preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Projekti

 

Jesu li zaključene ocjene u skladu s očekivanjima?
Brojač posjeta
Ispis statistike od 1. 1. 2015.

Ukupno: 441074
Ovaj mjesec: 2341
Ovaj tjedan: 1287
Danas: 10
Kalendar
« Srpanj 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

Tražilica


Za učenike

Za učitelje

Mediji

 

 

 

Poetski kutak

Čudlivi maček

 

Moj je maček mišeka v kut sterati znal

Pa se onda z njim igral.

Kad bi mišeka vlovil,

Onda bi ga pod tepih skril

sam da bi ga negdo nagazil.

 

Kaki je bil, v potok bi prešel

Da se okupa,

A od dežda bi bežal i mokar se stiskal

Vuz kamin.

 

Na Božić bi kuglice z bora

Hital i pol bora raskinčil,

A na leto bi skakavce lovil

I iza čempresa se skril.

 

Po noči bi zvezde z neba probal skinut.

Kaj anđelek je spal 

i za niš se ni moral brinut,

se dok jen dan

ni moral

vginut.

Leon Bišćan 7. b

2019./2020.

 

Vrijeme darivanja

 

Bijela zemlja čuda,

pahulja ples,

sreća i veselje svuda

nigdje tuga i bijes.

 

Radosni smijeh se širi

ljubav se daje.

Sunce iza oblaka viri,

a ledene sige sjaje.

 

Božić je sve bliže,

za nekoliko trenutaka

na vrata već stiže.

 

Vrijeme je darivanja i ljubavi

radosti i smijeha svuda na svijetu.

Zato se nasmiješi i zabavi,

pridonesi ljubavi na planetu.

 

Uma Humek, 7. b

2016./2017.

 

What is happiness?

 

You wish for presents,

money and some new clothes

and you get it all.

 

Some wish just for one:

to be healthy

because happy

doesn't equal wealthy.

 

Remember your brothers and sisters

homeless, sick and sad,

you will realise

your life isn't that bad.

 

Just be grateful,

modest, kind

and that's how happiness

you wil find.

 

It doesn't matter

black or white,

girl or boy,

bring everyone

love, peace and joy.

 

Marcela Babić

učenica generacije 2014./2015.

vijesti

Istraživanje nastave na daljinu tijekom epidemije

Današnjom videokonferencijom završilo je istraživanje o online nastavi u vrijeme epidemije COVID-a 19 koje je proveo CARNET (voditeljica dr. sc. Klara Bilić Meštrić). U istraživanju su sudjelovali ravnatelji i stručni suradnici nekoliko škola diljem Hrvatske - od Gorskog kotara do Slavonskog Broda.

Svoje mjesto u spomenutom istraživanju dobila je i naša škola - ravnatelj Igor Matijašić (tijekom višemjesečne odsutnosti učenika iz škole) vodio je istraživački dnevnik i pomno bilježio sve događaje vezane uz područje svoga djelovanja.

Svim sudionicima ostaje još napisati završni osvrt (refleksiju), a svi su se složili da je ovo bila sjajna prilika da se podijele zajednički problemi i skustva koja će svima koristiti u nadolazećim danima ukoliko se slična situacija ponovi.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 1. 7. 2020. 14:34

Kako je Webučionica pomogla stotinama nastavnika u školi na daljinu

Zahvaljujući eTwinningovom projektu Webučionica dvije osnovne i jedna područna škola postale su značajna karika u lancu prenošenja digitalnih znanja i vještina u Hrvatskoj i regiji. Udruženim su snagama učitelji sudionici eTwinningovog projekta iz Osnovne škole Sveta Nedelja, Osnovne škole Milana Langa iz Bregane i Područne škole Strmec samo u travnju održali više od 60 webinara, s prosječnom posjećenošću od 450 do 660 prosvjetnih djelatnika iz Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine i Sjeverne Makedonije. Svi su webinari snimljeni i javno dostupni na web stranici projekta - Webučionica.

http://www.mobilnost.hr/hr/novosti/kako-je-webucionica-pomogla-stotinama-nastavnika-u-skoli-na-daljinu/?fbclid=IwAR0GMdLTucawArCcJyojHn8zhizsz1VcJTYqWw7E65Ux1xqDizUdEJxnR-0

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 1. 6. 2020. 11:59

O Ljubičastom danu u Školskim novinama

Novi broj Školskih novina donosi i prilog o obilježavanju Ljubičastog dana u koji su se aktivno uključili djelatnici naše škole...

