preskoči na sadržaj
vijesti

Božićna bajka i pokloni za umirovljenike

U ovo blagdansko vrijeme odlučili smo razveseliti i najstarije članove našeg društva. Umirovljenicima iz obiteljskog doma Mirni kutak iz Samobora poslali smo, u suradnji s našom školom čestitke, slatke poklone i našu predstavu Božićna bajka koju će pogledati na sam Božić.

Jako su ih obradovale naše čestitke i lijepe želje tako da već dogovaramo novu suradnju.


Sretan Božić svima žele učenici 2. a razreda i učiteljica Josipa Tandarić!

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 23. 12. 2021. 06:46

Učenici 3. c za učenike Petrinje

Zahvaljujući predivnom učitelju Bojanu Iličiću koji je odmah nakon potresa uspio organizirati učitelje u Republici Hrvatskoj, uključili smo se u akciju spajanja učitelja s učiteljima na području zahvaćenog potresom. U naš razred došla je divna djevojčica iz Petrinje Tamara, stoga smo svoje namjere usmjerili prema njenoj učiteljici i njenim prijateljima.

Zajedno s roditeljima i učenicima uspjeli smo pažljivo slaganim kutijama za svako dijete razveseliti naše male prijatelje pred sam kraj školske godine. Dan proveden u Petrinji, bio je dan prepun emocija i početak novih prijateljstava, kako između učitelja tako i između učenika.

učiteljica Aleksandra Gudlin Mićić

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 20. 6. 2021. 08:14

Knjige za male Petrinjce

Da Bregana ima veliko srce, pokazali smo još jednom kada se cijela škola uključila u humanitarnu akciju Knjiga za male Petrinjce! U veljači kada smo započeli s prikupljanjem knjiga za učenike 1. OŠ Petrinja povodom Međunarodnog dana darivanja knjige, nismo očekivali da ćemo premašiti brojku kojoj smo težili. Naš je cilj ostvaren te smo prikupili preko 600 knjiga za učenike u Petrinji.

S obzirom na situaciju u kojoj su se našli naši prijatelji iz Petrinje, susret je odgađan sve do danas kada obilježavamo Svjetski dan knjige. Simbolično smo se baš na taj dan zaputili u Petrinju kako bismo im odnijeli sve što smo za njih pripremili. Osim spomenutih knjiga, odnijeli smo proizvode naše zadruge te radove naših malih keramičara, a kao i uvijek naša je kuharica Mirjana pripremila i nenadmašne slastice.

Naš susret održan je u njihovoj PŠ Hrastovica budući da matična škola više nije prikladan prostor za boravak. Dočekali su nas radosno i lijepo ugostili te su nam obećali uzvratiti posjet čemu se uistinu veselimo.

Zahvaljujemo još jednom svima koji su otvorili svoja srca i sudjelovali u našoj akciji, a najviše našim učenicima! Lijepo je bilo vidjeti osmijehe na njihovim licima, a sve to ne bi bilo moguće bez ove zajedničke podrške.

knjižničarka Ivančica Huđek

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 23. 4. 2021. 18:19

Humanitarna akcija 3. b razreda

Učenici i roditelji 3. b razreda naše škole uključili su se u humanitarnu akciju prikupljanja paketa za učenike 4. razreda Osnovne škole Budaševo - Topolovac - Gušće iz Siska. Za svakog učenika je složen paket - školski pribor, higijenske potrepštine, slatkiši i igračke. Svaki učenik je u lijepo zapakiranu kutiju stavio i pismo podrške.

Osnovna misao nam je bila razveseliti primatelje dajući im do znanja da nisu sami te ih ohrabriti i pružiti im podršku. Pakete smo, zahvaljujući roditeljima, dostavili njihovoj učiteljici Sanji. Nadamo se da ćemo im uljepšati nadolazeći blagdan. 

učiteljica Zvjezdana Malović

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 28. 3. 2021. 16:26

Humanitarna pomoć stigla u prave ruke

Javili su se učenici i učitelji koji su jutros otputovali na dvodnevnu terensku nastavu u Vukovar. Sretno su stigli i sada im slijedi sve ono što je predviđeno - predavanja i odlasci na sva zakazana mjesta u gradu heroju.

Dio slobodnog vremena iskoristili su i za odlazak do sjedišta humanitarne udruge "Duga" gdje su predali svu sakupljenu pomoć koja se tijekom nekoliko dana prikupljala u našoj školi.

Tamošnji djelatnici bili su oduševljeni i (kako su učenici redom unosili kutije) samo su ponavljali: "Pravi ste! Svaka vam čast!"

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 15. 1. 2020. 12:43

Ljudi, hvala vam od srca

Sutra rano ujutro učenici 8. razreda naše škole kreću prema Vukovaru. Na poziv za sudjelovanje u humanitarnoj akciji za pomoć najsiromašnijim vukovarskim obiteljima javilo se ponovno jako puno dobrih ljudi (cijelu priču je još prije nekoliko godina pokrenula učiteljica povijesti i geografije Sanja Rapljenović).
Prema nekim procjenama oko 1000 kg stvari (hrane, higijenskih potrepština, odjeće...) kreće prema gradu heroju. Kutije smo danas zapakirali i spremne su za put do onih kojima je pomoć najpotrebnija.
  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 14. 1. 2020. 20:21

Bregana za Vukovar

Pozivamo sve učenike, roditelje i građane, koji mogu i žele pomoći, na prikupljanje humanitarne pomoći za najsiromašnije vukovarske obitelji.

Najpotrebnije stvari su: ulje, mlijeko, dvopek, tjestenina, brašno, konzerve (paštete, mesni naresci, gotova jela), higijenske potrepštine (sapun, pasta za zube, deterdženti za pranje suđa i rublja, higijenski ulošci, toaletni papir, britvice za brijanje, kreme za ruke…).

Pomoć će se prikupljati do ponedjeljka 13. siječnja.

Sve prikupljeno učenici osmih razreda koji idu na dvodnevnu terensku nastavu dostavit će Socijalnoj samoposluzi u Vukovaru koju vodi Humanitarna udruga "Duga". Udruga skuplja i dijeli prikupljene namirnice i higijenske potrepštine najugroženijim vukovarskim obiteljima (trenutno oko 640 obitelji).

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 8. 1. 2020. 10:06

Zasadi drvo, ne budi panj

Ovoga vikenda u cijeloj Hrvatskoj obilježava se velika ekološka akcija „Zasadi drvo, ne budi panj“. Budući da podržavamo sve ovakve akcije, naravno da smo se odmah uključili. Tijekom današnjeg dana u našem smo voćnjaku zasadili dvije nove sadnice jabuka – najprije su to učinili predstavnici nižih razreda matične i područnih škola (predsjednici svakog razreda simbolički su uzeli štihaču u ruke), a poslijepodne su istu proceduru ponovili učenici viših razreda.

Nove dvije voćke tako sada krase naš voćnjak starih sorti jabuka, a nadamo se da će uskoro svi učenici uživati u plodovima svoga rada…   

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 25. 10. 2019. 14:25
» Arhiva naših vijesti    
 


Društvene mreže


Fotografija tjedna

Čarobni svijet snjegovića


Anketa (mala)
Jesi li donio neku novogodišnju odluku?

TražilicaBrojač posjeta
Ispis statistike od 1. 1. 2015.

Ukupno: 598997
Ovaj mjesec: 6095
Ovaj tjedan: 402
Danas: 53

Kalendar
« Siječanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji


Škola na televiziji

preskoči na navigaciju