preskoči na sadržaj
vijesti

Ljepote različitosti

Projekt Ljepota različitosti je projekt namijenjen učenicima od 2. – 4. razreda. Započeo je u drugom polugodištu, stoga se dio zadataka provodio u učionici, a dio, zbog pandemije, online. Cilj projekta je bio da se učenici međusobno upoznaju predstavljajući sebe, svoja umijeća, hobije, sve ono što vole i što ih opisuje, istraže i prezentiraju zanimljivosti i ljepotu mjesta u kojem žive, surađuju, uče jedni od drugih kroz različite dogovorene aktivnosti. Učenici su istraživali o svom zavičaju i predstavljali svoje osobitosti i vještine ostalim učenicima drugih škola uključenih u projekt. Kao jedna od autorica projekta, uz učiteljicu Suzanu Delić, učenici 2.c su sudjelovali aktivno u projektu.

Nakon početnog predstavljanja partnerima, predstavili smo sebe, našu školu i naš školski vrt. Upoznali smo i naše kućne ljubimce. Suradnička aktivnost je bila Fašnik gdje smo se upoznali s raznim fašničkim običajima nekada i danas. O našem zavičaju smo stvarali slikopriče, pisali sastavke, crtali najljepše dijelove zavičaja i fotografirali ga. Radove smo postavljali na Padlet ploče. Istražili smo i prezentirali kulturnu, povijesnu i prirodnu baštinu zavičaja. Prezentacije projektnih zadataka odvijale su se preko Zoom aplikacije. S prijateljima iz OŠ Hinka Juhna Podgorač PŠ Budimci i njihovom učiteljicom Patricijom Hercog, ostvarili smo videokonferenciju. Novim poznanstvom završili smo i ovaj projekt.

učiteljica Aleksandra Gudlin Mićić

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 17. 7. 2020. 10:44

Memento prijateljstva 6

Projekt koji se već šestu godinu provodi na eTwinning platformi je projekt u kojemu drugu godinu sudjeluju učenici 2. c razreda.

Memento prijateljstva je projekt koji kroz niz aktivnosti s učenicima od 1.- 4.razreda razvija kompetencije Građanskog odgoja i obrazovanja.(MPT). Učenici su razvijali socijalne vještine, prihvatljivo ponašanje, samostalnost, samopouzdanje, međusobno uvažavanje kroz pridržavanje zajedničkih dogovorenih pravila. Kroz niz aktivnosti učenici su stjecali znanje o sebi, jačali razumijevanje svojih emocija, razvijali odgovornost prema sebi i drugima. Usvajali su i njegovali kroz razne poticajne situacije i aktivnosti: temeljne humane vrijednosti kao što su prijateljstvo i nenasilje, pravednost i empatija. Učenici su kroz radionice naučili primjenjivati dječja prava u svakodnevnom životu i naučili preuzimati odgovornost u svakodnevnom životu. Svaki učenik je nakon provedenih radionica izradio svoj "Memento prijateljstva" kao osobni podsjetnik na stečeno znanje o Građanskom odgoju i obrazovanju koji će primjenjivati u daljnjem obrazovanju kao poticaj za daljnje suradničko učenje unutar svoje razredne zajednice.

učiteljica Aleksandra Gudlin Mićić

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 16. 7. 2020. 08:37

U svijetu likovnih umjetnika 2

U svijetu likovnih umjetnika 2 – eTwinning projekt u kojemu već drugu godinu sudjeluju učenici 2. c razreda. U projektu su učenici upoznavajući najveće likovne umjetnike svijeta i domovine potaknuti na učenje i stvaranje likovnih djela, učili kako učiti, razvijali socijalne i građanske kompetencije, razvijali poduzetništvo i inicijativnost u skladu s kurikulumom likovne kulture i međupredmetnih tema. Na taj način učenici su razvijali kreativnost i naučili kritički promišljati.