Više na http://www.skolskenovine.hr/upload/tjednik/sn%2014_15_20_200420023238.pdf

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 20. 4. 2020. 15:27

Izazov povodom Međunarodnog dana dječje knjige

Knjižničarka Ivančica Huđek osmislila je novi izazov za sve - priključite se!

Dragi učenici, roditelji i učitelji!

Pred vas postavljam jedan zanimljiv izazov nadahnut idejom jednoga muzeja. Naime, zamisao je da prema ponuđenim naslovnicama dječjih knjiga (možete odabrati i vlastite) pokušate istu dočarati sa svime što imate doma na raspolaganju kako bi vaša fotografija bila što bliža izvornoj. Vaše ćemo radove objaviti u Kreativnom kutku. Veselimo se umjetničkim interpretacijama!

Radove šaljite na adresu: ivancicahudek@hotmail.com

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 2. 4. 2020. 14:31

Ljubičasti dan obilježen "na daljinu"

Danas je “Ljubičasti dan”, dan kada se širom svijeta ljubičastom bojom iskazuje solidarnost s osobama koje imaju epilepsiju.

Djelatnici OŠ Milana Langa iz Bregane, kao i obično, priključili su se pozivu i poduprli i ovu akciju. S obzirom da trenutno ne mogu biti u školskim prostorima – poslali su fotografije iz svojih domova odakle provodu nastavu na daljinu.

Inače „Ljubičasti dan“ ili „Purple Day“  akcija je pokrenuta 2008. godine u Kanadi na inicijativu tada devetogodišnje djevojčice Cassidy Megan, njezinih roditelja i Udruge za epilepsiju u Novoj Škotskoj. Javnim progovaranjem o svojoj bolesti, Cassidy je željela smanjiti osjećaj usamljenosti i izolacije koji je učestalo prisutan kod osoba s epilepsijom, a javlja se kao posljedica društvene stigmatizacije i nerazumijevanja bolesti. Od tada se u ovu akciju uključilo više od stotinu zemalja svijeta te je „Ljubičasti dan“  proglašen najutjecajnijim danom posvećenim podizanju svjesnosti o epilepsiji. U Hrvatskoj se obilježava od 2010. godine.

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 26. 3. 2020. 14:56

Obuci danas šarene čarape u znak podrške osoba s Down sindromom

Danas je Svjetski dan osoba s Down sindromom (WDSD). Navedeni datum je izabran kako bi označio jedinstvenost Downova sindroma u potrostručenju (trisomiji) 21. kromosoma. 

Svjetskim danom syndroma Down (WDSD) prvi put je obilježen u Singapuru 2006. godine, a mnoge organizacije širom svijeta pridružile su se danas kroz razne događaje i aktivnosti.

Obuci danas rasparene šarene čarape te na taj način daj podršku akciji vezanoj uz Downov sindrom. 

Fotografiju zalijepi na školsku Facebook stranicu i #ostanidoma

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 21. 3. 2020. 07:48

Naša škola dobila oznaku eTwinning škole

Za sjajno postignuće eTwinning tima (svih učitelja naše škole koji sudjeluju u međunarodnim projektima) naša je škola dobila oznaku eTwinning škole.

Ovo je ujedno i pozivnica za suradnju sa svim ostalim eTwinning školama te ukazivanje na promociju vrijednosti i mogućnosti eTwinninga.

Naša škola nalazi se tako u biranom društvu - velike čestitke svima koji su svojim predanim radom doprinijeli ovoj nagradi!

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 18. 3. 2020. 09:49

Dani glagoljice i glagoljaštva

Povodom nedavnog obilježavanja Dana glagoljice i glagoljaštva održana je višesatna radionica o nastanku glagoljice u kojoj su sudjelovali učenici 2. a i 2. b razreda.

