preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Knjižnica/Školski list

Projekti

Razredne web stranice

Škola na radiju

vijesti

Kviz - Dnevnik Pauline P.

U petak su učenice predstavnice 3.razreda sudjelovale na kvizu Lektira: Dnevnik Pauline P. koji se održao na Odjelu za djecu i mlade Gradske knjižnice Samobor. Na kvizu je sudjelovalo pet škola, a naše su učenice pokazalo zavidno poznavanje omiljene im lektire Sanje Polak. Učenice su na sva pitanja odgovorile točno, a znale su i mnogo više.

Kao nagradu svaka od natjecateljica dobila je dvije knjige na poklon, a jedna je od njih i najnoviji naslov u serijalu Sanje Polak Priče s plaže Pauline P. Učenice nisu skrivale svoje zadovoljstvo, a nakon kviza zajedno su se družile s ostalima te istraživale police knjižnice. Našu školu predstavljale su Rhea Novak, Tonka Hajduković i Helena Belanić, a voditeljica im je bila knjižničarka Ivančica Huđek.

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 1. 6. 2022. 13:12

Ema i nadalje niže uspjehe

Izabrani su najbolji učenički radovi na 2. likovno-literarnom natječaju “Melitino proljeće” koje organizira Osnovna škola Oroslavje uz pokroviteljstvo Ministarstva znanosti i obrazovanja i Krapinsko-zagorske županije. Na literarni natječaj pristiglo je 327 literarnih radova iz 80 škola RH.

Naša učenica 4. c razreda Ema Dujmović (mentorica Aleksandra Gudlin Mićić) ponovno je bila vrlo uspješna te osvojila 2. nagradu.

Velike čestitke Emi i njenoj učiteljici Aleksandri na još jednom zapaženom priznanju!

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 23. 5. 2022. 11:09

Hajdemo Regoču, da vidiš krasote po svijetu

Učenici naše škole bili su sudionici likovnog natječaja "Hajdemo Regoču, da vidiš krasote po svijetu" u sklopu tradicionalne manifestacije "U svijetu bajki Ivane Brlić-Mažuranić". Radovi Ane Vite Šlatke, Tare Vitas, Lucije Fresl i Danijela Dorotića izloženi su u galeriji u Slavonskom Brodu.

Čestitke učenicima i mentorici Dominique Jurić!

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 18. 5. 2022. 08:44

Radovi naših učenika u Galeriji Prica

U maloj dvorani Galerije Prica otvorena je 17. Izložba kreativne likovne radionice IRPO 2021. / 2022. Radovi (među kojima se nalaze i ostvaraji naših učenika) će se moći razgledati do 22. svibnja.

Kao što ističu organizatori, mali i veliki kreativci u sedamnaestoj sezoni Kreativne likovne radionice iRPo razvijali su različite likovne tehnike i vještine. Crtali su olovkom, ugljenom i tušem po promatranju i iz mašte, a slikali su akvarelom, temperom, grattageom i kolažem. Od gline su nastali upotrebni predmeti: zdjele, tanjuri, šalice, vaze, svijećnjaci i lampe. Kiparske tehnike modeliranja su primijenili u skulpturama malih formata i reljefima. Grafiku su otkrili kroz produkciju male tiskane serije u tehnici linoreza i suhe igle.

Više na https://www.samobor.hr/galerija-prica/izlozba-kreativne-likovne-radionice-irpo-20212022-n7817

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 10. 5. 2022. 08:25

Klokan bez granica 2022. Vijest ima dokument u privitku

Stigli su rezultati međunarodnog matematičkog natjecanja „Klokan bez granica“. Među nagrađenima (onima koji se nalaze u 10% svih učenika u Hrvatskoj koji su najbolje riješili test) ponovno se nalaze i učenici naše škole.

Popis nagrađenih nalazi se u prilogu.

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 6. 5. 2022. 11:28

Treći krug pametnih pitanja za naše šestašice

Danas su naše učenice šestog razreda Lara Oslaković, Mia Beribak i Carla Mandić, pod vodstvom vjeroučiteljice Ksenije Vilić, sudjelovale u trećem krugu kviza „Pametna pitanja za pametne glave“ na HKR-u.

