preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Knjižnica/Školski list

Projekti

Razredne web stranice

Škola na radiju

vijesti

Pjesničko druženje uz literarnu grupu

Završni sat literarna je grupa održala 14. lipnja pozvavši  sve zainteresirane učenike na pjesničko druženje. Na njemu su svoje literarne radove pročitale najrevnije članice: Lucija Fresl, Tara Vitas, Eva Rozijan, Anastazija Debeljak i Tena Ratešić. Svaka je članica izabrala po pet literarnih radova s kojima se predstavila.

Ove je godine grupa djelovala online, preko Teamsa, ali stvaralačkog entuzijazma nije nedostajalo. Najčešće smo čitali pjesme, priče ili romane koji su nas potakli na literarno stvaranje bilo u stihovanom bilo u proznom obliku. Ponekad smo samo imali vježbe u kojima smo „brusili“ tehniku pisanja. Uradci nastali tijekom godine nisu jednake literarne vrijednosti, ali važan je trud uložen u pisanje. Pjesme naših članica Lucije, Anastazije i Tene predstavljale su našu školu na ovogodišnjoj međugradskoj i županijskoj smotri Lidrano.

Prisutnim učenicima pokazali smo dokument s pedesetak Teninih  pjesama koje je škola u ožujku poslala na natječaj za mlade pjesnike „Goranovo proljeće“ u Vrbovsko. Pokazali smo i  slikovnicu u digitalnom obliku „Sunčica u mraku“ koju je napisala i sama ilustrirala Tara, a za koju se nadamo da će se uskoro naći i u tiskanom obliku. Samo druženje bilo je posebno emotivno jer smo se oprostili s našim najdugovječnijim članicama, osmašicama Anastazijom Debeljak i Tenom Ratešić, koje su u literarnoj grupi provele četiri godine i marljivo pišući, izuzetno napredovale u pisanom izražavanju te izgradile svaka svoj poseban stil.

Na kraju druženja pozvali smo zainteresirane učenike da nam se sljedeće školske godine pridruže u radu grupe te  se zasladili uz kekse i bombone.

učiteljica Valentina Mahović

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 17. 6. 2022. 17:24

Čestitka likovne i aranžerske grupe

Sretan Uskrs žele vam likovna i aranžerska grupa!

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 12. 4. 2022. 11:00

Najava Dana ljubavi i knjiga

Različite likovne tehnike, a motiv isti. Srce – simbol ljubavi! Likovna grupa (voditeljica Josipa Tandarić) i Aranžeri (voditeljica Jasmina Dadić) zaslužni su za vesele i razigrane boje u školskim prostorima. U mnoštvu šarenih srca, našao se i zaljubljeni jež. Jež je izrađen od starog papira i dokaz da mašta može svašta. Zahvaljujući tome možemo reciklirati i dati novi život starim knjigama. 

A time i najaviti 14. 2. – Dan ljubavi i knjige!

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 12. 2. 2022. 21:19

Breganska torta u biranom europskom društvu

Naša školska kuharica Mirjana Bencalić već je dobro poznata po raznim gastronomskim projektima na školskoj i lokalnoj razini, no jedan je od njezinih nedavnih projekata imao i europsku dimenziju. Povodom 20. godišnjice obilježavanja Europskog dana jezika u rujnu ove godine, kuharica je osmislila recept za rođendansku tortu od oraha i čokolade koju je nazvala "breganskom".

Recept je bio prijavljen na kuharsko natjecanje u organizaciji Europskog centra za moderne jezike čiji je cilj bio prikupiti recepte iz različitih dijelova svijeta te 20 najboljih uvrstiti u posebnu knjigu recepata za 20. obljetnicu. Pristiglo je ukupno 570 recepata iz čitave Europe. Iako "breganska torta" nije među 20 odabranih, ime naše kuharice nalazi se u samoj knjizi recepata, na popisu sudionika uz zahvalu organizatora.

Višejezična knjiga recepata može se preuzeti na sljedećoj poveznici: https://edl.ecml.at/Activities/20thAnniversaryGreatBake-Off/tabid/3230/Default.aspx

učiteljica Nikolina Vidović

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 27. 12. 2021. 09:30

Mali glumci pripremili predstavu za prvašiće

Članovi Dramske grupe posjetili su učenike prvih razreda naše škole. Pripremili su im kratku prigodnu priredbu. Obično u ovo blagdansko doba pažnju djece okupiraju zimske radosti na snijegu, pokloni, ispunjenje njihovih želja, ukrasi i igra s dragim prijateljima. Takve su bile i teme igrokaza koje su mali glumci izveli.
 
Nagrada za spontanu izvedbu pred vrlo zahvalnom publikom, bili su bomboni, pljesak i ozarena lica veselih prvašića.
 
učiteljica Anita Ban
  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 23. 12. 2021. 12:20

Audicija za buduće glumce

Želiš glumiti?

