preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Knjižnica/Školski list

Projekti

Razredne web stranice

Škola na radiju

vijesti

Bez primljenog pogotka do naslova najboljih

Voditelj škole nogometa NK Bregana Antonio Biondić izvijestio nas je o sjajnom uspjehu pionira Bregane koji su na impresivan način osvojili 9. Crikvenica Cup! Šest utakmica, isto toliko pobjeda - bez ijednog primljenog pogotka!

U skupini su „padali“ NK Laško (5:0), NK Lokomotiva Rijeka (2:0), NK Kurilovec (1:0), dok je u četvrtfinalu jedan pogodak bio dovoljan za pobjedu protiv Bistre. U polufinalu odlična utakmica protiv austrijskog prvoligaša WAC Wolfsberga (1:0) i isto tako odlična igra naših igrača koja je donijela finale.

U finalu od početka do kraja momčad Bregane je pokazala kvalitetu više u odnosu na protivnika NK Mladost Zabok (2:0) i osvojila zasluženo 1. mjesto! Uz timski uspjeh Petar Copić proglašen je najboljim igračem turnira, dok su u „dream team“ ušli i Jan Bošnjak, Matej Kruhan i Matija Pašara.

Od učenika naše škole igrali su: Karlo Sauer, Matej Kruhan, Domagoj Štrkalj, Luka Cicvarić, Marin Vidović, Filip Fresl, Matija Marković te naši bivši učenici Toni Bratanić, Jan Bošnjak i Luka Noršić.

Svaka čast, momci!

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 13. 6. 2022. 14:33

Niko Cicvarić prvak Slovenije u karateu

Ove nedjelje u Ljutomeru održano je ekipno državno prvenstvo Slovenije u karateu. Na prvenstvu su nastupili natjecatelji u 94 ekipe u katama i borbama.

Niko Cicvarić, učenik 3.c razreda, kao vođa ekipe okrunio se naslovom državnog prvaka Slovenija u katama ekipno.

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 13. 6. 2022. 14:30

Lara Narančić Miše bacila vorteks za zlato

Protekle vruće svibanjske subote bilo je živahno na atletskim borilištima uz srednjoškolsku dvoranu u Samoboru. Natjecalo se više od sto učenika i učenica petih razreda iz pet škola. Ekipu ŠŠD Vihor vodio je učitelj Igor Kupres, a nastupilo je 22 učenika u četiri discipline. Svaka škola mogla je prijaviti po troje učenika u ženskoj i muškoj konkurenciji za discipline: skok u dalj, trčanje na 60 metara, skok u vis i bacanje vorteksa. OŠ Milana Langa osvojila je 5 medalja u ovim disciplinama:

Djevojčice:

  1. mjesto: Lara Narančić Miše – bacanje vorteksa
  1. mjesto: Hana Bilić – skok u vis

Dječaci:

  1. mjesto: Vanja Konjuh – bacanje vorteksa, Robert Vrančić – skok u vis, Karlo Kalingar – skok u dalj

učitelj Igor Kupres

 

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 30. 5. 2022. 08:08

Roko i Fabian među najboljima u Županiji

Teniski tereni pored nogometnog igrališta u ulici Josipa Jelačića bili su poprište teniskih mečeva za učenice i učenike s područja županije. Natjecanje je održano po vrlo toplom i sunčanom vremenu, no mladi sportaši su spremili dovoljno tekućine i svaki slobodni trenutak provodili u hladu.

Sudjelovalo je 19 učenika i 12 učenica uzrasta od 5. do 8. razreda, a našu školu predstavljali su Fabian Kos i Roko Dekalić (voditelj Igor Kupres). Oboje su u jesen predstavljali školu na gradskom košarkaškom turniru, a Roko je ostvario i nastup na stolnom tenisu. Pokazali su sportski talent i oboje prošli prve suparnike u ždrijebu, a zaustavljeni su u susretima za polufinale. Fabian je tu imao više šansi, a Roko je naišao na kasnijeg pobjednika koji je trenutno u svome uzrastu 9. u Hrvatskoj. Našim dečkima sve čestitke za nastup i pravi sportski pristup svakom natjecanju.

učitelj Igor Kupres

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 30. 5. 2022. 07:46

Festival Univerzalne sportske škole 2022.