U prvoj emisiji trećeg kruga natjecale su se s školom iz Ruda od koje su u neizvjesnom pripetavanju izgubile, a danas su nadmoćno pobijedile Salezijansku osnovnu školu iz Zagreba. Čestitke Lari, Miji i Carli na velikom trudu i pokazanom znanju iz geografije, povijesti, hrvatskog jezika i vjeronauka!

vjeroučiteljica Ksenija Vilić

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 2. 5. 2022. 13:43

Ema i Lara osvojile nagrade na Lovrakovim danima kulture

U sklopu Manifestacije Lovrakovi dani kulture  Osnovna škola Mate Lovraka (Veliki Grđevac) organizirala je natječaj za učenike osnovnih škola. Odlukom Prosudbenog povjerenstva nagrađene su i naše učenice – u kategoriji literarnih radova Ema Dujmović, učenica 4. c razreda s radom Moje šareno djetinjstvo (voditeljica Ivančica Huđek) te u kategoriji likovnih radova Ema Dujmović, učenica 4. c razreda (voditeljica Ivančica Huđek) i Lara Keresman, učenica 7. a razreda (voditeljica Dominique Jurić)

Velike čestitke učenicama i njihovim mentoricama!

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 30. 4. 2022. 10:30

Prva informatička olimpijada

Tijekom ožujka na satovima informatike održala se Prva informatička olimpijada koju su proveli učitelji informatike Feliks Škiljan, Tomislav Palačković i Sanja Barbarić. Natjecali su se svi učenici koji idu na redovnu ili izbornu nastavu informatike, i u matičnoj školi i u područnim školama. Provjeravalo se znanje programiranja, informatička pismenost, korištenje aplikacija i različitih alata za pisanje i crtanje u skladu s uzrastom učenika. Najbolji u svakoj generaciji dobili su i primjerene nagrade.

U nižim razredima prva nagrada bio je miš, a u višima slušalice. Redoslijed najboljih može se vidjeti u tablici uspjeha u prilogu. Želimo puno sreće i iduće godine!  

učiteljica informatike Sanja Barbarić

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 7. 4. 2022. 15:07

Prekrasan dan na natjecanju u Mariji Gorici

Laura Tadić i Matia Obranić, učenici 7. b razreda, predstavljali su našu školu na županijskoj razini Natjecanja iz hrvatskoga jezika koje se održalo u OŠ Ante Kovačića u  Mariji Gorici. Dočekali su nas  iznimno srdačni domaćini. Nakon službenog otvorenja  u sportskoj dvorani, učenici su pisali testove, a mentori  strpljivo čekali. U Mariji Gorici posjetila sam  Dubravku Mataušić, našu bivšu knjižničarku, koja u mirovini uživa u ljepotama krajolika i sve brižno dokumentira svojim fotoaparatom. 

Nakon ručka  organiziran je kratak  izlet - upoznavanje znamenitosti mjesta u pratnji školske knjižničarke. Posjetili smo gotovo pola tisućljeća staru crkvu Blažene Djevice Marije od Pohođenja  (kip Gospe donijeli su franjevci iz Bosne 1527.)  Strmim „putovima Ivice Kičmanovića“  došli smo do rodne kuće  Ante Kovačića, uređenje je tek započeto, a planovi kako žele urediti posjed već u mislima priziva povratak  s cijelim razredom u ovo idilično mjesto. U Općinskoj knjižnici  znatiželjno smo slušali o arheološkim istraživanjima i pronalasku  praslona. (Sad je jasno otkud SLON na ulazu u Općinskoj knjižnici.) Prava poslastica bila je na kraju -   pripovijedanje bajki. Interaktivan i zabavan pristup umjetnice  Margarete Peršić nasmijao je prisutne i skratio vrijeme  napetog iščekivanja rezultata.

Na Županijskom natjecanju iz hrvatskog jezika za osnove škole djelovalo je  25 učenika sedmih razreda i 25 učenika osmih razreda. Naši su  učenici  uspješno riješili više od 80% testa i zauzeli izvrsno 6. mjesto Matia i 8. mjesto Laura. Lijep i ispunjen dan u Mariji Gorici dugo ćemo pamtiti.

učiteljica Marija Aščić

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 1. 4. 2022. 07:39

Luciji 10. mjesto, Tara 13.

Domaćin Županijskog natjecanja iz geografije ove je godine bila OŠ Klinča Sela, a učenici su testove rješavali u svojim matičnim školama. Naše predstavnice bile su Lucija Fresl i Tara Vitas, učenice 5. b razreda (mentorica Sanja Rapljenović). Lucija je osvojila 10. mjesto, a Tara je bila 13. među natjecateljima Zagrebačke županije.