Ove godine odlučili smo istražiti život, rad i djela sljedećih umjetnika: Luke Koščaka, Paula Kleea, Joana Miróa, Heather Galler, Henri Matissea, Vasilija Kandinskog i Georgie O'Keeffe. Zanimljiv projekt kojega ćemo nastaviti i iduće godine.

učiteljica Aleksandra Gudlin Mićić

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 16. 7. 2020. 08:34

Sigurnim korakom u školu 1

Sigurnim korakom u školu 1 – eTwinning projekt u kojemu su sudjelovali učenici 2. c razreda bez obzira što je namijenjen učenicima prvih razreda osnovne škole koji u novoj školskoj godini započinju rad po novim predmetnim kurikulumima. Ovim projektom razvijala se suradnja učitelja i učenika koji su se osnažili u primjeni digitalnih alata u nastavi te potaknuli na međusobnu suradnju i razmjenu iskustava. Polazište u planiranju aktivnosti su bili ishodi učenja koji su se ostvarili kroz sve nastavne predmete i sve međupredmetne teme. Naglasak je bio na suvremenim metodama poučavanja, aktivnom učenju, radionicama, učenju istraživanjem i rješavanjem problema te primjeni različitih vrsta igara u nastavnim / projektnim aktivnostima. Aktivnosti u projektu su bile mnogobrojne, većinom suradničke, i u svima njima smo sudjelovali.

Započeli smo prvim školskim zvonom i obilježili Climate Action Week (eTwinning događaj) i Dan zahvalnosti za plodove zemlje. Međunarodni dječji tjedan obilježili smo pjesmom Zdravo maleni i sudjelovali u prvoj videokonferenciji sa školama Brodarica-Lupinjak-Dubrovnik-Marina (Vrsine). Uslijedili su Dan jabuka i EU Code Week, Dan kravate, akcija Zasadi drvo, ne budi panj! koja je bila obilježena na nivou cijele škole. I ove godine smo marljivo vježbali na Loomenu i sudjelovali na natjecanju Dabar. Sudjelovali smo i na Večeri matematike i na Hour of Code. Održali smo božićnu radionicu i pomagali potrebitima.

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 15. 7. 2020. 13:49

Na putu dobrote

U vrijeme Došašća učenici 2. c razreda sudjelovali su u eTwinning projektu Na putu dobrote. Projekt koji potiče da u blagdanskim danima potaknemo kod učenika, odraslih i svih ostalih u zajednici potrebu dijeljenja dobrih i pozitivnih trenutaka. Cilj projekta je promocija vrijednosti dobrote kroz mjesec prosinac nizom aktivnosti kojima će se uočiti kako je potrebno samo pogledati oko sebe i uočiti što možemo promijeniti, podijeliti i učiniti drugačije.

Nakon upoznavanja s projektom svaki učenik je dobio plakat s dnevnim zrncima dobrote. Činili smo lijepe stvari i širili dobrotu u razredu, obitelji, zajednici, brinuli o životinjama i okolišu. Kada je učenik napravio dobro djelo, prilijepio je bedž na predviđeno mjesto na plakatu. Na taj način su učenici pratili vlastiti napredak u ostvarivanju aktivnosti projekta. Učenici su nalazili zadatke i na razrednom adventskom online kalendaru https://tuerchen.com/f3ccb281.

Održali smo božićnu čajanku, božićnu radionicu, izradili čestitke za djelatnike škole i projektne partnere. Zahvaljujući roditeljima prikupili smo puno stvari koje su uveselile dvije obitelji iz našega mjesta i razveselili  štićenike Doma za starije osobe Šimić. Roditelje smo razveselili božićnim poklonima koje smo s puno ljubavi napravili. Na kraju projekta snimili smo razrednu božićnu poruku za sve ljude. Sretni smo što smo zrnca dobrote nesebično dijelili i bili dio ovog projekta.

učiteljica Aleksandra Gudlin Mićić

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 15. 7. 2020. 07:48

Dan jabuka

Učenici 2.c razreda obilježili su Dan jabuka u sklopu eTwinning projekta 20. oktobar - Dan jabuka 3 nizom aktivnosti. Materijali koje smo koristili u projektu nalaze se u Wakelet kolekciji https://wke.lt/w/s/8y3DmE.

