preskoči na sadržaj
vijesti

Christmas Programming & Greeting

U 3. c razredu završen je još jedan eTwinning projekt pod nazivom Christmas Programming & Greeting. Projekt se realizirao u adventu i okupio je 25 partnera iz Hrvatske, Turske i Srbije. Projektu se priključio još jedan razred naše škole – 1. b učiteljice Anite Ban.

Učenici su proveli aktivnosti kodiranja u sklopu globalnog događaja Hour of Code na stranici  https://code.org/learn. Aktivnost kodiranja koja je kod najvećeg broja učenika izazvala najviše zanimanja je Grinch Game http://grinchhourofcode.com/. Prvi puta smo se susreli s platformom/ programskim jezikom Scratch https://scratch.mit.edu/ u kojoj smo zajedno napravili animiranu božićnu priču/čestitku za naše partnere. Učenici su samostalno istražili aplikaciju Pixelart https://makepixelart.com/ i stvorili crteže s božićnom tematikom koje su ugradili u Wakelet kolekciju.

Zadovoljni i bogatiji za još jedno iskustvo i znanje iz područja programiranja završili smo prvo polugodište u božićnom duhu.

učiteljica Aleksandra Gudlin Mićić

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 15. 1. 2021. 20:19

EU Code Week PixelArt

Učenici 3. c razreda su i ove godine sudjelovali u Europskom tjednu kodiranja. Na stranici codeweek.eu/ prijavili smo četiri događanja. Jedan od tih događanja je bio u sklopu eTwinning projekta EU Code Week PixelArt u kojemu smo proveli nekoliko aktivnosti. Ove godine su učenici upoznali binarni sustav. Na veselje učenika, iskodirali smo početno slovo svog imena i napisali ga binarnim zapisom. Čitanjem binarnih zapisa i programa učenici su napravili prekrasne radove.  Povezali smo EU Code Week i Svjetski dan jabuke i kodirali jabuku. Zabavili smo se tehnikom PixelArt i naučili što su pikseli. Za kraj smo se okušali i u binarnoj abecedi – učenici su napisali svoje ime kodom i binarnim zapisom uz pomoć binarne abecede. Bilo je uzbudljivo i poučno, stoga ćemo i iduće godine sudjelovati u EU Code Week-u. Srećom, bliži se Hour of Code (Sat kodiranja) (7.12. – 13.12.) u kojemu ćemo uživati u čarima programiranja.

Učenici su evaluaciju projekta izvršili u aplikaciji Mentimeter – a ocijenili su ga najljepšim riječima.

                                                          učiteljica Aleksandra Gudlin Mićić

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 2. 12. 2020. 10:19

Aleksandra Gudlin Mićić predstavila našu eTwinning školu

Prošloga petka imali smo čast sudjelovati u webinaru „Predstavljamo eTwinning škole“ (na poziv eTwinning ambasadora Nataše Ljubić Klemše i Tomislava Pavlovića) Učiteljica Aleksandra Gudlin Mićić predstavila je najzanimljivije eTwinning projekte koje provodi sa svojim učenicima, a oni su samo djelić svih projekata koji se provode u našoj školi. 

Zahvaljujući provedenim projektnim aktivnostima naša škola s ponosom nosi naziv eTwinning škola.

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 16. 11. 2020. 18:03

Ravnatelj naše škole na kavi s eTwinning ambasadorima

Na poziv eTwinning i Erasmus+ ambasadora Tomislava Pavlovića, ravnatelj naše škole Igor Matijašić ovoga će tjedna sudjelovati kao gost-predavač u webinaru "Organizacija rada škole u različitim modelima poučavanja" (u sklopu ciklusa webinara “Kava s eTwinning ambasadorima”).

 

Webinar će se održati u četvrtak, 12. studenog od 13 do 14 sati.

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 10. 11. 2020. 14:21

Dan jabuka u 3. c

Učenici 3. c razreda sudjelovali su već treću godinu za redom u eTwinning projektu Dan jabuka koji se obilježava 20. 10. Ovo je projekt kojega učenici jako vole!

