preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Knjižnica/Školski list

Projekti

Razredne web stranice

Škola na radiju

vijesti

Laura Keliš o upisima u srednju školu na RTL-u

Naša učenica generacije Laura Keliš pred kamerama RTL-a govori o svojim iskustvima vezanim uz upise u srednju školu - o prijemnim ispitima dan za danom, o jednoj jedinoj četvorci u petom razredu koja je mogla biti kobna za upis u željenu XV. gimnaziju (MIOC), o sveprisutnom prosjeku 5,0...

Prilog Zorane Čičak Kulić https://www.rtl.hr/vijesti/

hrvatska/novopecenim-srednjoskolcima

-danas-pocinje-godisnji-

zbog-cetvorke-iz-geografije-skoro-nisam-upala-

dfd84922-ffb6-11ec-8e38-16d4adb46460

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 9. 7. 2022. 11:42

Laura Keliš - Ponos Samobora

Prije no što odu na zasluženi odmor u školama se biraju učenici generacije, a potom se u časopisu Naš Samobor objavljuju njihova imena i fotografije najboljih učenika samoborskih osnovnih škola.

Ponos Samobora i naše škole – Laura Keliš!

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 8. 7. 2022. 11:23

O zaključivanju ocjena i pritiscima

Ravnatelj naše škole Igor Matijašić komentirao je slučaj vezan uz zaključivanje ocjena i pritiske roditelja, a njegovu je objavu prenio Jutarnji list.

https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/

ako-je-ovo-s-prvom-damom-istina-a-nemam-razloga-sumnjati-

onda-smo-dosegnuli-dno-dna-sramim-se-umjesto-vas-15218446

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 4. 7. 2022. 21:40

Žumberački uskoci u Samoboru

U samoborskoj kino dvorani ovoga su utorka brojni Žumberčani, Samoborci i svi zaljubljenici u Žumberak imali priliku uživati u svečanoj premijeri dokumentarno-igranog filma „Žumberački uskoci“ napravljenog u produkciji Večernjeg lista.

Nakon uspješnog i rasprodanog (više od 9000 primjeraka) specijalnog izdanja „Žumberak, kolijevka hrvatskih grkokatolika i nepobjedivih uskoka“ scenaristi filma Petra Balija (urednica specijalnih projekata Večernjeg lista) i Dražen Klarić (glavni urednik Večernjeg lista, redatelj filma) prihvatili su se zahtjevnog zadatka: u video formatu ispričati povijesnu priču o doseljenju uskoka u Žumberak, njihovoj ulozi u obrani od Osmanlija, organizaciji života i njihovoj grkokatoličkoj vjeri. Rezultat: impresivnih 56 minuta filma i priča o žumberačkim uskocima u kojoj se isprepliću dokumentarni i igrani dijelovi uz sjajnu glazbu Mateja Meštrovića.

Da bi što točnije i vjernije prikazali povijest žumberačkih uskoka autori filma razgovarali su s brojnim stručnim sugovornicima, povjesničarima, svećenicima i brojnim drugim poznavateljima povijesti Žumberka i žumberačkih uskoka. U igranim dijelovima filma sudjelovali su članovi udruge Žumberački uskoci predvođeni samozatajnim predsjednikom udruge Milanom Radićem Mićom.

U realizaciji filma sudjelovali su naš učenik Antonio Žapkar (najmlađi glumac) i učiteljica Sanja Rapljenović koja je govorila o povijesti školstva u Žumberku.

Kakva bi to premijera bila da se nije ukazao i "dobri duh Žumberka" prečasni Mile Vranešić, župnik stojdraški i grabarski. Na svoj prepoznatljiv način uputio je riječi zahvale autorima filma, ali i uputio poneku "packu" predstavnicima lokalne i županijske vlasti zbog odnosa prema Žumberku. I završio u optimističnom tonu: „Vrijeme Žumberka tek dolazi. Žumberak se u svojoj povijesti četiri puta raselio i tri puta naselio, naselit će se i četvrti put!“

Nadamo se da je ovaj film i ispričana priča o herojskim žumberačkim uskocima prvi korak oživljavanja Žumberka.

učiteljica Sanja Rapljenović

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 30. 6. 2022. 09:02

I Nova TV ispratila naše osmaše

Posljednjeg dana nastave u našu školu stigla je ekipa Nove TV koja je snimila prilog o završetku nastave te porazgovarala s učenicima i djelatnicima škole na kraju još jedne zahtjevne godine.