Radionica je započela uvodnom pričom o Slavenima te potrebi za pismom koje će stvoriti Solunska braća. Učenici su sudjelovali u pričanju priče što ih je iznimno oduševilo. Zatim su se prisjetili priče o stvaranju svijeta te svoje znanje povezali s nastankom glagoljice. Nakon toga upisivali su glagoljična slova u rozetu na papiru koja su dodatno likovno ukrasili, a po završetku mogli su odigrati igrice Memori s glagoljicom i Pišem glagoljicom gdje su naučili povezati latinična i glagoljična slova te koristeći tablete pravilno pisati slova glagoljice.

Bio je to veseo dan u kojemu su učenici zaista uživali, povezali mnoga znanja iz raznih predmeta, ostvarili se na dramskoj, likovnoj, govornoj i društvenoj razini te naučili mnogo toga novog i zabavnog.

knjžničarka Ivančica Huđek

Više fotografija na poveznici

https://photos.google.com/share/AF1QipM42X3leJpg2qvK9FwkdTo26J3EXWMWDeq8DxybLBpDgdXz1ElVUIZ-iemuPFCAEw?key=Q1psVFNud29tMF93QjRicW81R21Rdno1MS04dTZR

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 8. 3. 2020. 10:52

Naša škola partner u projektu škole govorništva

Na sinoćnjem predstavljanju Male škole govorništva u samoborskom Bunkeru dogovoreno je da naša škola bude partner u projektu koji se prijavljuje Ministarstvu znanosti i obrazovanja. Tena Žganec ukratko je objasnila sve važne činjenice vezane uz samu školu, a posebno je važno napomenuti da će ona za naše zainteresirane učenike od 5. do 8. razreda biti besplatna.

U Bregani će se, dakle, vrlo skoro dodatno educirati djeca kako prebroditi strah i tremu od nastupa pred publikom te kako uspješno "odraditi" javni govor...

 

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 4. 3. 2020. 06:54

"Engleskinje" putuju u Belgiju

U suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja, u sklopu projekta Data - Drive, učiteljice engleskog jezika naše škole Andreja Vlahović Gabriša i Nikolina Vidović ovoga tjedna ponovno će sudjelovati na inozemnoj edukaciji vezanoj uz korištenje podataka u svrhu kvalitetnog planiranja.

Nakon što je odrađena prva radionica u Luksemburgu, slijedi Belgija (5. - 7. 3. 2020.), a završna radionica predviđena je u Hrvatskoj krajem svibnja.

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 2. 3. 2020. 10:12

Langovci ponovno obojili školu u ružičasto

Naša škola već tradicionalno podupire mnogobrojne humanitarne akcije – i jučer su se brojni učenici i djelatnici odazvali pozivu da u znak potpore protiv vršnjačkog nasilja obuku ružičastu majicu. Štoviše, djelatnici škole na kraju radnog dana odigrali su i odbojkašku utakmicu u ružičastom.

 

Kao što je poznato i više puta ponavljano, ideja je nastala u znak protesta zbog incidenta koji se dogodio u jednoj školi. Inicijativom školskih kolega je na konstruktivan i inteligentan način riješeno sustavno zlostavljanje dječaka, posvećenog podršci liječenju teško bolesne majke. Ružičaste majice, koje su solidarno s dječakom nosili njegovi školski kolege, postale su prepoznatljiv simbol inicijative, i kasnije, međunarodno prepoznate obljetnice.

 

U našu školu jučer su stigli i novinari RTL-a koji su snimili prilog o Danu ružičastih majica - http://www.facebook.com/360383684475542/videos/880964272355677/

 

Bravo za sve Langovce koji su podržali ovu hvalevrijednu akciju!

 

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 27. 2. 2020. 07:04

Breganu opet preplavile maškare

Veselo je jučer bilo u Bregani - školski hol posve su ispunili maskirani likovi. Učenici i njihove učiteljice obilježili su tako još jedan Fašnik. Najprije je svaki od razreda predstavio dio svoje koreografije nakon kojeg su im uručeni pokloni i slatkiši, a potom je uslijedio ples pod maskama. Cjelokupni program vodila je učiteljica Jasmina Dadić.

Dva školska sata su brzo prošla, a kao i uvijek, slike govore puno više od riječi...