Ove godine je ovaj projekt okupio čak 192 projektna partnera - projektni partneri iz Hrvatske, Srbije, Makedonije, Turske, Albanije, Rumunjske, Bosne i Hercegovine pa čak do Slovačke razmjenjivali su ideje i surađivali. Kroz mnoge aktivnosti učenici su upoznali: važnost jabuke u prehrani, koristi od jabuka, vrste jabuka, pisali pjesme o jabuci, jabuke dijelili prema obliku, boji i ukusu. Čak smo jabuku i kodirali.

Ove godine smo odlučili povezati Svjetski dan hrane i Dan jabuka. Učenici su pratili svoje prehrambene navike i istovremeno istraživali o važnosti jabuke i prikupljali materijale za obilježavanje Dana jabuka. Jabuke smo crtali, o jabukama smo pjevali i pisali Rondell pjesme. Pročitali smo bajku Jezik bilja i zvjeradi i odigrali kviz. Na redu je došao i sudoku s jabukama i aktivnost u kojoj su učenici kodirali jabuku. Sve aktivnosti zasladili smo jabučnim poslasticama.

Sve provedene aktivnosti zabilježili smo i na TwinSpace-u projekta. Veselimo se nastavku ovog projekta i iduće školske godine.

                                                                      učiteljica Aleksandra Gudlin Mićić

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 4. 11. 2020. 17:49

Međunarodni dan bijelog štapa 2 Vijest ima dokument u privitku

Međunarodni dan bijelog štapa 2 je eTwinning projekt kojega smo ove godine proveli prvi puta u našem razredu. Učenici 3.c razreda su unutar projekta proveli mnoštvo aktivnosti koje su integrirane u školski kurikulum ali i u godišnji izvedbeni kurikulum.

Projekt je okupio 65 sudionika iz različitih zemalja. Projektni partneri iz naše domovine, Srbije, Bosne i Hercegovine, Portugala, Moldavije, Albanije, Rumunjske, Turske i Slovačke surađivali su na zajedničkim aktivnostima, ali i proveli samostalne aktivnosti u svojim školama, u svojim razredima.

učiteljica Aleksandra Gudlin Mićić

Detalji se nalaze u prilogu.

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 3. 11. 2020. 16:57

Nove europske potvrde za izvrsnost rada

Zahvaljujući neumornoj učiteljici Aleksandri Gudlin Mićić koja sa svojim učenicima sudjeluje u mnogobrojnim međunarodnim projektima, naša škola nagrađena je s čak 10 Europskih oznaka kvalitete za izvrsnost rada!

Rad učenika, učiteljice i naše škole prepoznati su na najvišoj europskoj razini te smo bogatiji za nove potvrde sudjelovanja u eTwinning projektima.

Bravo za učenike 3. c i njihovu razrednicu!

 

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 30. 10. 2020. 08:12

Naša škola i službeno postala eTwinning škola

Danas je u našu školu stigla službena zastava i plaketa eTwinning škole 2020.-2021. Prvenstveno zahvaljujući učiteljici Aleksandri Gudlin Mićić koja je „zakotrljala“ cjelokupnu priču (zajedno sa svojim učenicima sudjeluje u mnogim međunarodnim projektima), kao i suradnjom ostalih članova eTwinning tima, našu školu sada krasi prestižno europsko priznanje.

Svakako lijep podstrek za budućnost i prilika za uključivanje u nove zanimljive projekte namijenjene učenicima.

