preskoči na sadržaj
vijesti

Dečki se dokopali srebra u Rudama

Protekle subote u sportskoj dvorani OŠ Rude održano je gradsko natjecanje osnovnih škola Samobora i Svete Nedelje u odbojci za učenice i učenike. Nastupile su četiri školske ekipe učenica te tri ekipe učenika. Utakmice su igrane na dva dobivena seta, a sve škole su odigrale po jedan međusobni susret.

Naše učenice su bile blizu osvajanju seta u baš svakoj utakmici, no nedostajalo je malo sreće i podosta iskustva. Protiv ekipa ŠŠD Bogumilac i ŠŠD Stražnik bilo je teško očekivati pobjedu jer te učenice većinom treniraju odbojku dok su u našoj školi tek dvije odbojkašice. Iako su im to prve utakmice, nadali smo se uspjehu naših učenica protiv ekipe ŠŠD Okić no mora se priznati da su naše cure previše griješile da bi izvukle više od časnog poraza. Za ekipu naše škole nastupile su: Lorena Koletić, Marta Grubač, Antonela Gluščić, Tara Bošnjak, Sara Bencalić, Lana Grdović, Anja Doljanin i Kala Iveljić. Ekipu je vodila učiteljica Sandra Jurković.

Dečkima su do senzacije nedostajala 2 poena, ali lako su mogli završiti i na 3. mjestu. U prvoj utakmici protiv ekipe iz Samobora, osvojili su prvi, zamalo drugi, a onda popustili u trećem odlučujućem setu. Kakva je to borba bila govori podatak da je Filip Novoselić od sredine 1. seta igrao sa bolovima od kasnije će se pokazati puknuća malenog ulomka kosti u stopalu. Voditelj ekipe, učitelj Igor Kupres dodjelio je ulogu kapetana Tinu Faukoviću koji je bio naš najbolji igrač. Izostalo je pola momčadi, što zbog nogometnih utakmica, što zbog bolesti nije pojavilo na natjecanju. U drugoj utakmici izgubili smo prvi set, pa preokrenuli drugi set u svoju korist, da bi u trećem odlučujućem za malo izgubili prednost od 7 poena na svoju meč loptu. Najglasniji je svakako bio Marko Jazbinski koji je potrošio glas na terenu, dok je Matija Novoselić bio previsok za sve pokušaje napada na mreži. Viktor Paul Bradač je odlično raspoređivao servise, koji su bili naša jača strana na ovome natjecanju. Gabriel Regović se odlično snalazio u igri „na prvu“, pokazavši da može sve kad se potrudi. Zbog pokazane upornosti i zajedništva oni su postali dvostruko srebrni.

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 16. 11. 2021. 06:24

Srebro za uspjeh, zlato za organizaciju

Školska dvorana u Bregani ugostila je ovoga četvrtka gradsko natjecanje osnovnih škola Samobora i Svete Nedelje u stolnom tenisu za dječake. Ponovno je stara Arena bila pretijesna za sve navijače pa su u nju smjeli samo akreditirane četiri školske momčadi, koje su igrale svaka sa svakom u pojedinačnoj konkurenciji.

Svaka momčad imala je cilj doći do tri pobjede u međusobnom susretu, a svaki meč igran je na tri dobivena seta. Ekipa Vihora dobro je otvorila natjecanje s tri uvjerljive pobjede protiv Stražnika. Nešto teži zadatak bila je utakmica s Okićem u kojoj smo gledali vrlo dramatičan drugi meč, no rezultat je ponovno 3:0 za domaćine. U zadnjoj utakmici osvojili smo tek jedan bod protiv Žabaca čija dvojica učenika su ipak bolji igrači.

