učenici čitali na slovenskom jeziku Macu papučaricu Ele Peroci te bajku braće Grimm Volk in sedem kozličkov, a partneri naše škole čitali su Čudnovate zgode šegrta Hlapića Ivane Brlić-Mažuranić. Učenici su na početku susreta predstavili svoje mjesto i školu, a zatim su izložili svoje radove. Naši su učenici dramatizirali spomenute tekstove te ih u potpunosti izveli na slovenskom jeziku za što je trebalo mnogo truda i vremena. Na samome kraju naši su učenici otpjevali pjesme u pratnji na klaviru učitelja Glazbene kulture Marina Rimca Na planincah i Moj očka 'ma konjička dva. Svi smo uživali u susretu, a za sljedeću godinu najavili smo susret uživo ako nam prilike to budu dopustile.

knjižničarka Ivančica Huđek

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 23. 6. 2022. 10:42

Uživo o projektu Hand in Hand

Ovoga tjedna u našu školu pristigle su voditeljice projekata u Institutu za društvena istraživanja iz Zagreba kako bi predstavile novi međunarodni projekt u koji je uključena naša škola – Hand in Hand. Podsjećamo, riječ je o Erasmus+ KA3 projektu čiji je cilj osnažiti učitelje za složenost svakodnevnog rada i fleksibilnije suočavanje s izazovima, kroz primjenu programa namijenjenog razvoju socio-emocionalnih kompetencija i svijesti o različitosti kod učitelja.

Naša škola odabrana je kao jedna od eksperimentalnih, a djelatnice IDIZ-a temeljito su pojasnile sve detalje i raspored pojedinih aktivnosti koje započinju već u kolovozu.

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 17. 6. 2022. 07:33

Christmas Programming & Greetings 2

Završen je eTwinning projekt pod nazivom Christmas Programming & Greetings 2. Projekt se realizirao u adventu i okupio je 10 partnera iz Hrvatske i Turske. U projektu su sudjelovali učenici 4.c razreda.

Suradnju smo ostvarili s učenicima 1.f razreda OŠ Bogumila Tonija za koje su moji učenici iskodirali ples i naučili su prvašiće plesati tijekom videokonferencije. Također nam je putem videokonferencije učiteljica Arijana Volmost održala online radionicu o Scratch-u i naučila nas raditi božićne priče. U blagdanskom raspoloženju učenici su pomoću programa Draw Free stvarali božićne čestitke i slike. Učenicima je ovo bilo zabavno iskustvo upotrebe digitalnih alata i programiranja obogaćeno blagdanskim raspoloženjem.

učiteljica Aleksandra Gudlin Mićić

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 25. 5. 2022. 10:16

U svijetu likovnih umjetnika 4

Projekt U svijetu likovnih umjetnika 4 je međunarodni eTwinning projekt u kojem su učenici upoznali najveće likovne umjetnike svijeta i domovine. U ovaj projekt uključeni su učenici već četvrtu školsku godinu za redom.

Ovim projektom nastojali smo učenike upoznati  sa životom, radom i djelima najvećih likovnih umjetnika svijeta i domovine - upoznati osnovne boje, izvedene boje, uočiti i naučiti o čistoći boja, uočiti boje spektra koje nas okružuju u okolini i prirodi oko nas, prikazati crtom detalje, crtom oblikovati različite predmete - stvoriti uvjete za stvaralački razvoj djece, razvoj njihovih umjetničkih i kreativnih sposobnosti. Sudjelovanjem u aktivnostima ovog projekta učenici su upoznali rad i umjetnička djela ne samo naših domaćih likovnih umjetnika već i ostalih svjetskih poznatih umjetnika. Radom na zadacima učenici su razvijati kreativnost i naučili kritički promišljati. Sva svoja ostvarenja učenici su prikazali na malim prilagođenim izložbama, kako u ustanovi, tako i u lokalnoj zajednici na tradicionalan i suvremen način koristeći dostupne tehnologije.