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 14. 10. 2020. 16:10

Ljepote različitosti

Projekt Ljepota različitosti je projekt namijenjen učenicima od 2. – 4. razreda. Započeo je u drugom polugodištu, stoga se dio zadataka provodio u učionici, a dio, zbog pandemije, online. Cilj projekta je bio da se učenici međusobno upoznaju predstavljajući sebe, svoja umijeća, hobije, sve ono što vole i što ih opisuje, istraže i prezentiraju zanimljivosti i ljepotu mjesta u kojem žive, surađuju, uče jedni od drugih kroz različite dogovorene aktivnosti. Učenici su istraživali o svom zavičaju i predstavljali svoje osobitosti i vještine ostalim učenicima drugih škola uključenih u projekt. Kao jedna od autorica projekta, uz učiteljicu Suzanu Delić, učenici 2.c su sudjelovali aktivno u projektu.

Nakon početnog predstavljanja partnerima, predstavili smo sebe, našu školu i naš školski vrt. Upoznali smo i naše kućne ljubimce. Suradnička aktivnost je bila Fašnik gdje smo se upoznali s raznim fašničkim običajima nekada i danas. O našem zavičaju smo stvarali slikopriče, pisali sastavke, crtali najljepše dijelove zavičaja i fotografirali ga. Radove smo postavljali na Padlet ploče. Istražili smo i prezentirali kulturnu, povijesnu i prirodnu baštinu zavičaja. Prezentacije projektnih zadataka odvijale su se preko Zoom aplikacije. S prijateljima iz OŠ Hinka Juhna Podgorač PŠ Budimci i njihovom učiteljicom Patricijom Hercog, ostvarili smo videokonferenciju. Novim poznanstvom završili smo i ovaj projekt.

učiteljica Aleksandra Gudlin Mićić

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 17. 7. 2020. 10:44

Memento prijateljstva 6

Projekt koji se već šestu godinu provodi na eTwinning platformi je projekt u kojemu drugu godinu sudjeluju učenici 2. c razreda.

Memento prijateljstva je projekt koji kroz niz aktivnosti s učenicima od 1.- 4.razreda razvija kompetencije Građanskog odgoja i obrazovanja.(MPT). Učenici su razvijali socijalne vještine, prihvatljivo ponašanje, samostalnost, samopouzdanje, međusobno uvažavanje kroz pridržavanje zajedničkih dogovorenih pravila. Kroz niz aktivnosti učenici su stjecali znanje o sebi, jačali razumijevanje svojih emocija, razvijali odgovornost prema sebi i drugima. Usvajali su i njegovali kroz razne poticajne situacije i aktivnosti: temeljne humane vrijednosti kao što su prijateljstvo i nenasilje, pravednost i empatija. Učenici su kroz radionice naučili primjenjivati dječja prava u svakodnevnom životu i naučili preuzimati odgovornost u svakodnevnom životu. Svaki učenik je nakon provedenih radionica izradio svoj "Memento prijateljstva" kao osobni podsjetnik na stečeno znanje o Građanskom odgoju i obrazovanju koji će primjenjivati u daljnjem obrazovanju kao poticaj za daljnje suradničko učenje unutar svoje razredne zajednice.

učiteljica Aleksandra Gudlin Mićić

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 16. 7. 2020. 08:37

U svijetu likovnih umjetnika 2

U svijetu likovnih umjetnika 2 – eTwinning projekt u kojemu već drugu godinu sudjeluju učenici 2. c razreda. U projektu su učenici upoznavajući najveće likovne umjetnike svijeta i domovine potaknuti na učenje i stvaranje likovnih djela, učili kako učiti, razvijali socijalne i građanske kompetencije, razvijali poduzetništvo i inicijativnost u skladu s kurikulumom likovne kulture i međupredmetnih tema. Na taj način učenici su razvijali kreativnost i naučili kritički promišljati.