U našoj školi su sudjelovanje na natjecanju osigurali učenici koji su najbolje prebacivali lopticu u nekoliko kvalifikacijskih mečeva. Za školu su tako nastupili: Roko Dekalić (3 pobjede, 3:0; 3:0; 3:0), Armando Plečko (2 pobjede i 2 poraza, 3:2; 3:2; 0:3; 0:3), Lovro Tišlar (2 pobjede i 1 poraz, 3:1; 3:0; 0:3) i Marko Jazbinski kao pričuva. Sudjelovalo je i nekoliko „zlatnih“ učenika kojima nije bilo teško doći skoro dva sata prije nastave. Pokazalo se da u našoj školi znamo organizirati različite priredbe, a oni su vrijedno pomogli u pripremi dvorane te kod zapisnika za četiri stola. Pripada im zato veliki dio zasluge što je natjecanje proteklo vrlo dobro, u pravom sportskom ozračju.

Ukupni poredak ekipa na kraju natjecanja je:

  1. ŠŠD Žabac – OŠ Sveta Nedelja
  2. ŠŠD Vihor – OŠ Milana Langa, Bregana
  3. ŠŠD Okić – OŠ Mihaela Šiloboda, Sveti Martin pod Okićem
  4. ŠŠD Stražnik – OŠ Samobor

voditelj natjecanja Igor Kupres

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 11. 10. 2021. 10:21

Natjecanje u stolnom tenisu u Bregani

Dolazećeg četvrtka (7. listopada) bit ćemo domaćini gradskog natjecanja u stolnom tenisu za učenice i učenike osnovnih škola Samobora i Svete Nedelje. Prijavljene su OŠ Mihaela Šiloboda (Sveti Martin pod Okićem), OŠ Sveta Nedelja, OŠ Samobor i OŠ Milana Langa.

Natjecanje će se održati u našoj sportskoj dvorani u Bregani, a susreti započinju u 12 sati i 30 minuta.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 5. 10. 2021. 15:01

Uspješno odrađeno 1. kolo atletske lige

Prvo kolo atletske lige za učenike i učenice 6. razreda uspješno je odrađeno protekle subote na terenima uz novu sportsku dvoranu u Samoboru.

Od naših učenika najuspješniji su bili Jakov Kovačić - 1. mjesto u skoku u vis, Tena Kruljac - 2. mjesto u skoku u dalj, Gabriel Mihelić - 2. mjesto u bacanju vorteksa te Jelena Kruhan - 2. mjesto u trčanju na 60 m.

Čestitke svim učenicima koji su nastupili te mentorici Sandri Jurković!

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 4. 10. 2021. 07:37

Šahisti na natjecanju u Bestovju

Nakon 19 mjeseci posta, učenici ponovno nastupaju na sportskim natjecanjima. Prvo u nizu je gradsko natjecanje u šahu održano je jučer u Društvenom domu u Bestovju. Učenice su bile druge, a kod učenika je nastupio samo Igor Sokolović i tako izborio 3. mjesto. Za našu školu su nastupile Antea Šoštarić, Ana Cvetković, Mara Rozijan i Leonela Levenski pod vodstvom učitelja Igora Kupresa. Sudio je poznati samoborski trener šaha Igor Ševo, a domaćin je bila ŠŠD Alfa Osnovne škole Vladimira Deščaka (Rakitje).

učitelj Igor Kupres

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 30. 9. 2021. 07:19

Kako smo trčali maraton u Bregani

U početku smo željeli učenike potaknuti na kretanje i barem ih nakratko rasteretiti prečestog sjedenja u zatvorenom prostoru. Ukratko smo im predstavili projekt i nastojali ih inspirirati povijesnom pričom o nastanku ove utrke. Njihovo zanimanje za trčanjem bilo je različito, a na ideju kako će trčati maraton, malo su kolutali očima. Uspjeli smo animirati sve učenike od petog do osmog razreda, osim što ih je nekoliko zbog zdravstvenih problema hodalo, a jedan razred ostao je u samoizolaciji.

Evo i sažetka koji već sad kandidira za upis u Spomenicu škole:

U petak 11. lipnja 2021., bilo je 8 sati i 8 minuta kada je na školskom igralištu Josip Fresl započeo trčanje maratona oko školskog igrališta. Svi učenici od 5. do 8. razreda izmjenjivali su se jedan za drugim, neki su bili brži, neki sporiji, neki su otrčali 2 kruga, a neki su hodali. Sve je trajalo do 11:05 sati, čime je maraton završio u vremenu 2 sata i 57 minuta. Zadnji je krug trčao Matija Lukšić iz 6.a razreda, bivši učenik Područne škole Noršić Selo.