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 26. 2. 2020. 09:24

Langovci zablistali na Samoborskom fašniku

Naša škola još je jednom potvrdila da živi za Fašnik - čak 10 grupa učenika predstavilo se na pozornici na središnjem samoborskom trgu. Asterix i Obelix našli su se među superjunacima, a bili su tu Petar Pan i Zvončica, Orašar, Just dance i najbrži jež, Domaći i vatrice, Fortnite, Snjeguljica, sedam patuljaka i šumske životinje, Super Mario i Luigi, nogometaši i navijačice, Joker i Harley Quinn te junaci Olimpijskih igara.

Langovci su ponovno pokazali raznovrsne kreacije, prekrasne maske, odličnu energiju i spontanost u nastupima. Završna poruka svih bila je općepoznata - vidimo se i dogodine!

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 24. 2. 2020. 07:46

Obilježili smo Međunarodni dan darivanja knjiga

Na današnji se dan, osim Valentinova, obilježava i Međunarodni dan darivanja knjige. Tim su povodom učenici nižih razreda naše škole (u pratnji knjižničarke Ivančice Huđek, učiteljice likovne kulture Josipe Pentić i ravnatelja Igora Matijašića) uzeli su u ruke nekoliko knjiga te ih darivali stanovnicima  Bregane. U šetnji su zatekli i našu umirovljenu učiteljicu Dragicu Grdenić koja se iznimno obradovala malim ljubiteljima knjiga. Učenici su potom napunili i kućicu za knjige koja se nalazi u centru Bregane.

Nitko od prolaznika nije odbio ponuđene naslove, nadamo se da će ih sa zadovoljstvom čitati…

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 14. 2. 2020. 16:47

Cilj Ljubičaste biciklijade - školsko igralište u Bregani

Tradicionalna Ljubičasta biciklijada koju (u suradnji s našom školom) organizira Volonterski centar "Kad bi svi..." bit će održana 29. ožujka (nedjelja). Već po ustaljenom rasporedu kreće se iz Samobora, a cilj će biti u Bregani. Sve okupljene zabavljat će grupa Tricikl i klaun Tontorino.

Pridružite se spomenutom događaju, odjenite ljubičastu majicu i dajte svoju podršku oboljelima od epilepsije...

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 13. 2. 2020. 07:45

Kino opet dolazi u našu školu

Kino na putu opet stiže u Breganu! U srijedu, 19. veljače, s početkom u 18 sati i 30 minuta u našoj će se školi prikazati film "Dugi iz kamenog doba". Pozvani su svi - i djeca i odrasli. Naravno da ćemo ponovno osigurati i besplatne kokice...

Projekt "Srijedom navečer u Bregani" ide dalje...

Više o filmu na http://www.youtube.com/watch?v=AKH6OirA9HY

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 13. 2. 2020. 07:21

U Bregani obilježen Svjetski dan kišobrana

(preuzeto sa Školskog portala)

OŠ Milana Langa pravi je primjer simbioze škole i lokalne zajednice – već nekoliko godina zaredom u središtu mjesta djelatnici škole organiziraju Večer lampiona, Knedlijadu i likerijadu, Dan ljekovitog bilja…ttp://www.skolskiportal.hr/clanak/12885-u-bregani-obiljezen-svjetski-dan-kisobrana/

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 11. 2. 2020. 11:06

U Bregani se #NosiCrveno

Danas je u našoj školi, baš kao i prošle godine, obilježen „Dan crvenih haljina“ – zdravstveno-edukativna akcija koja se provodi svakog prvog petka u veljači. Ovom se akcijom želi razviti svijest o moždanom udaru kod žena, poučiti ih da prepoznaju simptome, ali i promijeniti njihov način života.

Mnogobrojni učenici i djelatnici naše matične i područnih škola (čak i oni koji su danas otišli na terensku nastavu!) odazvali su se upućenom pozivu i nošenjem crvene odjeće poduprli ovu hvalevrijednu akciju. 

U Bregani se #NosiCrveno!

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 7. 2. 2020. 15:13

Vrtim zdravi film Vijest ima dokument u privitku

Ovaj projekt namijenjen učenicima između 13 i 14 godina starosti provodi se već nekoliko godina na razini cijele Hrvatske, a uključeno je pedesetak osnovnih škola. Drugu godinu provodi se u našoj školi, a dio je šire inicijative koja ima za cilj educirati učenike sedmih razreda o važnosti pravilne prehrane i važnosti bavljenja tjelesnom aktivnošću.