Više na https://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/inflacija-odlikasa-bez-pokrica-

hoce-li-za-se-za-upis-u-srednje-skole-pisati-nacionalni-ispiti---729763.html

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 22. 6. 2022. 11:15

Ravnateljski komentar nacionalnih ispita

Rezultati nacionalnih ispita pokazuju da su neke promjene prijeko potrebne. Hoće li se i kada promijeniti način upisa učenika u srednje škole za Telegram komentira ravnatelj naše škole Igor Matijašić

Više na https://www.telegram.hr/politika-kriminal/istrazivanje-pokazalo-da-hrvatski-odlikasi-realno-znaju-tek-za-dvojku-sto-ce-ministar-s-tim-ocito-nista/?fbclid=IwAR2Q2KS9L4A1xDymaFIB81fgllKaLBiOJ1joIVlP0q14mdgRE9HrqQhn41c

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 22. 6. 2022. 10:58

Iz ravnateljskog kuta - Sustav - to smo mi

Nova kolumna za Školske novine ravnatelja naše škole Igora Matijašića - o sustavu i pojedincima, o reformama i životnim školama, o savjetnicima i inspektorima...

Tekst se nalazi u prilogu.

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 20. 6. 2022. 11:40

Maturalac sedmaša u 24 sata

U novom broju 24 sata objavljen je tekst vezan uz boravak naših učenika 7. razreda na nedavnom maturalnom putovanju u Istri.

Učenici i učitelji bili su smješteni u hotelu u Dugoj Uvali, a organizacija putovanja bila je povjerena agenciji Trakostyan-tours iz Varaždinskih Toplica.

https://www.index.hr/vijesti/clanak/katastrofalni-uvjeti-docekali-djecu-u-dugoj-uvali-profesoricu-su-izgrizle-stjenice/2372184.aspx

https://www.glasistre.hr/istra/ekskurzija-iz-nocne-more-samoborske-osnovce-u-hotelu-s-tri-zvjezdice-u-dugoj-uvali-docekao-horor-802689

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 14. 6. 2022. 07:50

U Školi života samoborskog radija o obljetnici naše škole

(preuzeto s portala radio Samobora)

U današnjem izdanju Škole života proslavit ćemo 60 godina OŠ Milana Langa u Bregani, a gostuju nam ravnatelj Igor Matijašić i školska knjižničarka Ivančica Huđek. Kutak za tehničku kulturu sjaji zlatnim sjajem i to pobjedničkom ekipom sa Svjetske robotske olimpijade, odnosno državnog natjecanja povodom iste održanog u Bunkeru. Erik Braun, Gabrijel Dumbović i Luka Galunić pod vodstvom mentora Ivana Vlainića osvojili su zlato u kategoriji seniora (od 14 do 19 godina) pa im slijede pripreme za svjetsko prvenstvo u Njemačkoj. Također, u posljednjem dijelu emisije možete čuti kakvo događanjima bogato ljeto čeka vrtićance, školarce i studente.

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 13. 6. 2022. 11:16

Iz ravnateljskog kuta - Tramvaj zvan čežnja

Nova kolumna za Školske novine ravnatelja naše škole Igora Matijašića - o velikom prosvjedu, tramvajima i fešti, o promjenama i reformama, o zemlji koja može i mora bolje...

Tekst se nalazi u prilogu.

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 6. 6. 2022. 13:04

Iz ravnateljskog kuta - Lastane, pomozi

Nova kolumna za Školske novine ravnatelja naše škole Igora Matijašića - o "Modroj lasti" i pismima čitatelja, o nastavničkim grupama i protoku informacija, o (ne)strucnosti kadrova i rupama u znanju, o svemogućem Lastanu...

Tekst se nalazi u privitku.