Čestitke učenicama i mentorici!

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 31. 3. 2022. 07:28

Andrej 21. u Zagrebačkoj županiji, Ema 24.

Objavljeni su rezultati Županijskog natjecanja iz matematike. Domaćin je bila OŠ Eugena Kumičića, a natjecatelji su zadatke rješavali u svojim matičnim školama. Naši predstavnici bili su učenik 4. c razreda Andrej Matijaščić (mentorica Aleksandra Gudlin Mićić) koji je u kategoriji učenika 4. razreda osvojio 21. mjesto te učenica 6. razreda Ema Kušter (mentorica Helena Bišćan Motočić) koja je u konkurenciji učenika 6. razreda bila 24.

Bravo za naše učenike i njihove mentorice, želimo im još mnogo županijskih natjecanja!

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 27. 3. 2022. 21:28

Mara Rozijan na županijskom LIK-u u Zelini

Jučer smo bili na Županijskoj izložbi likovnih radova LIK 2022. u OŠ Ksavera Šandora Đalskog u Donjoj Zelini. Našu školu predstavljala je Mara Rozijan, učenica 8. c razreda. Škola domaćin organizirala je svečani glazbeno-literarni program. Nakon podjele zahvalnica i priznanja, sjeli smo u autobus kojim smo se odvezli u podnožje Zelinske gore te smo se pješačeći uputili u razgledavanje ruševina starog Zelingrada. Potom smo pješačili do planinarske kuće "Kladeščica" gdje nam je bio organiziran ručak.

U predivnom ambijentu, na svježem zraku i sunčanoj terasi planinarskog doma učenici su se slobodno družili te su sklopljena brojna nova poznanstva. U ranim poslijepodnevnim satima krenuli smo nizbrdo do autobusa koji nas je čekao i vratio do škole. Potom smo se zahvalili srdačnim domaćinima, pozdravili te smo se razišli ispunjeni dojmovima s lijepe izložbe i krasnog planinarskog izleta koji nam je pružio mnoštvo novih likovnih inspiracija i motiva.

učiteljica Dominique Jurić

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 23. 3. 2022. 12:13

Domagoj prvi, Klara i Mara petnaeste na Županijskom natjecanju iz njemačkog jezika

Ovoga petka je u OŠ Sveta Nedelja održano Županijsko natjecanje iz njemačkog jezika. Naši učenici su se natjecali u dvije različite kategorije - Domagoj Štrkalj, učenik 8. a razreda, podijelio je prvo mjesto u svojoj kategoriji, a učenice 8. c razreda Mara Rozijan i Klara Brunović podijelile su petnaesto mjesto u svojoj kategoriji. S obzirom da je njihova mentorica Dijana Starčević bila odsutna zbog bolesti, s učenicima je u susjednom gradu bila učiteljica Andreja Vlahović Gabriša.

Velike čestitke za učenike i njihovu mentoricu -  boravak u Svetoj Nedelji bio je jedno lijepo i vrijedno iskustvo, a najviše je vrijedilo vidjeti sreću i osmijeh na licima naših učenika. Do nekog novog natjecanja...

učiteljica Andreja Vlahović Gabriša

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 19. 3. 2022. 21:47

Anastazija i Lovro na Županijskom natjecanju iz engleskog jezika

Jučer smo se, u ranim jutarnjim satima, uputili prema Dugom Selu u OŠ „Ivan Benković“ gdje se održavalo Županijsko natjecanje iz engleskog jezika. Našu školu predstavljali su učenici 8. a razreda, Lovro Tišlar i Anastazija Debeljak, koji su osvojili osmo i deveto mjesto te su ta mjesta podijelili s nekim drugim učenicima naše županije. Boravak u školi je bio izrazito ugodan, domaćini su zanimljivom glazbenom priredbom obilježili Dan svetoga Patrika koji se prigodno poklopio s datumom održavanja ovog natjecanja. Nakon testa i ručka uputili smo se kući bogatiji za još jedno životno iskustvo i s nadom da ćemo na takvim natjecanjima sudjelovati i kao srednjoškolci.

učiteljica Andreja Vlahović Gabriša

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 18. 3. 2022. 07:41

Naša škola domaćin natjecanja iz povijesti

Danas je u našoj školi održano Županijsko natjecanje iz povijesti koje je okupilo ukupno 76 učenika i 34 mentora osnovnih i srednjih škola s područja Zagrebačke županije. Službeni dio su nakon himne otvorili bubnjari naše škole, ravnatelj Igor Matijašić pozdravio je i poželio da se ugodno osjećaju u školi, a natjecanje je svečano proglasila otvorenim gradonačelnica Petra Škrobot koja je također svima zaželjela dobrodošlicu u grad Samobor.