Učenici su pronalazili qr kodove u obliku jabuke na kojima su bili sakriveni matematički zadaci. Zatim smo istražili stare sorte jabuka – opisivali smo izgled, uspoređivali miris, veličinu, boju, oblik. Naučili smo mnogo o raznim sortama jabuka. A njen okus, bez obzira na sortu, slatkast ili kiselkast, u slast je bio svima. U sklopu eTwinning projekta U svijetu likovnih umjetnika upoznali smo život i stvaralaštvo našeg mladog umjetnika Luke Koščaka i po uzoru na njegov rad nastali su naši prekrasni likovni radovi – jabuke. U finalnom dijelu projekta častili smo se jabučnim delicijama i sudjelovali u berbi jabuka u našem školskom voćnjaku. Cijeli dan nam je protekao u veselju, zabavi, zdravlju i uživanju u kraljici voća.

učiteljica Aleksandra Gudlin Mićić

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 13. 7. 2020. 14:34

Pružimo djeci ruku ljubavi

ETwinning projekt Pružimo djeci ruku ljubavi (We give the children a hand of love) međunarodni je projekt u kojeg su se učenici 2. c razreda uključili početkom školske godine 2019./2020. Aktivnosti projekta završene su koncem ove nastavne godine.

Glavni cilj projekta je pomagati potrebitima te u skladu s tim provesti odabrane programske aktivnosti s djecom i za djecu.  Moj je 2. razred jedan od 108 uključenih partnera u projekt diljem Republike Hrvatske, Srbije, Makedonije, Poljske, Rumunjske, Albanije, Armenije i Italije.

Svaki od projektnih partnera za zadatak su imali izabrati važne nadnevke koje će tijekom školske godine prigodno obilježiti u razredu i lokalnoj zajednici. Svakom od projektnih partnera ostavljeno je na izbor organiziranje aktivnosti u skladu s glavnim ciljem projekta.

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 13. 7. 2020. 12:14

International children's week/ Međunarodni dječji tjedan

U okviru projekta, eTwinning projekta Sigurnim korakom u školu 1, učenici 2. c razreda povezali su se s učenicima iz ostalih krajeva Republike Hrvatske i obilježili Međunarodni dječji tjedan (6.-13. listopada).

 Zapjevajmo zajedno / Let's sing together!

Tijekom prvoga punog tjedna u listopadu obilježava se Međunarodni dječji tjedan i ovaj projekt je usmjeren na obilježavanje tjedna na način da se potakne umrežavanje i suradnja učitelja te poboljšaju digitalne kompetencija učitelja i učenika.

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 13. 7. 2020. 12:04

Hrvatski olimpijski dan

Učenici 2. c razreda sudjelovali su u eTwinning projektu Hrvatski olimpijski dan.

Hrvatski olimpijski dan se obilježava 10. rujna. Glavni cilj projekta je potaknuti djecu na aktivno bavljenje sportom. Ovim projektom želimo poticati i razvijati kod djece samopouzdanje, pozitivnu percepciju, poboljšanje senzornih sposobnosti, razvijanje samostalnosti i timskog rada, poticanje međusobnog druženja i uključivanje svih učenika, kao i učenika s teškoćama u sportske aktivnosti. Učenici će biti poučeni o važnosti i značaju olimpijskih igara te pravilima fair-playa prilikom igranja najomiljenijih igara i sportova: trčanja, skakanja u dalj, skakanja u vreći, potezanja užeta, gađanja loptom u koš…Konačno, ovim projektom želimo djeci utkati svrhu i smisao olimpijskih igara: zajedništvo, sportski duh, prijateljstvo i zdravo sportsko nadmetanje te ih uvrstiti među trajne životne vrijednosti naših učenika.

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 13. 7. 2020. 11:59

Mjesečeve zgode

Učenici 2.c razreda sudjelovali su u međunarodnom projektu Mjesečeve zgode. Projekt se provodio na eTwinning platformi.