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 23. 5. 2022. 14:29

Osmaši o upisima u srednje škole pred kamerama RTL-a

Ekipa RTL-a danas je ponovno posjetila našu školu. U razgovoru s novinarkom Zoranom Čičak Kulić učenici Lena Petrinić (8. a) i Roko Beg (8. c) otkrili su u koje srednje škole planiraju ići, a pedagoginja Anja Gunčić osvrnula se na početak prijava u sustav upisa u srednje škole.

Prlog se može pogledati na https://fb.watch/ddAdcUY9vW/

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 23. 5. 2022. 13:58

Ema Dujmović u RTL Direktu

Naša darovita učenica Ema Dujmović (4. c) ovoga je tjedna gostovala kod Mojmire Pastorčić u RTL Direktu. Kao što se zna, ona je dobitnica mnogobrojnih nagrada za likovno i literarno stvaralaštvo, aktivno uči kineski jezik, a nedavno se "okušala" i kao profesorica u razredu najboljeg učitelja geografije na svijetu Dejana Nemčića.  Uz sve navedeno, pokrenula je i humanitarnu akciju za djecu Ukrajine.

Emisija se može pogledati na https://tinyurl.com/2p8xd5a5

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 6. 5. 2022. 11:22

Nikolina Vidović u Školi života

Gostovanje naše učiteljice i naših bivših učenica danas na samoborskom radiju!

(preuzeto s portala radija Samobor)

U današnjem izdanju Škole života poslušajte dojmove s privremenog boravka u Dublinu nastavnice engleskog jezika u OŠ Milana Langa, Nikoline Vidović. Riječ je o Erasmus+ KA1 projektu „Učitelji za učenike 21. stoljeća - Digitalizacija i modernizacija nastave“.

Drugi dio emisije u slavljeničkom je raspoloženju. Naime, učenice 2. razreda samoborske Gimnazije Antuna Gustava Matoša, Nika Knežević i Tara Ratešić, u kategoriji samostalnih istraživačkih radova osvojile su 1. mjesto na državnoj razini. Svojim radom “Značenje željeznice za stanovništvo i gospodarski razvoj samoborskog kraja na početku 20. stoljeća” bile su najbolje na državnom natjecanju iz povijesti, održanom u Krku od 11. do 13. travnja. Mentor im je bio nastavnik Karlo Mak koji zajedno s njima gostuje u našoj emisiji.

Za kraj najavljujemo Festival znanosti koji će se održati u petak, 6. svibnja od 11 do 17 sati u Samoborskom muzeju. Detalje donosi dr. sc. Dalibor Paar, docent s fizičkog odsjeka PMF-a u Zagrebu.

https://www.radiosamobor.hr/audio/2022_05_02_Skola%20zivota.mp3

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 2. 5. 2022. 10:42

Obilježavanje Svjetskog dana svjesnosti o autizmu u ŠN

U novom broju Školskih novina nalazi se članak vezan uz obilježavanje Svjetskog dana svjesnosti o autizmi u našoj školi.

Članak se nalazi u prilogu.

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 26. 4. 2022. 08:14

Iz ravnateljskog kuta - Junaci našeg doba

Nova kolumna za Školske novine ravnatelja naše škole Igora Matijašića - o roditeljima i dopisima, o institucijama i inspekcijama, o junacima i plovidbi...

Tekst se nalazi u prilogu.

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 26. 4. 2022. 07:02

Ljubičasta biciklijada u Školskim novinama

U novom broju Školskih novina objavljeno je obilježavanje Ljubičaste biciklijade u našoj školi.

Članak se nalazi u prilogu.

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 12. 4. 2022. 07:19
» Arhiva naših vijesti    
 


Društvene mreže


Fotografija tjedna

Erasmus+ u Barceloni


Anketa (mala)
Kako podnosiš ljetne vrućine?

TražilicaBrojač posjeta
Ispis statistike od 1. 1. 2015.

Ukupno: 656700
Ovaj mjesec: 4668
Ovaj tjedan: 451
Danas: 12

Kalendar
« Kolovoz 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji


Škola na televiziji

preskoči na navigaciju