Ove godine odlučili smo istražiti život, rad i djela sljedećih umjetnika: Luke Koščaka, Paula Kleea, Joana Miróa, Heather Galler, Henri Matissea, Vasilija Kandinskog i Georgie O'Keeffe. Zanimljiv projekt kojega ćemo nastaviti i iduće godine.

učiteljica Aleksandra Gudlin Mićić

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 16. 7. 2020. 08:34

Sigurnim korakom u školu 1

Sigurnim korakom u školu 1 – eTwinning projekt u kojemu su sudjelovali učenici 2. c razreda bez obzira što je namijenjen učenicima prvih razreda osnovne škole koji u novoj školskoj godini započinju rad po novim predmetnim kurikulumima. Ovim projektom razvijala se suradnja učitelja i učenika koji su se osnažili u primjeni digitalnih alata u nastavi te potaknuli na međusobnu suradnju i razmjenu iskustava. Polazište u planiranju aktivnosti su bili ishodi učenja koji su se ostvarili kroz sve nastavne predmete i sve međupredmetne teme. Naglasak je bio na suvremenim metodama poučavanja, aktivnom učenju, radionicama, učenju istraživanjem i rješavanjem problema te primjeni različitih vrsta igara u nastavnim / projektnim aktivnostima. Aktivnosti u projektu su bile mnogobrojne, većinom suradničke, i u svima njima smo sudjelovali.

Započeli smo prvim školskim zvonom i obilježili Climate Action Week (eTwinning događaj) i Dan zahvalnosti za plodove zemlje. Međunarodni dječji tjedan obilježili smo pjesmom Zdravo maleni i sudjelovali u prvoj videokonferenciji sa školama Brodarica-Lupinjak-Dubrovnik-Marina (Vrsine). Uslijedili su Dan jabuka i EU Code Week, Dan kravate, akcija Zasadi drvo, ne budi panj! koja je bila obilježena na nivou cijele škole. I ove godine smo marljivo vježbali na Loomenu i sudjelovali na natjecanju Dabar. Sudjelovali smo i na Večeri matematike i na Hour of Code. Održali smo božićnu radionicu i pomagali potrebitima.

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 15. 7. 2020. 13:49

Na putu dobrote

U vrijeme Došašća učenici 2. c razreda sudjelovali su u eTwinning projektu Na putu dobrote. Projekt koji potiče da u blagdanskim danima potaknemo kod učenika, odraslih i svih ostalih u zajednici potrebu dijeljenja dobrih i pozitivnih trenutaka. Cilj projekta je promocija vrijednosti dobrote kroz mjesec prosinac nizom aktivnosti kojima će se uočiti kako je potrebno samo pogledati oko sebe i uočiti što možemo promijeniti, podijeliti i učiniti drugačije.

Nakon upoznavanja s projektom svaki učenik je dobio plakat s dnevnim zrncima dobrote. Činili smo lijepe stvari i širili dobrotu u razredu, obitelji, zajednici, brinuli o životinjama i okolišu. Kada je učenik napravio dobro djelo, prilijepio je bedž na predviđeno mjesto na plakatu. Na taj način su učenici pratili vlastiti napredak u ostvarivanju aktivnosti projekta. Učenici su nalazili zadatke i na razrednom adventskom online kalendaru https://tuerchen.com/f3ccb281.

Održali smo božićnu čajanku, božićnu radionicu, izradili čestitke za djelatnike škole i projektne partnere. Zahvaljujući roditeljima prikupili smo puno stvari koje su uveselile dvije obitelji iz našega mjesta i razveselili  štićenike Doma za starije osobe Šimić. Roditelje smo razveselili božićnim poklonima koje smo s puno ljubavi napravili. Na kraju projekta snimili smo razrednu božićnu poruku za sve ljude. Sretni smo što smo zrnca dobrote nesebično dijelili i bili dio ovog projekta.

učiteljica Aleksandra Gudlin Mićić

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 15. 7. 2020. 07:48

Dan jabuka

Učenici 2.c razreda obilježili su Dan jabuka u sklopu eTwinning projekta 20. oktobar - Dan jabuka 3 nizom aktivnosti. Materijali koje smo koristili u projektu nalaze se u Wakelet kolekciji https://wke.lt/w/s/8y3DmE.