Više o projektu nalazi se u dokumentu u prilogu.

Igor Kupres, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 7. 2. 2020. 08:09

Fašničke pripreme u punom jeku

Sve više osjeća se fašnički duh u našoj školi. Kao što se zna, Bregana živi za Fašnik tako da ćemo i ove godine imati velik broj grupa - 9 iz matične škole i 1 iz PŠ Grdanjci. Ukupno 10 grupa, dakle više od 200 maskiranih učenika i njihovih voditelja pojavit će se na središnjem samoborskom trgu 23. veljače (nedjelja).

Koordinator svih fašničkih aktivnosti u našoj školi već tradicionalno je majstorica za karnevale Ljiljana Fresl, školski defektolog.

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 28. 1. 2020. 12:52

Turnir u nogometu za djelatnike škola

Kao strastveni zaljubljenik u nogomet, odlučio sam organizirati turnir u malom nogometu za djelatnike škola s područja Zagrebačke županije u našoj dvorani u Bregani (pravila bi bila ista kao i na turniru "Tri kornera - penal" - 4 igrača u polju, igra se na male golove, a glavno pravilo je sadržano u samom nazivu). Termin turnira bio bi za vrijeme Fašnika, 22. veljače (subota).

Sudjelovat će učitelji, stručni suradnici, tajnici, domari, pomoćnici u nastavi, ravnatelji... Zasad je već nekoliko škola potvrdilo svoj dolazak, a konačni rok za prijavu je 3. veljače.

Hrana i piće bit će osigurani za sve sudionike, kao i nagrade u vidu pehara za one najbolje.

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 28. 1. 2020. 12:32

Problemi ovisnosti kod mladih

U našoj je školi održano predavanje na temu „Problemi ovisnosti kod mladih (uzroci, znaci, ponašanje) – video igrice“. Predavanje je održala diplomirana socijalna pedagoginja s dugogodišnjim iskustvom u radu s djecom i mladima s problemima u ponašanju koja je i prošle školske godine gostovala u našoj školi – Sonja Jarebica.

Obzirom na veliki značaj teme, na predavanje su bili pozvani svi zainteresirani, posebice roditelji učenika predmetne nastave i učitelji. Zanimljivim predavanjem i brojnim primjerima iz bogate prakse, Sonja Jarebica je ukazala na važnost prevencije i osvještavanja problema ovisnosti kod mladih.

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 27. 1. 2020. 08:45

150 years of postcards

Učenici 6.a razreda i njihova učiteljica engleskog jezika, uključili su se u projekt 150 years of postcards, gdje razmjenjuju razglednice i čestitke s učenicima iz hrvatskih i europskih škola, a putem Postcrossing platfome razmjenjuju se razglednice s ljudima diljem svijeta.

U projektu, preko eTwinning platfome, trenutno sudjeluju škola iz Slovačke, Njemačke te tri hrvatske škole i njihovi učitelji engleskog jezika.

učiteljica Andreja Vlahović Gabriša

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 31. 12. 2019. 15:59

6. Večer lampiona u Bregani

preuzeto sa stranice radio Samobora

Već šest godina uzastopce na tisuće lampiona u prosincu poleti u nebo iznad Bregane s mnoštvom želja i iščekivanja da budu ostvarene. Ta prekrasna slika ukazala se i sinoć kada su lampioni ponovno poletjeli u zrak sa školskog igrališta jer je organizator ovog događanja Osnovna škola Milana Langa sa svojim ravnateljem Igorom Matijašićem. - Mi smo malo mjesto za veliko zajedništvo, kako je netko lijepo nazvao Breganu, kaže Matijašić, i dodaje da je ponovno sve bilo prepuno dobrih vibracija, školsko igralište ispunjeno uz obilje pozitivne energije, glazba, fritule, kuhano vino i svi ljudi dobre volje na jednom mjestu.