Izložbu likovnih ostvaraja mojih učenika u projektu možete pogledati u Gradskoj knjižnici Samobor - Dječjem odjelu.

učiteljica Aleksandra Gudlin Mićić

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 25. 5. 2022. 09:28

Ljepota različitosti 3

Projekt Ljepota različitosti 3 koji se provodi na eTwinning platformi u 4. c razredu je završio. Unutar projekta realizirali smo mnoge različite aktivnosti koje su bile organizirane dvomjesečno po temama. Tijekom projektnih aktivnosti istražili smo naš zavičaj, a svoje znanje smo podijelili s partnerima putem videokonferencije. Obilježili smo i sve važne dane tijekom godine. Organizirali smo humanitarnu akciju za Novu budućnost i Udrugu Rea. Ugostili smo i drage nam goste, Martina Sinkovića i profesora Dejana Nemčića koji nam je predstavio projekt Afrika – možemo zajedno! u koji smo se odmah uključili humanitarnom prodajom naših izrađenih fašničkih maski.

Istražili smo i prošlost našeg zavičaja, sudjelovali u skupljanju humanitarne pomoći za Ukrajinu. Posebno smo ponosni na suradnju s UOSI Sinergija Samobor – uskrsnu radionicu smo ostvarili sa štićenicima Udruge. Jedna od zadnjih aktivnostima u projektu je ponovna suradnja s UOSI Sinergija Samobor u kojoj smo zajedno s učenicima 2.a razreda naše škole osmislili i oslikali prekrasnu priču o poštivanju različitosti, a to i je jedan od važnih naglasaka u ovom projektu. Na kraju projekta nastao je konačni proizvod projekta - e-knjiga kojoj su doprinijeli svi projektni partneri.

učiteljica Aleksandra Gudlin Mićić

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 25. 5. 2022. 09:24

Rasprodan i "Dimnjačar"

Nakon predstave "Ocat i sin" koja je odigrana pred prepunom dvoranom u Bregani i druga kazališna predstava koja stiže u naše mjesto naišla je na veliki interes. Karata za "Dimnjačara" Ljubomira Kerekeša više nema pa u petak legendarnog Varaždinca očekuje posve ispunjeno gledalište.

Projekt BRK (Bregana Kultura) kojeg zajednički potpisuju POU Samobor i naša škola već se sada pokazuje kao pun pogodak...

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 18. 5. 2022. 19:00

Iznimno raznovrsno obilježen Dan Europe

Dana 9. svibnja obilježava se Dan Europe, a učenici 8. razreda danas su imali prilike učiti o Europskoj uniji iz različitih gledišta. Učiteljica Sanja Rapljenović upoznala ih je s povijesnom i geografskom perspektivom, učitelj Marin Rimac vodio ih je kroz taktove himne Europske unije, Ode radosti, učenici su na satu njemačkog jezika kod učiteljice Dijane Starčević izrađivali plakate o zemljama EU, dok su učiteljice Andreja Vlahović Gabriša i Nikolina Vidović održale jezične sate tijekom kojih su učenici učili o Uniji, ali i specifičnostima drugih jezika, kultura i zemalja.

Na samom kraju netipičnog školskog dana učenicima je predavanje o mogućnostima studiranja i obrazovanja u Europskoj uniji održala gradonačelnica Samobora Petra Škrobot. Na veoma zanimljiv način ispričala im je svoje iskustvo, istaknula prednosti korištenja europskih sredstava i ohrabrila ih da se odvaže na ovaj način steći neprocjenjiva iskustva. Dan je zaokružen kvizom o poznavanju Europske unije.

I naša je škola imala priliku sudjelovati u nekoliko europskih projekata te je naš zadnji projekt financiran iz europskog Erasmus+ fonda te se nadamo da će naši učenici i sami prepoznati blagodati Unije i u budućnosti gostovati na nekom novom Danu Europe gdje će iznijeti vlastite dojmove i europska iskustva.

učiteljica Nikolina Vidović

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 9. 5. 2022. 17:04

Nikolina Vidović u Školi života

Gostovanje naše učiteljice i naših bivših učenica danas na samoborskom radiju!

(preuzeto s portala radija Samobor)

U današnjem izdanju Škole života poslušajte dojmove s privremenog boravka u Dublinu nastavnice engleskog jezika u OŠ Milana Langa, Nikoline Vidović. Riječ je o Erasmus+ KA1 projektu „Učitelji za učenike 21. stoljeća - Digitalizacija i modernizacija nastave“.