Zbog blizine zračne luke, ovaj sportski sadržaj održan je uz brojne prelete civilnih i vojnih aviona. Na nogometnom igralištu ŠRC Obrezina održan je 9. Festival Univerzalne sportske škole Zagrebačke županije u organizaciji Županijskog školskog športskog saveza Zagrebačke županije. Domaćin je bila OŠ Šćitarjevo, a uz našu sudjelovalo je još 15 škola, ukupno 160 sudionika u uzrasta od 1. do 4. razreda osnovne škole.

Školska sportska društva koja provode program Univerzalne sportske škole pozivana su prezentirati vlastiti rad s učenicama i učenicima. Iz svake škole u kojoj se provodi program sudjelovala je ekipa, a naša je bila sastavljena od šest učenica (Jelena Vitko, Marta Matijaščić, Lara Juren, Gloria Bogut, Mara Devernay, Mia Regović) i pet učenika (Luka Sušac, Martin Noršić, Alan Kmezić Janušić, Fran Evdjenić, Josip Kenda) u pratnji učitelja i voditelja programa Igora Kupresa.

Festival nije bio natjecateljskog karaktera, a svi sudionici su prošli 16 različitih sportskih sadržaja te kućama ponijeli zlatne medalje, majice i nezaboravne trenutke. Mada nije bilo osiguranih suncobrana, za sve sudionike bio je osiguran prijevoz, obrok i prekrasno sunce koje je najavljuje dolazak toplog ljeta. Najava svim našim učenicima nižih razreda: idući tjedan završavaju sati Univerzalne sportske škole, a nastavak je već u jesen.

učitelj Igor Kupres 

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 23. 5. 2022. 14:42

Odbojkaški turnir djelatnika škola

Nakon više od dvije godine održano je odbojkaško natjecanje mješovitih ekipa djelatnika osnovnih škola. Pandemija je zaustavila brojna natjecanja, a naša škola odlučila je pokrenuti nove aktivnosti i ugostiti osnovne škole iz Sesveta, Dugog Sela i Svetog Martina pod Okićem.

Langovci su najprije izgubili od OŠ Luka iz Sesveta, a zatim ostvarili je dvije pobjede u utakmicama protiv OŠ Mihaela Šiloboda iz Svetog Martina pod Okićem i OŠ Josip Zorić iz Dugog Sela. Nitko od 30 sudionika nije previše slavio niti tugovao zbog rezultata, ali su svi izrazili oduševljenje što su se pokrenula natjecanja i druženja djelatnika koja su svima nedostajala. Gosti nisu krili svoje zadovoljstvo idejom za održavanje turnira i organizacijom te se svi raduje pokretanju poznatog OLOŠ-a, odnosno odbojkaške lige u kojoj su sudjelovali naši učitelji i djelatnici. Velik doprinos organizaciji dao je dvojac povremenih odbojkaša, kuharica Mirjana Bencalić koja se pobrinula da gosti dobiju doručak i ručak te ravnatelj Igor Matijašić koji nas podupire u nizu ovakvih događanja.