U doba pandemije koronavirusa kada se djeca premalo kreću, naši su đaci malo po malo pretrčali približno 49,7 kilometara i uspješno završili projekt.

Kako?

LANGsam aber sicher.

Igor Kupres

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 11. 6. 2021. 13:42

Ljetni Sportko 2021.

Kao i svake godine tijekom praznika Školski športski savez Samobora i Svete Nedelje osigurao je pregršt sportskih aktivnosti za učenike - nogomet, odbojka, stolni tenis...

Za detalje učenici se mogu obratiti učiteljima TZK Nenadu Rodiću i Sandri Jurković.

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 7. 6. 2021. 12:15

Jan Bošnjak s reprezentacijom u Splitu

Naš učenik 8. c razreda Jan Bošnjak, član NK Bregana, kao jedan od šest igrača NSZZ prošao je i završni krug županijskih selekcija, te izborio mjesto u "reprezentaciji" središta Zagreb U-14 koja će tijekom pet dana u Splitu igrati turnir HNS središta zajedno sa ZNS, NS Split, NS Sjever, NS Rijeka, NS Osijek.

Među 20 odabranih igrača našao se Jan koji je sudjelovao u svim selektivnim okupljanjima. Želimo mu zapažene igre i dobre rezultate u dresu selekcije NS Zagreb.
  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 24. 5. 2021. 07:16

Filip Noršić - sportska nada Zagrebačke županije

U Velikoj Gorici održano je proglašenje najboljih sportaša Zagrebačke županije. Među najperspektivnijim sportašima, mladim sportskim nadama, svoje je mjesto pronašao i naš učenik 4. c razreda Filip Noršić, biciklist BBK Šišmiš iz Samobora. Nagrada je otišla u prave ruke jer Filip već duže vrijeme niže sjajne rezultate na utrkama na kojima nastupa.

Čestitke Filipu kojem želimo još puno uspješnih biciklističkih rezultata!

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 14. 5. 2021. 07:04

Sveta Nedelja osvojila Breganu

Na prvom malonogometnom turniru za djelatnike škola Zagrebačke županije koji je odigran danas u Bregani viđen je iznimno zanimljiv i kvalitetan nogomet. Dresove i tenisice obukli su učitelji, stručni suradnici, domari, ravnatelji, pomoćnici u nastavi, voditelji računovodstva, tajnici...

Budući da su neke škole zbog bolesti igrača u posljednji trenutak otkazale nastup, nastupilo je okupno 5 momčadi. Prvo mjesto osvojikla je OŠ Sveta Nedelja, drugi su bili djelatnici OŠ Novo Čiče, a treći OŠ Rude. Naša škola nastupila je s dvije podjednake momčade i pokazala se kao iznimno gostoljubiv domaćin, i na parketu i izvan njega.

Nagrade najboljima uručila je kuharica Mirjana Bencalić koja je za sve sudionike pripremila ukusan ručak, sve utakmice odsudio je bivši djelatnik naše škole Dejan Ćosić, a vrijedi napomenuti da su neke momčadi u Breganu došle s organiziranim navijačkim skupinama koje su ih pratile tijekom svih susreta.

Svi su se složili na kraju - bilo je baš lijepo, ponovilo se!

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 22. 2. 2020. 13:14

Nogometaši šesti u Križu

Jučer je u Križu je održan županijski turnir u futsalu na  kojem je nastupilo 8 pobjednika po ispostaama (Zaprešić, Samobor, Jastrebarsko, Velika Gorica, Dugo Selo, Zelina, Vrbovec, Ivanić i domaćin Križ). Prvi dio natjecanja održan je u tri grupe po tri momčadi, a prvoplasirani su međusobno razigravali za prva tri mjesta. Naša momčad je u grupi s jednom pobjedom protiv domaćina OŠ Milke Trine“ (Križ) 3:1 i porazom protiv pobjednika natjecanja, OŠ Nikole Hribara (Velika Gorica) 1:6, zauzela 2.mjesto,a u konačnom plasmanu je bila šestoplasirana, što je lijep rezultat.