Drugi dio emisije u slavljeničkom je raspoloženju. Naime, učenice 2. razreda samoborske Gimnazije Antuna Gustava Matoša, Nika Knežević i Tara Ratešić, u kategoriji samostalnih istraživačkih radova osvojile su 1. mjesto na državnoj razini. Svojim radom “Značenje željeznice za stanovništvo i gospodarski razvoj samoborskog kraja na početku 20. stoljeća” bile su najbolje na državnom natjecanju iz povijesti, održanom u Krku od 11. do 13. travnja. Mentor im je bio nastavnik Karlo Mak koji zajedno s njima gostuje u našoj emisiji.

Za kraj najavljujemo Festival znanosti koji će se održati u petak, 6. svibnja od 11 do 17 sati u Samoborskom muzeju. Detalje donosi dr. sc. Dalibor Paar, docent s fizičkog odsjeka PMF-a u Zagrebu.

https://www.radiosamobor.hr/audio/2022_05_02_Skola%20zivota.mp3

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 2. 5. 2022. 10:42

Za Dan škole - Dimnjačar

Predstava "Dimnjačar" stiže u Breganu!

U petak, 20. svibnja, s početkom u 20 sati (u sklopu proslave 60. godišnjice naše škole) u Bregani će biti izvedena predstava koja je do sada imala više od 1300 izvedbi, a u kojoj Ljubomir Kerekeš, na sebi svojstven način, neprestano nasmijava publiku te aktualizira događaje i osobe oko nas.

Riječ je o nastavku sjajne suradnje škole i POU Samobor te nastavku zajedničkog projekta BRK (Bregana Kultura) u kojem se na mjesečnoj bazi žiteljima našeg mjesta omogućuju kulturni sadržaji. Prošli mjesec u Bregani su bili Zlatan Zuhrić i Tin Sedlar s predstavom "Ocat i sin".

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 1. 5. 2022. 09:22

Naša škola u eksperimentalnoj skupini međunarodnog projekta

S ponosom ističemo da smo u međunarodnom projektu Hand in Hand  odabrani kao jedna od 10 škola u eksperimentalnoj skupini!

Podsjećamo, odabrano je sveukupno 20 škola s područja Zagrebačke županije i Grada Zagreba - u 10 škola (među kojima je i naša) bit će izvedeni programi za učitelje, ravnatelje i stručne suradnike, dok će 10 škola biti u tzv. kontrolnoj skupini te će im po završetku projekta biti ponuđen kraći program razvoja učiteljskih kompetencija.

Tijekom dolazećih dana u našu školu doći će voditeljice projekta kako bi predstavile sve aktivnosti koje se tiču sudionika iz eksperimentalne skupine naše škole, a to su redom: učiteljice razredne nastave Anita Ban, Zvjezdana Malović, Ivana Smolej Kolarek, Aleksandra Gudlin Mićić, učiteljice engleskog jezika Nikolina Vidović i Andreja Vlahović Gabriša, učiteljica matematike Maja Pritišanac Jug, učiteljica povijesti i geografije Sanja Rapljenović, učiteljica likovne kulture Dominique Jurić, učiteljica informatike Sanja Barbarić, učitelj hrvatskog jezika Tomislav Mićić, pedagoginja Željka Ceglec te ravnatelj Igor Matijašić.

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 28. 4. 2022. 11:20

Iznimno korisno europsko iskustvo

Mobilnost u sklopu Erasmus + projekta „Učitelji za učenike 21. stoljeća - Digitalizacija i modernizacija nastave“, odvela me u prekrasan Dublin, glavni grad Republike Irske na tečaj Best digital tools for language teachers.

Iako već godinama nastojim svoj rad i nastavni proces obogatiti korištenjem raznih digitalnih alata i uvođenjem novih, u moru dostupnih izvora teško je odlučiti i izabrati ono najbolje za naše učenike - bilo u smislu okupiranja njihove pažnje i interesa ili postizanja najboljih rezultata.

Moji učenici su dosad imali prilike upoznati digitalne alate kao što su Wordwall, LearningApps, Bookwidgets, Padlet, Kahoot, Quizzes, Quizlet, Edpuzzle... te su se okušali u izradi prezentacija koristeći PowerPoint ili Sway no u digitalnom svijetu važno je ići ukorak s vremenom i uvijek otkrivati nove izvore učenja tako da sam puna radnog elana krenula u novu avanturu.