Nakon rješavanja testova, učenici i mentori su krenuli u samoborsko kino gdje je (u suradnji s POU Samobor) prikazan film danski film „Hacker“, a škola je za sve gledatelje osigurala i kokice.

Zahvaljujemo gradu Samoboru na podršci oko organizacije natjecanja (prvenstveno osiguravanja prijevoza svih učesnika do Samobora), zahvaljujemo Školskoj knjizi i Turističkoj zajednici grada Samobora na osiguravanju poklona za one najuspješnije te se nadamo da su svi otišli s lijepim uspomenama iz Bregane.

Do nekog novog susreta!

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 10. 3. 2022. 18:33

Mara, Klara i Domagoj idu na Županijsko natjecanje iz njemačkog jezika

Škole su primile rezultate svih učenika koji su sudjelovali na školskim natjecanjima iz njemačkog jezika. Na županijsko natjecanje plasiralo su se troje učenika naše škole - Mara Rozijan i Klara Brunović iz 8. c razreda te Domagoj Štrkalj, učenik 8. a razreda. Mentorica je učiteljica Dijana Starčević.

Bravo za učenike i učiteljicu - domaćin Županijskog natjecanja iz njemačkog jezika bit će OŠ Sveta Nedelja 18. ožujka. Nadamo se da će se i iz našeg susjednog grada vratiti s lijepim vijestima...

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 4. 3. 2022. 15:12

Laura i Matia plasirali se na Županijsko natjecanje iz hrvatskog jezika

Objedinjeni su rezultati svih učenika koji su sudjelovali na školskim natjecanjima iz hrvatskog jezika. Na županijsko natjecanje plasirali su se i naši učenici 7. b razreda - Matia Obranić i Laura Tadić. Mentorica je učiteljica Marija Aščić.

Čestitke učenicima i učiteljici, želimo im puno uspjeha i na Županijskom natjecanju iz hrvatskog jezika koje će se održati 30. ožujka (srijeda) - domaćin je OŠ Ante Kovačića (Marija Gorica)

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 3. 3. 2022. 11:00

Ema i Andrej idu na Županijsko natjecanje iz matematike

Pristigli su rezultati svih učenika koji su sudjelovali na školskim natjecanjima iz matematike u školama Zagrebačke županije. Na županijsko natjecanje plasirali su se i učenici naše škole - Andrej Matijaščić, učenik 4. c razreda (mentorica Aleksandra Gudlin Mićić) i Ema Kušter, učenica 6. c razreda (mentorica Helena Bišćan Motočić).

Čestitke učenicima i učiteljicama, želimo im puno uspjeha i na Županijskom natjecanju iz matematike koje će se održati 24. ožujka (četvrtak) - domaćin je OŠ Eugena Kumičića (Velika Gorica).

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 2. 3. 2022. 10:29

Naše šestašice idu u sljedeći krug natjecanja

U drugom kolu kviza „Pametna pitanja za pametne glave“ naše šestašice - Lara Oslaković, Mia Beribak i Carla Mandić, natjecale su se protiv šestaša OŠ Sveti Križ Začretje. Od samog početka naša ekipa je suvereno odgovarala na pitanja  i već u drugom dijelu stekla znatnu prednost koju je zadržala do samog kraja.

Ovom pobjedom ušli smo u slijedeći krug natjecanja. Bravo!

vjeroučiteljica Ksenija Vilić

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 2. 3. 2022. 10:17

Školsko natjecanje iz njemačkog jezika

Na Školskom natjecanju iz njemačkog jezika sudjelovalo je troje učenika osmih razreda - Mara Rozijan i Klara Brunović iz 8. c te Domagoj Štrkalj, učenik 8. a razreda. Najbolje je test riješio Domagoj, slijedi Mara te Klara. Mentorica učenicima je učiteljica Dijana Starčević.

Bravo za natjecatelje - domaćin Županijskog natjecanja iz njemačkog jezika bit će OŠ Sveta Nedelja 18. ožujka (petak).