Učenici su pronalazili qr kodove u obliku jabuke na kojima su bili sakriveni matematički zadaci. Zatim smo istražili stare sorte jabuka – opisivali smo izgled, uspoređivali miris, veličinu, boju, oblik. Naučili smo mnogo o raznim sortama jabuka. A njen okus, bez obzira na sortu, slatkast ili kiselkast, u slast je bio svima. U sklopu eTwinning projekta U svijetu likovnih umjetnika upoznali smo život i stvaralaštvo našeg mladog umjetnika Luke Koščaka i po uzoru na njegov rad nastali su naši prekrasni likovni radovi – jabuke. U finalnom dijelu projekta častili smo se jabučnim delicijama i sudjelovali u berbi jabuka u našem školskom voćnjaku. Cijeli dan nam je protekao u veselju, zabavi, zdravlju i uživanju u kraljici voća.

učiteljica Aleksandra Gudlin Mićić

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 13. 7. 2020. 14:34

Pružimo djeci ruku ljubavi

ETwinning projekt Pružimo djeci ruku ljubavi (We give the children a hand of love) međunarodni je projekt u kojeg su se učenici 2. c razreda uključili početkom školske godine 2019./2020. Aktivnosti projekta završene su koncem ove nastavne godine.

Glavni cilj projekta je pomagati potrebitima te u skladu s tim provesti odabrane programske aktivnosti s djecom i za djecu.  Moj je 2. razred jedan od 108 uključenih partnera u projekt diljem Republike Hrvatske, Srbije, Makedonije, Poljske, Rumunjske, Albanije, Armenije i Italije.

Svaki od projektnih partnera za zadatak su imali izabrati važne nadnevke koje će tijekom školske godine prigodno obilježiti u razredu i lokalnoj zajednici. Svakom od projektnih partnera ostavljeno je na izbor organiziranje aktivnosti u skladu s glavnim ciljem projekta.

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 13. 7. 2020. 12:14

International children's week/ Međunarodni dječji tjedan

U okviru projekta, eTwinning projekta Sigurnim korakom u školu 1, učenici 2. c razreda povezali su se s učenicima iz ostalih krajeva Republike Hrvatske i obilježili Međunarodni dječji tjedan (6.-13. listopada).

 Zapjevajmo zajedno / Let's sing together!

Tijekom prvoga punog tjedna u listopadu obilježava se Međunarodni dječji tjedan i ovaj projekt je usmjeren na obilježavanje tjedna na način da se potakne umrežavanje i suradnja učitelja te poboljšaju digitalne kompetencija učitelja i učenika.

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 13. 7. 2020. 12:04

Hrvatski olimpijski dan

Učenici 2. c razreda sudjelovali su u eTwinning projektu Hrvatski olimpijski dan.

Hrvatski olimpijski dan se obilježava 10. rujna. Glavni cilj projekta je potaknuti djecu na aktivno bavljenje sportom. Ovim projektom želimo poticati i razvijati kod djece samopouzdanje, pozitivnu percepciju, poboljšanje senzornih sposobnosti, razvijanje samostalnosti i timskog rada, poticanje međusobnog druženja i uključivanje svih učenika, kao i učenika s teškoćama u sportske aktivnosti. Učenici će biti poučeni o važnosti i značaju olimpijskih igara te pravilima fair-playa prilikom igranja najomiljenijih igara i sportova: trčanja, skakanja u dalj, skakanja u vreći, potezanja užeta, gađanja loptom u koš…Konačno, ovim projektom želimo djeci utkati svrhu i smisao olimpijskih igara: zajedništvo, sportski duh, prijateljstvo i zdravo sportsko nadmetanje te ih uvrstiti među trajne životne vrijednosti naših učenika.

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 13. 7. 2020. 11:59

Mjesečeve zgode

Učenici 2.c razreda sudjelovali su u međunarodnom projektu Mjesečeve zgode. Projekt se provodio na eTwinning platformi.