- Kao ravnatelj škole moram priznati da sam i sretan i ponosan što imam takvu ekipu oko sebe koja spremno prihvaća svaki novi izazov, svaki novi projekt koji nastoji povezati i zbližiti ljude. Svi starimo, godine prolaze i kad se osvrćemo unatrag, treba se sjećati lijepih trenutaka. Zato mi u školi u Bregani njegujemo uspomene i stalno imamo nove ideje - zadovoljno ističe Matijašić, koji je jučer za sve mališane bio i Djed Mraz.

Ove godine škola se povezala i s Pirotehnikom Mirnovec koja im je donirala vatromet kao šlag na torti te večeri. - Danas će vjerojatno biti pritužbi na lampione koji su pali na zemlju i onečišćuju okoliš. Za sve njih samo napomena - lampioni su biorazgradivi - treba pričekati neko vrijeme i nestat će, a oni koji ne mogu čekati, neka ga uzmu i bace u smeće jer taj mali trud nije ništa prema velikom zadovoljstvu i nasmijanim licima mališana koji su sinoć uživali u lampionima - poručuje ravnatelj Osnovne škole Milana Langa Igor Matijašić.

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 19. 12. 2019. 17:05

Počele pripreme za Samoborski fašnik

Danas je održan prvi sastanak predstavnika samoborskih škola i Turističke zajednice grada Samobora vezan uz 194. Samoborski fašnik. Slogan ovogodišnjeg Fašnika je Ekipa iz Srakostripa (podtema - Od bedaka do superjunaka). Otvorenje karnevala predviđeno je na Valentinovo - 14. veljače 2020.

Nastup osnovnih škola planiran je 23. veljače, a ne treba sumnjati da će učenici i djelatnici naše škole (kao i toliko puta do sada) ponovno zablistati na središnjoj pozornici na glavnom gradskom trgu...

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 21. 11. 2019. 12:02

Kno na putu opet stalo u Bregani

Kino se ponovno vratilo u našu školu...

Dovoljno je reći da se u ispunjenom školskom holu tražilo mjesto više!  Sudeći po povratnim informacijama (odraslih i djece) publika je bila zadovoljna odabirom filma - Moj dida je pao s Marsa. A i svih 100 paketa kokica koje je pripremila kuharica Vesna brzo je "planulo"!

Hvala POU Samobor što je svoj projekt Kino na putu usmjerilo prema našem mjestu!

Projekt Srijedom navečer u Bregani ide dalje...

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 14. 11. 2019. 08:13

EU Code Week 2019.

Osnovna pismenost svake osobe u digitalnom dobu morala bi uključivati razumijevanje programiranja i razvoj ključnih kompetencija povezanih s računalnim razmišljanjem, stoga se i mi uključujemo u aktivnosti koje pridonose tome i omogućujemo našim učenicima da naprave prve korake kao digitalni stvaratelji. Učenici naše škole su tijekom listopada sudjelovali u projektu EU Code Week. Toj inicijativi pridružilo se 84 zemlje, a Hrvatska se našla na 10. mjestu po broju organiziranih i prijavljenih događanja. Među njima se našla i naša škola – Eko škola.  

Tema koja se obrađivala tijekom projekta EU Code Week u listopadu s učenicima 5. do 8. razreda bila je usko vezana uz ekologiju i klimatske promjene te o zbrinjavanju elektroničkog otpada. Učenici su na svoj kreativan način predstavili temu koristeći jedan od ponuđenih alata za učenje programiranja.

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 5. 11. 2019. 12:22

Najveća školska kravata u Hrvatskoj

Pozdrav iz OŠ Milana Langa Bregana!

Jednog dana kad razglednice ponovno budu IN (a svi znamo da se povijest ponavlja i mnoge retro stvari ponovno dolaze u modu!), možda će baš ove slike pronaći mjesto na njima.

Danas smo najavili sutrašnji Dan kravate impresivnom kravatom dugom čak 100 metara!

Privezali smo kravatu za dimnjak (najveći obol tome dali su kuharica i domari), napravili smo pravi čvor, a kao glava je simbolički poslužila maska Broja 1 iz kultnog Alan Forda.

Kao dokaz i znak da smo prvi u ovome!