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 22. 2. 2022. 07:46

Gradska smotra LiDraNo 2022. Vijest ima dokument u privitku

OŠ Mihaela Šiloboda bila je domaćin gradske smotre LiDraNo, revije učeničkog literarnog, dramskog i novinarskog stvaralaštva. Našu školu predstavljala su tri učenička rada – „Val“ (Lucija Fresl 5. b), „Pad“ (Anastazija Debeljak 8. a) i „Noć“ (Tena Ratešić 8. b). Mentorica je učiteljica Valentina Mahović.

Povjerenstvo za literarne radove odlučilo je da dva naša rada idu na županijsku smotru – „Val“ i „Noć“. Velike čestitke Luciji, Teni i učiteljici Valentini, nadamo se lijepim vijestima i iz Ivanić Grada (domaćin županijske smotre je OŠ Đure Deželića)!

Radovi naših učenica nalaze se u prilogu.

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 21. 2. 2022. 08:26

Školsko natjecanje - hrvatski jezik

U četvrtak je održano natjecanje iz hrvatskog jezika na kojem je nastupilo ukupno 15 učenika. U kategoriji učenika sedmih razreda prvo mjesto podijelili su Matia Obranić (7. b) i Laura Tadić (7. b),  a slijede Mia Obeid (7. a), Karla Ratešić (7. b), Karlo Runtas (7. b), Luka Cicvarić (7. b), Lana Pavlin (7. a), Filip Hrastinski (7. a) i Petar Basa (7. a). Kod osmaša najuspješniji su bili Danijel Dorotić (8. a) i Marko Matijašić (8. a), a potom su se redom plasirali Lena Petrinić (8. a), Klara Findrik (8. a), Tena Ratešić (8. b) i Domagoj Štrkalj (8. a). Mentorice učenicima su učiteljice Marija Aščić i Valentina Mahović.

Čestitke svim natjecateljima – domaćin Županijskog natjecanja iz hrvatskog jezika bit će 30. ožujka (srijeda) OŠ Ante Kovačića (Marija Gorica).

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 21. 2. 2022. 08:22

Školsko natjecanje - LIK 2022.

Prošloga je tjedna u našoj školi održano natjecanje iz likovne umjetnosti – LIK 2022. koje je okupilo ukupno 16 sudionika. Prvo mjesto s najviše bodova podijelile su Altea Hribar (8. c), Lara Keresman (7. a) i Mara Rozijan (8. c). Samo bod manje imali su Hana Dekalić (7. b) i Lena Petrinić (8. a). Nakon njih s istim brojem bodova su Danijel Dorotić (8. a), Klara Findrik (8. a), Laura Keliš (8. c), Leonela Levenski (8. c), Emilija Mustafić (7. c), Karla Ratešić (7. b), Tena Ratešić (8. b), Nina Tašner (7. c), Karmen Tušin (7. b), Elina Vrbančić (7. b) i Filip Žučko (7. c). Mentorica učenicima je učiteljica Dominique Jurić.

Čestitke svim natjecateljima – domaćin županijskog LIK-a je OŠ Ksavera Šandora Đalskog (Donja Zelina), a termin je 22. ožujka (utorak).

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 18. 2. 2022. 08:14

Školsko natjecanje iz matematike

Jučer je u našoj školi održano natjecanje iz matematike koje je okupilo ukupno 14 učenika od 4. do 8. razreda. U konkurenciji učenika 4. razreda najbolji je bio Andrej Matijaščić (4. c), a potom slijede Petar Vapnar (4. a), Leon Smolej (4. b), Noa Beribak (4. b), Antun Glasnović (4. c), Filip Tušin (4. a) i Lucija Celizić (4. b). Kod petaša matematičke zadatke jedini je rješavao Karlo Kalingar 5. a), a kod učenika šestih razreda najuspješnija je bila Ema Kušter (6. c). Nakon nje plasirali su se Hana Virag (6. a), Jakov Kovačić (6. a), Sara Devetak (6. c) te Sara Parać (6. c). Sedmaša nije bilo, a u redovima učenika osmih razreda na matematičkom natjecanju sudjelovala je Laura Keliš (8. c).

Mentorice učenicima četvrtih razreda su učiteljice Ružica Fabekovec, Zvjezdana Malović i Aleksandra Gudlin Mićić, a učenicima od 5. do 8. razreda učiteljice Andreja Fabac i Helena Bišćan Motočić.

24. ožujka (četvrtak) bit će Županijsko natjecanje iz matematike – domaćin je OŠ Eugena Kumičića (Velika Gorica).