Dođi!

Audicija za ulogu u predstavi "Različitosti" za učenike viših razreda održat će se u četvrtak 25. studenog u 13 sati i 10 minuta.

Nemoj propustiti ovu jedinstvenu priliku...

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 17. 11. 2021. 12:47

Antonio želi pomoći budućim informatičarima

Kakva sjajna priča za jedan tmurni četvrtak - Antonio Delivuk, bivši učenik OŠ Milana Langa, danas vlasnik informatičkog obrta, želi pomoći učenicima škole u Bregani u korištenju naprednijih verzija modernih tehnologija. Tijekom dolazećih dana organizirao bi u našoj školi radionice zainteresiranim učenicima viših razreda koji žele dodatno naučiti o programiranju i korištenju web alata.

Ono što je dodatni bonus - Antonio bi to radio u svoje slobodno vrijeme potpuno besplatno!

Navedeno nimalo ne čudi jer svi koji ga poznaju znaju o kakvoj se istinskoj ljudini radi, a ovo je još jedan primjer kako naši bivši učenici ne zaboravljaju školu koja im je podarila obrazovne temelje za daljnji život.

Svaka čast, Antonio!

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 11. 11. 2021. 18:13

Škola u jesenjem ruhu

Naši učenici koji sudjeluju u izvannastavnim aktivnostima u likovnoj grupi (pod vodstvom učiteljice Josipe Tandarić) te grupi aranžeri (pod vodstvom Jasmine Dadić) prije jesenskog odmora ukrasili su školu baš jesenskim motivima.
Želja svih i zajednička poruka jest samo jedna - da se najavljena nastava na daljinu ne produži te da se čim prije vrate u školu.
Nadamo se da će se želja i ispuniti...
  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 29. 10. 2021. 19:34

Proljetno izdanje škole pršti pozitivom

Dolaskom proljeća i hol naše škole probudio se iz zimskog sna te zasjao u proljetnom izdanju! Za zečiće, tulipane, cvjetne livade i pisanice zaslužni su učenici koji pohađaju aranžersku grupu (učiteljica Jasmina Dadić) i njihovi mali kolege iz likovne grupe (učiteljica Josipa Tandarić).


Zahvaljujući njihovim radovima hol nam pršti pozitivom i lakše se kreće u novi radni dan!

učiteljica Josipa Tandarić

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 1. 4. 2021. 07:55

Plešu, uživaju - čak i šivaju

Učenice 4. b razreda već četvrtu godinu uživaju plešući na svim priredbama i događanjima vezanim za i uz školu. S obzirom na situaciju vezanu uz COVID odlučile smo se na promjenu rada i uz ples uvele šivanje i naučile kako se služiti iglom i koncem. Htjele smo iskoristiti praktično s korisnim pa će naši mobiteli dobiti nove torbice. Od samih začetaka i mnogih bolnih uboda naše vesele torbice su ugledale svjetlo dana.

Svaka je posebna na svoj način i u nju je utkano mnogo početničkog truda. U našem satu miješa se red plesa, red šivanja, red smijeha i zabave. Želimo zajedničko vrijeme provesti što zanimljivije, različito, naprosto drugačije. Da smo uspjele, vidi se po našoj fotografiji koja govori više od riječi.

Već je pao dogovor da sljedeći rad bude vlastita lutka visilica. Da nam vrijeme bude što bolje iskorišteno, plešemo, šivamo i uz veliko veselje sretne smo i zadovoljne. Šaljemo fotku čim ostvarimo dogovoreno.

učiteljica Greta Mahović

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 23. 3. 2021. 07:16

Nakon vježbi evakuacije nastala i pjesma

Anastazija Debeljak (7. a) napisala je pjesmu povezanu s provedenim vježbama evakuacije. Naša učenica detaljno je kroz stihove sročila sve korake i pravila odgovornog ponašanja ukoliko dođe do neželjene situacije - potresa.

 

 

 

 

Potres

Tres! Tres! Tres!

Potres!

1. korak:

Nećemo paničariti,

Pod stol ćemo sjesti i ruke na glavu staviti.

2. korak:

Čekaj da se situacija smiri,

Na strašne se zvukove ne obaziri.

3. korak:

Brzo van izađi,

Pusto mjesto nađi.

4. korak:

Ostani vani, budi miran.

Uskoro će vam razred biti siguran.

5. korak:

Bravo vama! Odlični ste bili.

Strah od potresa porazili!

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 24. 2. 2021. 10:39

Besplatno klizanje za učenike

Prenosimo obavijest ravnatelja Sportskih objekata Samobor Vladimira Čerkeza:

Dragi školarci, sugrađani, klizači i sportaši,

kako je zbog pandemije koja nas je pogodila, a izazvane virusom Covid-19, ograničeno bavljenje sportom i sportskom aktivnostima na inicijativu Grada Samobora, a uz financijsku pomoć Samoborskog sportskog saveza i uz organizacijsku pomoć Ustanove Sportski objekti Samobor omogućit će se besplatno klizanje svim učenicima grada Samobora.