Pohvale dečkima za trud, zalaganje i prikazanu borbenost, budući da su neki igrali pod povredama i povišenom temperaturom pa tako nisu mogli dati svoj maksimum. Boje našeg Vihora branili su: Karlo Štefanić, Lovro Horvat, Luka Kahlina, Luka Devetak, Dominik Oslaković, Jan Bošnjak, Loris Konjuh, Andrija Marković, Marko Čučić i Marko Delimarić.

Čestitke dečkima!

učitelj Nenad Rodić

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 20. 2. 2020. 12:31

Turnir u nogometu za djelatnike škola

Kao strastveni zaljubljenik u nogomet, odlučio sam organizirati turnir u malom nogometu za djelatnike škola s područja Zagrebačke županije u našoj dvorani u Bregani (pravila bi bila ista kao i na turniru "Tri kornera - penal" - 4 igrača u polju, igra se na male golove, a glavno pravilo je sadržano u samom nazivu). Termin turnira bio bi za vrijeme Fašnika, 22. veljače (subota).

Sudjelovat će učitelji, stručni suradnici, tajnici, domari, pomoćnici u nastavi, ravnatelji... Zasad je već nekoliko škola potvrdilo svoj dolazak, a konačni rok za prijavu je 3. veljače.

Hrana i piće bit će osigurani za sve sudionike, kao i nagrade u vidu pehara za one najbolje.

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 28. 1. 2020. 12:32

Nogometaši najbolji u Rudama

Ovoga vikenda u Rudama je održano natjecanje u futsalu za učenike sedmih i osmih razreda osnovnih škola s područja grada Samobora i Sv. Nedelje. Nastupile su momčadi svih sedam škola, a nakon ždrijeba naša ekipa je ušla u grupu od  4 škole te je pobjedama protiv OŠ Mihaela Šiloboda (4:0) i  OŠ Sveta Nedelja (3:1)  i porazom protiv OŠ Rude (1:2) osvojila prvo mjesto u skupini.

U drugoj grupi, tri škole i utakmica manje, prvo mjesto osvojila je  OŠ Vladimira Deščaka pa smo s njima odigrali finalnu utakmicu. Vrlo tvrda utakmica, na granici dopuštenog prekršaja, protivnik s dugom klupom, no mi smo (usprkos malom broju zamjena) mudro i taktički vrlo dobro odradili susret. Nakon zadnjeg sučeva zvižduka na semaforu je bilo 4:1 za našu momčad! Osvojili su dečki gradsko prvenstvo, čisto, sportski, nadigrali protivnike te se kvalificirali za  županijsko natjecanje!

Čestitke i veliki bravo za: Karla Štefanića, Lovru Horvata, Luku Devetaka, Dominika Oslakovića, Jana Bošnjaka i Lorisa Konjuha!

učitelj Nenad Rodić

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 27. 1. 2020. 14:14

Zimski sportko

Za vrijeme zimskih praznika u našoj dvorani održana su međurazredna natjecanja u graničaru za učenike petih i šestih razreda. Prikazana je borbena i kvalitetna igra s dosta obrata, veselja i smijeha. U konkurenciji petih najuspješniji je bio 5. b, a kod šestih 6. c. 

Odigran je i turnir miješanih odbojkaških ekipa sedmih razreda. Rezultat nije bio u prvom planu, pa su utakmice bile prilika za dobru igru i veselo druženje i zbližavanje svih sedmaša na ulasku u novu godinu.

učitelj Nenad Rodić

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 9. 1. 2020. 07:56

Zlato i srebro za naše malonogometaše

Na futsal turniru u OŠ Bogumila Tonija (zimski Sportko) sudjelovali su i naši malonogometaši. U konkurenciji 5. i 6. razreda od 13 momčadi naši učenici osvojili su srebrne medalje (J. Konjuh, K. Sauer, P. K. Kostelac, A. Plečko, R. Koletić, F. Fresl, M. Delimarić, M. Vidović, M. Kruhan), a najbolji strijelac turnira bio je neuhvatljivi Marko Delimarić sa 13 pogodaka.