Naša škola nastupila je u sastavu: Tihomir Ivanec, Ivana Smolej Kolarek, Ivo Ikić,  Helena Bišćan Motočić, Ružica Alvir, Ivančica Huđek i Igor Kupres. Sudio je također bivši odbojkaš u ekipi škole, profesor Dejan Ćosić, a uz njega pomagali su učenici Borna Margetić te Lorena Koletić i Antonela Gluščić za zapisničkim stolom.

učitelj Igor Kupres

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 17. 5. 2022. 08:31

Pregršt odličja za braću Cicvarić

U Slovenskim Konjicama održan je jak međunarodni karate turnir Horse Cup 2022. Nastupilo je  550 natjecatelja iz 76 klubova i 8 država. Naš učenik Luka Cicvarić (7. b), član karate kluba Brežice, uvjerljivim je pobjedama s 5:0, 5:0, 4:1 te 5:0 osvojio zlatnu medalju te pobjednički pehar. Luka je kasnije nastupio i u kategoriji starijih kadeta gdje je izvrsnim izvedbama nakon zbrajanja ocjena svih krugova osvojio brončanu medalju.

Luki je zlatnu medalju i pehar uručio Enver Idrizi, legenda svjetskog i hrvatskog karatea, poznat po osvajanju prvog odličja za Hrvatsku. Niko Cicvarić, učenik 3.c razreda, osvojio je brončanu medalju u katama pojedinačno, a kao vođa dječaka te mlađih kadeta još dvije brončane medalje u ekipnim nastupima.

Bravo, dečki!

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 9. 5. 2022. 07:28

Nogometaši "haklali" na umjetnoj travi

Gradsko natjecanje u mini nogometu za učenike 5. i 6. razreda održano je u Samoboru na igralištu s umjetnom travom. Natjecale su se četiri škole odnosno ekipe, a naši učenici su zauzeli 3. mjesto.

Bravo za mlade nogometaše i voditelja Igora Kupresa!

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 6. 5. 2022. 10:37

Armando i Petar Zvonimir osvojili prestižni međunarodni turnir

Već smo mnogo puta pisali o sportskim uspjesima naših učenika, no vrelo uspjeha nikako ne presušuje. Proteklog vikenda održan je međunarodni nogometni turnir „Memorijal vukovarskih branitelja“ za generaciju U-14. Na osamnaestom izdanju turnira iznimno uspješni su bila i dvojica naših učenika koji su nastupili u dresu pobjedničke momčadi (NK Lokomotiva) - Armando Plečko (8. c) i Petar Zvonimir Kostelac (8. a). Petar je ujedno i kapetan zagrebačke momčadi.

Osvojen je turnir bez izgubljene utakmice, a redom su „padale“ momčadi Sjeverne Amerike, NK Istra, NK Hajduk, NK Rijeka te u finalnoj utakmici NK Osijek. Velike čestitke Petru i Armandu te njihovim kolegama – nogometašima, ponosni smo što se u našem mjestu i našoj školi odgajaju takvi vrsni sportaši.

Ovo je još jedan dokaz kako Bregana iz godine u godinu obiluje kvalitetnim mladim sportašima, a ujedno i dokaz kako nam je nasušno potrebna nova sportska dvorana u kojoj bi mnogi budući uspješni sportaši imali kvalitetne uvjete za rast i razvoj…

Bravo, dečki!

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 26. 4. 2022. 09:11

Stigla oprema Školskog športskog saveza Samobora i Svete Nedelje

Naše odlične odbojkašice od sada neće morati kombinirati dvije vrste dresova na natjecanjima. Zbog velikog broja nastupa učenika na sportskim natjecanjima, ovakva se oprema s vremenom uništi pa ju je potrebno redovito nabavljati. Škola je bogatija za dva nova kompleta dresova, komplet markera, desetak lopti i 3 vorteksa.

Riječ je o opremi koju je svim školama s našeg područja omogućio Školski športski saveza Samobora i Svete Nedelje. Savez se prijavio na natječaj koji je još prošle godine raspisalo Ministarstvo turizma i sporta Republike Hrvatske, a trud nije bio uzaludan.

učitelj Igor Kupres

 

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 7. 4. 2022. 07:15

Odbojkašice 1. u Samoboru

Na gradskom natjecanju iz odbojke koje je održano u tri kola u OŠ Samobor, naše učenice 6. razreda zasluženo su osvojile prvo mjesto.