Termini besplatnog klizanja bit će svakim radnim danom od 8,30 do 17,00 sati prema terminima rasporeda klizanja za vrijeme cijelih zimskih školskih praznika počevši od 24. 12. 2020. pa do 15. 1. 2021. (vikendi i praznici ne ulaze u navedenu kvotu slobodnih termina).

Više u prilogu.

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 21. 12. 2020. 09:54

Škola u blagdanskom ozračju

Nadolazeći blagdani uvjetuju polako i novo "ruho" naše škole. Grupa aranžera na čelu s učiteljicom Jasminom Dadić ukrasila je pano tik uz ulaz u školu, nabavljen je i veliki bor koji je postavljen u holu tek mu slijedi ukrašavanje i kićenje, a tijekom dana na velikom interaktivnom ekranu smjenjuju se božićne pjesme.

Iako ove godine zbog epidemiološke situacije neće biti tradicionalne božićne priredbe, ipak život teče dalje te nastojimo u našu školu unijeti barem dio božićne čarolije...

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 2. 12. 2020. 09:14

Posjet grobu Milana Langa

Jučer je organiziran odlazak na Gradsko groblje Samobor na grobno mjesto Milana Langa uoči Svih svetih. Posjetu su se priključile dvije učenice koje pohađaju Male knjižničare (Filippa Nutrizio Ćirić, Ena Matanović) te smo zajedno s domarom Alojzom Kosom uredile grobno mjesto, zapalile svijeće te postavile 2 predivna cvjetna aranžmana koja je pažljivo oblikovala naša kreativna školska kuharica Mirjana Bencalić. Cjelokupni posjet odrađen je uz strogo pridržavanje potrebnih epidemioloških mjera.

Po povratku nismo se tradicionalno  zaustavljali na kremšnitama, ali ćemo to svakako nadoknaditi čim nam prilike budu dozvoljavale.

knjižničarka Ivančica Huđek

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 30. 10. 2020. 07:06

Kako napraviti pečeni voćni čaj

Učenici 6. b razreda, učiteljice Valentina Martinček i Josipa Pentić te kuharica Mirjana Bencalić organizirale su jučer u školskoj blagovaonici malu radionicu u kojoj su naši đaci mogli naučiti sve tajne u pripravljanju slatkog pečenog čaja od jabuka.

Najprije su učenici sami ogulili jabuke, zatim je kuharica pripremila sastojke koje je pomiješala s jabukama (cimet, šećer, klinčići, limun, naranča, vanilin-šećer), a potom se navedeno stavilo u pećnicu.

Ukusan topli pripravak potom su učiteljice stavljale u male staklenke te će se zasigurno naći na nekom budućem prodajnom štandu naše zadruge na zadovoljstvo svih kupaca…

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 23. 10. 2020. 07:47

Nova izvannastavna aktivnost - domaćinstvo

Ukoliko epidemiološke prilike budu dopuštale i učenici se najesen vrate u školu, početkom nove školske godine u Bregani uvodimo i jednu novinu - domaćinstvo!

Nova izvannanstavna aktivnost koju će voditi svestrana kuharica Mirjana Bencalić bit će namijenjena učenicima viših razreda, a učenici će, između ostalog, naučiti sami ispeći kolač ili napraviti pekmez, saznati kako pravilno zašiti gumb, ispeglati košulju te zasaditi poneku biljku.

Mnogobrojne stvari koje će im biti itekako korisne u budućem životu…

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 30. 7. 2020. 11:18

Mala škola govorništva u Bunkeru

Samoborska udruga roditelja za lokalne aktivnosti (SURLA) poziva učenike, njihove roditelje i učitelje na prezentaciju zanimljivog programa - Mala škola govorništva.

Malu školu će predstaviti Kristijan Sedak, komunikolog s Hrvatskog katoličkog sveučilista te Tena Žganec, magistra fonetike i kroatistike.

Program Male škole usmjeren je na učenike viših razreda osnovne škole, s ciljem razvijanja njihovih komunikacijskih kompetencija, a bazira se na dvama komunikacijskim područjima: asertivnoj komunikaciji i nenasilnom rješavanju sukoba te govorništvu i prezentacijskim vještinama.

Vidimo se večeras u Bunkeru u 19 sati!

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 3. 3. 2020. 08:12
» Arhiva naših vijesti    
 


Društvene mreže


Fotografija tjedna

Erasmus+ u Barceloni


Anketa (mala)
Kako podnosiš ljetne vrućine?

TražilicaBrojač posjeta
Ispis statistike od 1. 1. 2015.

Ukupno: 656703
Ovaj mjesec: 4671
Ovaj tjedan: 454
Danas: 15

Kalendar
« Kolovoz 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji


Škola na televiziji

preskoči na navigaciju