U starijem uzrastu 7. i 8. razreda momčad je osvojila turnir i okitila se zlatom (K. Štefanić, L. Kahlina, L. Devetak, L. Koletić, L. Horvat, D. Oslaković). I tu je u pobjedničkoj momčadi vrlo efikasan bio Lovro Horvat koji je s 8 pogodaka podijelio prvo mjesto najboljeg strijelca turnira s još dvojicom vršnjaka.

Krasan uspjeh, čestitke igračima i njihovim trenerima!

učitelj Nenad Rodić

 

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 3. 1. 2020. 13:35

Nogometaši drugi u Rudama

Ovoga vikenda u Rudama je održano gradsko natjecanje u futsalu za pete i šeste razrede osnovnih škola grada Samobora i Svete Nedelje. Nastupilo je 6 škola, a nakon igre u grupama, naša momčad zauzela je prvo mjesto pobjedama protiv nogometaša OŠ Vladimira Deščaka (4:2) i OŠ Samobor (5:0) te smo u finalu zaigrali protiv OŠ Sveta Nedelja. Bila je to čvrsta i zahtjevna takmica, a rezultat je otišao na stranu protivnika koji je slavio sa 5:2.

Iako je protivnik bio bolji, bili smo dostojni protivnici.

Za našu školu su nastupili:Jan Konjuh, Karlo Sauer, Roko Koletić, Filip Fresl, Matija Marković,Marko Delimarić, Matej Kruhan, Marin Vidović i Petar Zvonimir Kostelac.

Čestitamo im na srebrnim medaljama, trudu i znanju!

učitelj Nenad Rodić

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 16. 12. 2019. 09:02

Sestre Šlatka članice najbolje ekipe Zagrebačke županije

Iris Maria, Nikolina i Ana Vita Šlatka na nedavnom su proglašenju najboljih učenika-sportaša Zagrebačke županije uvrštene u najbolju ekipu. Naime, sestre Šlatka tijekom ove godine stigle su u Breganu iz OŠ Bogumila Tonija gdje su ostvarile zapažene uspjehe - na Državnom natjecanju iz juda u Vinkovcima ekipa iz Bogumilca (u čijem su sastavu bile sestre Šlatka) osvojila je naslov prvaka države (voditeljica Ismeta Čerkez).

Čestitamo našim vrsnim judašicama i želimo im puno sportskih uspjeha u našoj školi!

 

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 12. 12. 2019. 11:20

Gradsko natjecanje u odbojci

Na gradskom natjecanju u odbojci održanom u Samoboru momčad naše škole je osvojila 2.mjesto i srebrne medalje nakon lijepe i borbene utakmice protiv momčadi domaćina - OŠ Bogumila Tonija. 

Na istom natjecanju, od četiri škole koje su sudjelovale, odbojkašice OŠ Milana Langa bile su treće.

Čestitke svim našim sportašima i sportašicama na izuzetnoj borbi i uzornom ponašanju!

učitelj Nenad Rodić I učiteljica Sandra Jurković

 

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 13. 11. 2019. 12:58

Županijski kros u Bedenici

Na županijskom natjecanju u krosu koje je održano u Bedenici nastupili su i naše učenice i učenici.