Od davnina je Mjesec predmet ljudske znatiželje. Ljudi su maštali o Mjesecu, izmišljali različite priče, slikali Mjesec, pjevali o njemu. Ne postoji ni jedan dio ljudske povijesti gdje se Mjesec ne spominje. Upravo zbog svega toga, ljudi od davnina pokušavaju doći na Mjesec.
Apollo 11 je bila svemirska misija koja je 20. srpnja 1969. godine ostvarila čovjekov san i dovela prve ljude na Mjesec. Po prvi puta ljudska noga je kročila površinom Mjeseca. Prošle godine, 20. srpnja 2019. godine navršilo se točno 50 godina od toga događaja. Zbog toga je otvoren ovaj projekt. Projektom se nastojala razvijati dječja znatiželja, kreativnost i maštovitost. Utjecalo se na razvoj suradničkih i komunikacijskih vještina te poticalo liderstvo.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 13. 7. 2020. 11:54

100. dan škole

Već šestu godinu za redom u našoj školi se, već tradicionalno, obilježava 100.dan škole. Projekt se provodi preko eTwinning platforme i svake se godine u obilježavanje stotog dana škole uključuje sve više učitelja. U integriranom nastavnom danu učitelji za svoje učenike pripremaju mnoštvo aktivnosti i zadataka u znaku broja sto. Dan je zamišljen kao dan bez školskih knjiga s igrom i međupredmetnim aktivnostima. Taj se dan tradicionalno obilježava u brojnim europskim zemljama. Cilj je ovoga projekta okupiti učenike i učitelje osnovnih škola koji su spremni na nacionalnoj/lokalnoj razini kroz odabrane sadržaje obilježiti ovaj dan u školi.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 13. 7. 2020. 11:46

Naša škola dobila oznaku eTwinning škole

Za sjajno postignuće eTwinning tima (svih učitelja naše škole koji sudjeluju u međunarodnim projektima) naša je škola dobila oznaku eTwinning škole.

Ovo je ujedno i pozivnica za suradnju sa svim ostalim eTwinning školama te ukazivanje na promociju vrijednosti i mogućnosti eTwinninga.

Naša škola nalazi se tako u biranom društvu - velike čestitke svima koji su svojim predanim radom doprinijeli ovoj nagradi!

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 18. 3. 2020. 09:49

13 eTwinning projekata u 2. c

Učenike 2. c razreda je krajem rujna dočekalo veliko veselje. Naime, prošle godine smo sudjelovali u čak 13 eTwinning projekata. Kroz projekte učenici su radili suradnički, istraživali, surađivali s partnerskim školama i učenicima, u radu su bili kreativni, samostalni i odgovorni. Projekti su implementirani u razredni kurikulum, a projektni zadaci su se ostvarivali međupredmetno ostvarujući pritom odgojno-obrazovne ishode i odgojno - obrazovna očekivanja međupredmetnih tema. Projekti se provode na eTwinningu u dijelu TwinSpace.

Tijek svakog projekta vidljiv je na našoj razrednoj stranici. Komisija koja procjenjuje kvalitetu izvedbe projekta nagradila nas je Nacionalnim oznakama kvalitete za sve projekte u kojima smo sudjelovali. To je veliko priznanje i za učitelje i učenike. Projektna nastava uključuje i suradnju s roditeljima, pogotovo za mlađe učenike, i ona je bila izvrsna. Ove godine, već u ljeti, planirani su novi projekti u kojima nas očekuju novi izazovi i jačanje kompetencija učenika. 

učiteljica Aleksandra Gudlin Mićić

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 1. 10. 2019. 17:40
 


Jelovnik


Društvene mreže


Anketa (mala)
Odvajaš li otpad?

TražilicaFotografija tjedna

Kako napraviti čaj od jabuke


Brojač posjeta
Ispis statistike od 1. 1. 2015.

Ukupno: 471376
Ovaj mjesec: 9018
Ovaj tjedan: 2644
Danas: 322

Kalendar
« Listopad 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji


Škola na televiziji

preskoči na navigaciju