Od davnina je Mjesec predmet ljudske znatiželje. Ljudi su maštali o Mjesecu, izmišljali različite priče, slikali Mjesec, pjevali o njemu. Ne postoji ni jedan dio ljudske povijesti gdje se Mjesec ne spominje. Upravo zbog svega toga, ljudi od davnina pokušavaju doći na Mjesec.
Apollo 11 je bila svemirska misija koja je 20. srpnja 1969. godine ostvarila čovjekov san i dovela prve ljude na Mjesec. Po prvi puta ljudska noga je kročila površinom Mjeseca. Prošle godine, 20. srpnja 2019. godine navršilo se točno 50 godina od toga događaja. Zbog toga je otvoren ovaj projekt. Projektom se nastojala razvijati dječja znatiželja, kreativnost i maštovitost. Utjecalo se na razvoj suradničkih i komunikacijskih vještina te poticalo liderstvo.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 13. 7. 2020. 11:54

100. dan škole

Već šestu godinu za redom u našoj školi se, već tradicionalno, obilježava 100.dan škole. Projekt se provodi preko eTwinning platforme i svake se godine u obilježavanje stotog dana škole uključuje sve više učitelja. U integriranom nastavnom danu učitelji za svoje učenike pripremaju mnoštvo aktivnosti i zadataka u znaku broja sto. Dan je zamišljen kao dan bez školskih knjiga s igrom i međupredmetnim aktivnostima. Taj se dan tradicionalno obilježava u brojnim europskim zemljama. Cilj je ovoga projekta okupiti učenike i učitelje osnovnih škola koji su spremni na nacionalnoj/lokalnoj razini kroz odabrane sadržaje obilježiti ovaj dan u školi.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 13. 7. 2020. 11:46

Naša škola dobila oznaku eTwinning škole

Za sjajno postignuće eTwinning tima (svih učitelja naše škole koji sudjeluju u međunarodnim projektima) naša je škola dobila oznaku eTwinning škole.

Ovo je ujedno i pozivnica za suradnju sa svim ostalim eTwinning školama te ukazivanje na promociju vrijednosti i mogućnosti eTwinninga.

Naša škola nalazi se tako u biranom društvu - velike čestitke svima koji su svojim predanim radom doprinijeli ovoj nagradi!

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 18. 3. 2020. 09:49

13 eTwinning projekata u 2. c

Učenike 2. c razreda je krajem rujna dočekalo veliko veselje. Naime, prošle godine smo sudjelovali u čak 13 eTwinning projekata. Kroz projekte učenici su radili suradnički, istraživali, surađivali s partnerskim školama i učenicima, u radu su bili kreativni, samostalni i odgovorni. Projekti su implementirani u razredni kurikulum, a projektni zadaci su se ostvarivali međupredmetno ostvarujući pritom odgojno-obrazovne ishode i odgojno - obrazovna očekivanja međupredmetnih tema. Projekti se provode na eTwinningu u dijelu TwinSpace.

Tijek svakog projekta vidljiv je na našoj razrednoj stranici. Komisija koja procjenjuje kvalitetu izvedbe projekta nagradila nas je Nacionalnim oznakama kvalitete za sve projekte u kojima smo sudjelovali. To je veliko priznanje i za učitelje i učenike. Projektna nastava uključuje i suradnju s roditeljima, pogotovo za mlađe učenike, i ona je bila izvrsna. Ove godine, već u ljeti, planirani su novi projekti u kojima nas očekuju novi izazovi i jačanje kompetencija učenika. 

učiteljica Aleksandra Gudlin Mićić

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 1. 10. 2019. 17:40
 


Jelovnik


Društvene mreže


Anketa (mala)
Hoće li 2021. godina biti bolja?

TražilicaFotografija tjedna

Vježba evakuacije


Brojač posjeta
Ispis statistike od 1. 1. 2015.

Ukupno: 493995
Ovaj mjesec: 5077
Ovaj tjedan: 260
Danas: 260

Kalendar
« Siječanj 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji


Škola na televiziji

preskoči na navigaciju