Rezultati:

5. i 6. razred (djevojčice) - ekipno 14. mjesto od 23 škole (Nikolina Šlatka, Emilija Mustafić, Leonela Levenski, Altea Hribar)

5. i 6. razred (dječaci) - ekipno 12.mjesto od 23 škole (Marko Delimarić, Filip Fresl, Matej Kruhan)

7. i 8. razred (djevojčice) - ekipno 7. mjesto od 23.škole (Iris Maria Šlatka, Valentina Jakšić, Mia Andrejev, Tea Gvozdanović)

7. i 8. razred (dječaci) -  ekipno 20.mjesto od 24 škole (Vito Hrs, Loris Konjuh, Andrija Marković)

Čestitke našim trkačicama i trkačima na trudu i uspjehu jer staza je bila izuzetno zahtjevna, primjerenija starijim uzrasnim kategorijama, uzbrdica pa nizbrdica, neravnine i rupe, ali svi su završili svoje trke. Još jednom bravo za sve!!

učitelj Nenad Rodić

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 5. 11. 2019. 09:32

Košarkaši treći na gradskom natjecanju

Na nedavno održanom košarkaškom natjecanju za učenike osnovnih škola u konkurenciji četiri momčadi (OŠ Bogumila Tonija, OŠ Samobor, OŠ Sveta.Nedelja i OŠ Milana.Langa), naši učenici osvojili su 3.mjesto.

Boje škole branili su Karlo Štefanić, Lovro Horvat, Vito Hrs, Andrija Marković, Oliver Magdić Govedarica i Roko Matijašić.

Čestitke našim košarkašima!

učitelj Nenad Rodić

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 5. 11. 2019. 09:16

Sat povijesti na Trokutu

Učenici osmih razreda u pratnji razrednika i učiteljica povijesti prisustvovali su satu povijesti na terenu, na spomen-području Trokut kod Novske, kako bi se još jednom prisjetili događaja iz 1991. godine i odali počast poginulim pripadnicima 151. samoborske brigade HV-a. U pratnji su bili pripadnici brigade koji su učenicima zorno dočarali što se događalo 29. listopada 1991. godine na prostoru oko motela Trokut.

Nakon obilaska mjesta pogibije petorice pripadnika Brigade ispred spomen obilježja svijeće su zapalili ratni zapovjednik Brigade Adolf Paar sa predstavnicima gradova Samobora i Novske, a potom i predstavnici škola.

učiteljica Sanja Rapljenović

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 1. 11. 2019. 10:02

Noa na maksimirskom travnjaku s kapetanom Atalante

Sinoćnji početak nogometne Lige prvaka zacijelo će zlatnim slovima ostati upisan u povijesne knjige GNK Dinamo. Veličanstvenom igrom pobijedili su talijanskog suparnika s velikih 4:0.

Sigurno je da će jučerašnja utakmica ostati u sjećanju i svim navijačima maksimirskog kluba, a posebno našem učeniku Noi Beribaku (2. b) koji je u uvodu utakmice na teren izašao s, ni manje ni više, nego s kapetanom Atalante Alejandrom Gomezom.

Za razliku od našeg Noe, spomenuti talijanski napadač nije bio pretjerano raspoložen nakon utakmice...

 

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 19. 9. 2019. 15:05

Hrvatski olimpijski dan u Samoboru

Učenici drugih razreda (zajedno sa svojim razrednicama) sudjelovali su u obilježavanju Hrvatskog olimpijskog dana. Na sportskim terenima kod OŠ Bogumila Tonija u Samoboru dominirale su bijele majice, a učenicima su se predstavili klubovi i sportske udruge koje djeluju na području našega grada.

Još jednom su istaknute sve prednosti bavljenja sportom, a organizatorima je na ruku išlo i vrijeme - prekrasan sunčan dan idealno se uklopio u prezentaciju mnogobrojnih sportskih aktivnosti: rukometa, karatea, gimnastike, juda...

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 15. 9. 2019. 09:03
» Arhiva naših vijesti    
 


Društvene mreže


Fotografija tjedna

Čarobni svijet snjegovića


Anketa (mala)
Jesi li donio neku novogodišnju odluku?

TražilicaBrojač posjeta
Ispis statistike od 1. 1. 2015.

Ukupno: 599003
Ovaj mjesec: 6101
Ovaj tjedan: 408
Danas: 59

Kalendar
« Siječanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji


Škola na televiziji

preskoči na navigaciju