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 26. 4. 2022. 13:18

Nezaboravan tjedan u Irskoj

U sklopu Erasmus+ KA1 projekta „Učitelji za učenike 21. stoljeća - Digitalizacija i modernizacija nastave“ provela sam jedan tjedan na tečaju za usavršavanje nastavnika u Dublinu u Irskoj u organizaciji Europass Teacher's Academy. Cilj tečaja bio je osnažiti učitelje za poticanje kreativnosti, kritičkog mišljenja, suradnje i komunikacijskih vještina kod učenika. Na tečaju su sudjelovali učitelji iz Hrvatske, Češke, Finske, Španjolske i Portugala, što je bila odlična prilika za razmjenu iskustava. U nizu predavanja i radionica učitelji su osvijestili važnost spomenutih vještina, učili kako ih implementirati u nastavu te su i sami sudjelovali u aktivnostima i zadacima u kojima je trebalo kritički promišljati, biti kreativan, surađivati s drugima te učinkovito komunicirati.

Sudionici tečaja imali su organizirane i kulturne aktivnosti kao što su obilazak Dublina u pratnji vodiča te cjelodnevni izlet na zapad zemlje i posjet gradu Galwayju i klifovima Moher.  Sa sobom, osim novih stručnih spoznaja, nosim i nova poznanstva, ali i prijateljstva, brojne uspomene i nezaboravne trenutke provedene na Smaragdnom Otoku. Iznimno sam zahvalna na ovoj prilici te se radujem sve naučeno primijeniti u nastavi te podijeliti s kolegama u školi.

učiteljica Nikolina Vidović

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 19. 4. 2022. 13:29

Mjesni odbor i škola u uskršnjoj suradnji

Zadnji dan nastave pred proljetne praznike za učenike prvih razreda naše škole bio je izuzetno uzbudljiv i veseo. Baš kako i priliči prvašićima koje su njihove učiteljice Greta Mahović, Vlasta Vereš i Jasmina Dadić povele na oslikavanje pisanica. U pomoć su spremno priskočile učiteljice iz boravka Nikolina Kramarić i Sara Škiljan te pomoćnik u nastavi Antun Dodić.

Mjesni odbor pribavio je pisanice i potreban materijal, a dječja mašta i spretne ručice su ih ukrasile. Pisanice – simbol novoga života i početka – nose naše poruke mira, ljubavi, zdravlja i veselja!

Mala pisanica u plavoj i žutoj boji kao znak podrške Ukrajini, zečić, rascvjetalo stablo s otiscima prstića neki su od motiva na šarenim pisanicama sa zajedničkom porukom - Sretan Uskrs. 

učiteljica Jasmina Dadić

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 14. 4. 2022. 07:47

Dan planeta Zemlje

Prije proljetnih praznika odlučili smo proslaviti Dan planeta Zemlje koji se prigodno obilježava 22. travnja u godini. Učenici 4.a razreda umjesto uobičajenih nastavnih sati Tjelesne i zdravstvene kulture te Hrvatskog jezika zajedno su sa svojom učiteljicom i školskom knjižničarkom odradili aktivnosti kojima su osvijestili važnost očuvanja našeg planeta.

Uvodnim predavanjem u učionici na otvorenom porazgovarali su svemu što mogu sami poduzeti kako bi zaštitili Zemlju te o važnosti odvajanja i recikliranja otpada. Potom su na školskom igralištu izvršili zadatke na poligonu koji je za njih postavio učitelj Kupres, s dodatnim zadatkom nošenja predmeta u određenu kantu za odvajanje otpada. Učenici su tako kroz tjelesnu aktivnost razdvajali otpad noseći ga cilju. Zatim su svi zajedno zasadili cvijeće u školskome dvorištu, a potom i mladicu breskve uz pomoć domara.

Druženje je završeno izradom plakata uz prikaz avatara koje su učenici prethodno izradili i opisali, a čija je uloga zaštita svakoga dijela Zemlje.

knjižničarka Ivančica Huđek

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 13. 4. 2022. 15:01
» Arhiva naših vijesti    
 


Društvene mreže


Fotografija tjedna

Erasmus+ u Barceloni


Anketa (mala)
Kako podnosiš ljetne vrućine?

TražilicaBrojač posjeta
Ispis statistike od 1. 1. 2015.

Ukupno: 656700
Ovaj mjesec: 4668
Ovaj tjedan: 451
Danas: 12

Kalendar
« Kolovoz 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji


Škola na televiziji

preskoči na navigaciju