Bravo za sve naše odbojkašice i njihovu mentoricu Sandru Jurković!

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 2. 4. 2022. 15:35

Nogometašice srebrne u Rudama

Na gradskom natjecanju u futsalu održanom u Rudama protekle subote, naše učenice su osvojile drugo mjesto u dvije uzrasne kategorije. Među učenicama 7. i 8. razreda bile su prijavljene samo naša i ekipa OŠ Mihaela Šiloboda. Budući da mlađe učenice mogu igrati u starijem uzrast, ali ne i obrnuto, ovu ekipu su činile i mlađe nogometašice. Pobijedile su učenice iz Svetog Martina pod Okićem rezultatom 2:1.

U mlađoj uzrasnoj kategoriji učenica petih i šestih razreda isto je pobijedila ekipa ŠŠD Okić sa 4:0. Čestitke našim učenicama, a posebno onima kojima je ovo bila prva futsal utakmica u životu.

Ranije su naše učenice nastupile u Svetom Ivanu Zelini na županijskom natjecanju u futsalu za učenice sedmih i osmih razreda i zauzele 6. mjesto.

učitelj Igor Kupres

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 29. 3. 2022. 12:52

Hokej na travi stigao u Breganu

Malo je onih koji su imali priliku voditi lopticu palicom za hokej na travi i njome pucati po golu. Među njima su od jučer učenici naše škole koji su se odazvali prezentaciji ovog sporta na školskom igralištu. Prvi izrazito topli proljetni dan, bio je učenicima prilika za upoznavanje ovog premalo zastupljenog, no zanimljivog momčadskog sporta. Palice, loptice, poligon za vježbanje, pa čak i opremu vratara donijeli su predstavnici HK Trešnjevka, trener Goran Jamičić i igrač Zvonimir Vuk, ujedno kapetan hrvatske muške reprezentacije.

Pokazujući osnovne rukovanja palicom i elemente igre vrlo brzo su privukli naše učenike koji su vrlo brzo sami počeli „haklati“ hokej na školskom. Prezentacija je održana u sklopu programa Vježbaonica koji ima cilj upoznati učenike od 5. do 8. razreda s različitim sportskim sadržajima, a koju vodi učitelj Igor Kupres.

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 25. 3. 2022. 11:55

Skoro sve za 5

Prva petica. Naše učenice zauzele su 5. mjesto u odbojci. U OŠ Antuna Augustinčića u srijedu je održano Županijsku natjecanje u odbojci za djevojčice, uzrast petih i šestih razreda. U odsustvu njihove učiteljice Sandre Jurković, koja ih je nakon obaveza u školi došla posjetiti na natjecanje, ekipu je vodio učitelj Igor Kupres.

Druga petica. Sve naše učenice rekle su da su uživale igrajući u novoj dvorani. Tek ove školske godine otvorena, sa svim potrebnim spravama, novim svlačionicama, trodijelna sportska školska dvorana u kojoj su se paralelno na tri terena odigravale utakmice. Dvorana kakva nedostaje našoj školi. Dvorana za 5.

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 24. 3. 2022. 11:26

Nika Zorko najbolja sportašica Zagrebačke županije do 15 godina

Naša učenica 7. c razreda Nika Zorko ostvarila je izniman sportski uspjeh - proglašena je najboljom mladom sportašicom Zagrebačke županije do 15 godina. Nika je članica Karate kluba Bregana i pod paskom trenera Gorana Romića bilježi sjajne rezultate.

Bravo, Nika!

Više na https://www.zagrebacka-zupanija.hr/vijesti/6519/proglaseni-najbolji-sportasi-zagrebacke-zupanije-u

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 20. 3. 2022. 20:37

Ivona Trgovčević sjajna u Italiji

Već smo mnogo puta pisali o našim uspješnim učenicima-sportašima koji bilježe sjajne rezultate. Poznati su biciklistički uspjesi Filipa Noršića, odlični karate nastupi Alise Eme Jurjević, mnoštvo medalja koje oko su oko vrata stavile džudašice iz obitelji Šlatka, mnogobrojni naši đaci su dio odlične nogometne momčadi NK Bregana ...