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 18. 10. 2019. 13:29

Virtualno svoj

Za učenike četvrtih razreda održana je radionica pod nazivom Virtualno svoj s ciljem prevencije internetskog nasilja u organizaciji Društva za komunikacijsku i medijsku kulturu, Pučkog otvorenog učilišta Samobor i Grada Samobora. U uvodnom dijelu radionice učenici su saznali što su mediji, a tko publika te kako se informacije putem medija prenose. Naučili su razliku između tradicionalnih medija i novih medija koji su se pojavili dolaskom interneta. Učenici i sami korisnici medija, nabrajali su medije s kojima se svakodnevno susreću.

Upoznati su s činjenicom da mediji mogu imati i imaju svoje loše strane kao što su netočne i neprovjerene informacije koje prenose te da informacije nisu uvijek dobronamjerne. Učenici su se susreli s pojmom elektroničkog nasilja , eng. cyberbullyng i njegovim karakteristikama. Razgovaralo se o tome kako se osjećaju žrtve nasilja te da svako nasilje treba prijaviti roditelju, učitelju ili drugoj odrasloj osobi u koju imaju povjerenja. Naglasak tijekom radionice bio je na sigurnom i odgovornom korištenju društvenih medija. Za sve dodatne informacije i pitanja učenici (i roditelji) mogu se javiti/pogledati na: info@dkmk.hr, info@djecamedija.org, http://www.dkmk.hr/, http://www.djecamedija.org/

učiteljica Ivana Smolej Kolarek

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 1. 10. 2019. 20:20

3. Knedlijada i likerijada u Bregani

Djelatnici naše škole još su se jednom iskazali u punom sjaju organiziravši Knedlijadu i likerijadu, već treću po redu. Ponovno su se na školskom igralištu mogle kušati raznovrsne vrste knedli i domaćih likera. Kuharica Mirjana Bencalić sama je napravila čak 17 različitih vrsta, a svoj su obol dali i mnogobrojni djelatnici koji su se uključili u organizaciju samog događaja. Ponovno smo svi bili jedna ekipa - učitelji, stručni suradnici, spremačice, domar, voditelj računovodstva, ravnatelj...

Pristiglo je mnogo djece i odraslih koji su uživali u svemu što smo pripremili. Gotovo svi su hvalili i ideju i realizaciju sretni što se takvo nešto odvija u Bregani. U jednom trenutku počela je padati kiša, no i za to smo imali pripremljenu opciju B - preselili smo se u prostore školskog hola.

Svi koji nisu kušali knedle (s makom, orasima, sirom, šljivama, marelicama, jagodom, malinama, čokoladom, lino-ladom, hejdom, kukuruzne...) ili probali neki od likera (od višnje, oraha, trešnje, mente, čokolade, pive...) morat će se strpiti dogodine kad će na rasporedu biti 4. Knedlijada i likerijada.

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 1. 10. 2019. 17:52

13 eTwinning projekata u 2. c

Učenike 2. c razreda je krajem rujna dočekalo veliko veselje. Naime, prošle godine smo sudjelovali u čak 13 eTwinning projekata. Kroz projekte učenici su radili suradnički, istraživali, surađivali s partnerskim školama i učenicima, u radu su bili kreativni, samostalni i odgovorni. Projekti su implementirani u razredni kurikulum, a projektni zadaci su se ostvarivali međupredmetno ostvarujući pritom odgojno-obrazovne ishode i odgojno - obrazovna očekivanja međupredmetnih tema. Projekti se provode na eTwinningu u dijelu TwinSpace.

Tijek svakog projekta vidljiv je na našoj razrednoj stranici. Komisija koja procjenjuje kvalitetu izvedbe projekta nagradila nas je Nacionalnim oznakama kvalitete za sve projekte u kojima smo sudjelovali. To je veliko priznanje i za učitelje i učenike. Projektna nastava uključuje i suradnju s roditeljima, pogotovo za mlađe učenike, i ona je bila izvrsna. Ove godine, već u ljeti, planirani su novi projekti u kojima nas očekuju novi izazovi i jačanje kompetencija učenika. 

učiteljica Aleksandra Gudlin Mićić

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 1. 10. 2019. 17:40
» Arhiva naših vijesti    
 


 


Ispričnice/izborni predmeti


Društvene mreže


Fotografija tjedna

Sportski susreti povodom odlaska osmaša


Škola na televiziji


Škola na radiju

preskoči na navigaciju