Ovih nas je dana posebno razveselila jedna vijest iz sporta koji nije toliko medijski praćen, stoga je uspjeh tim veći - na najstarijem svjetskom natjecanju u brzom klizanju Albert Nicolodi Trophy koje se u Italiji održalo po 60. put (više od 200 natjecatelja diljem Europe) naša odlična učenica Ivona Trgovčević (3. c) bila je brončana u konkurenciji juniorki F kategorije.

Bravo za Ivonu, želimo joj još mnoštvo zapaženih nastupa i sličnih uspjeha na natjecanjima!

 

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 8. 2. 2022. 18:38

Dečki se dokopali srebra u Rudama

Protekle subote u sportskoj dvorani OŠ Rude održano je gradsko natjecanje osnovnih škola Samobora i Svete Nedelje u odbojci za učenice i učenike. Nastupile su četiri školske ekipe učenica te tri ekipe učenika. Utakmice su igrane na dva dobivena seta, a sve škole su odigrale po jedan međusobni susret.

Naše učenice su bile blizu osvajanju seta u baš svakoj utakmici, no nedostajalo je malo sreće i podosta iskustva. Protiv ekipa ŠŠD Bogumilac i ŠŠD Stražnik bilo je teško očekivati pobjedu jer te učenice većinom treniraju odbojku dok su u našoj školi tek dvije odbojkašice. Iako su im to prve utakmice, nadali smo se uspjehu naših učenica protiv ekipe ŠŠD Okić no mora se priznati da su naše cure previše griješile da bi izvukle više od časnog poraza. Za ekipu naše škole nastupile su: Lorena Koletić, Marta Grubač, Antonela Gluščić, Tara Bošnjak, Sara Bencalić, Lana Grdović, Anja Doljanin i Kala Iveljić. Ekipu je vodila učiteljica Sandra Jurković.

Dečkima su do senzacije nedostajala 2 poena, ali lako su mogli završiti i na 3. mjestu. U prvoj utakmici protiv ekipe iz Samobora, osvojili su prvi, zamalo drugi, a onda popustili u trećem odlučujućem setu. Kakva je to borba bila govori podatak da je Filip Novoselić od sredine 1. seta igrao sa bolovima od kasnije će se pokazati puknuća malenog ulomka kosti u stopalu. Voditelj ekipe, učitelj Igor Kupres dodjelio je ulogu kapetana Tinu Faukoviću koji je bio naš najbolji igrač. Izostalo je pola momčadi, što zbog nogometnih utakmica, što zbog bolesti nije pojavilo na natjecanju. U drugoj utakmici izgubili smo prvi set, pa preokrenuli drugi set u svoju korist, da bi u trećem odlučujućem za malo izgubili prednost od 7 poena na svoju meč loptu. Najglasniji je svakako bio Marko Jazbinski koji je potrošio glas na terenu, dok je Matija Novoselić bio previsok za sve pokušaje napada na mreži. Viktor Paul Bradač je odlično raspoređivao servise, koji su bili naša jača strana na ovome natjecanju. Gabriel Regović se odlično snalazio u igri „na prvu“, pokazavši da može sve kad se potrudi. Zbog pokazane upornosti i zajedništva oni su postali dvostruko srebrni.

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 16. 11. 2021. 06:24
» Arhiva naših vijesti    
 


Društvene mreže


Fotografija tjedna

Erasmus+ u Barceloni


Anketa (mala)
Kako podnosiš ljetne vrućine?

TražilicaBrojač posjeta
Ispis statistike od 1. 1. 2015.

Ukupno: 656705
Ovaj mjesec: 4673
Ovaj tjedan: 456
Danas: 17

Kalendar
« Kolovoz 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji


Škola na televiziji

preskoči na navigaciju