 

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 16. 2. 2022. 10:29

Školsko natjecanje iz biologije

U ponedjeljak je održano Školsko natjecanje iz biologije na kojem je sudjelovalo 7 učenika naše škole. Najuspješniji je bio Danijel Dorotić (8. a), a drugo i treće mjesto dijele Lara Petravić (8. c) i Mara Rozijan (8. c). Nakon njih redom su se smjestili Anastazija Debeljak (8. a), Lena Petrinić (8. a), Klara Findrik (8. a) i Ana Cvetković (8. c). Mentorica je učiteljica Valentina Martinček.

Bravo za sve učenike – natjecatelje!

Domaćin Županijskog natjecanja iz biologije bit će OŠ Ivane Brlić-Mažuranić (Prigorje Brdovečko). Termin natjecanja je 17. ožujka (četvrtak).

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 16. 2. 2022. 10:19

Langovci 10. na vjeronaučnoj olimpijadi

OŠ Bistra bila je domaćin županijske razine natjecanja iz vjeronauka – vjeronaučne olimpijade. Učenici su testove rješavali u svojim matičnim školama, a potom ih slali županijskom povjerenstvu na uvid. Naša ekipa u sastavu – Lana Pavlin (7. a), Filip Hrastinski (7. a), Mia Obeid (7. a) i Lena Petrinić (8. a) osvojila je 10. mjesto. Mentorica je vjeroučiteljica Ksenija Vilić.

Čestitke našim natjecateljima na vjeronaučnoj olimpijadi!

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 16. 2. 2022. 10:16

Lucija i Tara plasirale se na Županijsko natjecanje iz geografije

Objedinjeni su rezultati svih učenika koji su sudjelovali na školskim natjecanjima iz geografije. Na županijsko natjecanje plasirale su se i dvije naše učenice 5. b razreda – Tara Vitas i Lucija Fresl (mentorica je Sanja Rapljenović).

Bravo za učenice i učiteljicu, želimo im puno uspjeha i na Županijskom natjecanju iz geografije koje će se održati 7. ožujka (ponedjeljak) - domaćin je OŠ "Klinča Sela".

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 14. 2. 2022. 13:25

Anastazija i Lovro pozvani na Županijsko natjecanje iz engleskog jezika

Županijsko povjerenstvo objedinilo je rezultate svih učenika koji su sudjelovali na školskim natjecanjima iz engleskog jezika. Na županijsko natjecanje pozvano je ukupno 49 učenika osmih razreda, a među njima su i dva predstavnika naše škole, učenici 8. a razreda - Lovro Tišlar i Anastazija Debeljak (mentorica je Andreja Vlahović Gabriša).

Velike čestitke učenicima i učiteljici - želimo da se i s županijskog natjecanja u Dugom Selu vrate s lijepim vijestima!

Domaćin Županijskog natjecanja iz engleskog jezika bit će OŠ "Ivan Benković", a termin je 17. ožujka (četvrtak).

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 10. 2. 2022. 08:49

Ivona Trgovčević sjajna u Italiji

Već smo mnogo puta pisali o našim uspješnim učenicima-sportašima koji bilježe sjajne rezultate. Poznati su biciklistički uspjesi Filipa Noršića, odlični karate nastupi Alise Eme Jurjević, mnoštvo medalja koje oko su oko vrata stavile džudašice iz obitelji Šlatka, mnogobrojni naši đaci su dio odlične nogometne momčadi NK Bregana ...

Ovih nas je dana posebno razveselila jedna vijest iz sporta koji nije toliko medijski praćen, stoga je uspjeh tim veći - na najstarijem svjetskom natjecanju u brzom klizanju Albert Nicolodi Trophy koje se u Italiji održalo po 60. put (više od 200 natjecatelja diljem Europe) naša odlična učenica Ivona Trgovčević (3. c) bila je brončana u konkurenciji juniorki F kategorije.

Bravo za Ivonu, želimo joj još mnoštvo zapaženih nastupa i sličnih uspjeha na natjecanjima!

 

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 8. 2. 2022. 18:38

Školsko natjecanje iz povijesti

Jučer je održano Školsko natjecanje iz povijesti na kojem su nastupile tri učenice osmih razreda.

Najbolje je test riješila Petra Regović (8. c), a iza nje su se plasirale Irina Pjajčik (8. c) i Lara Petravić (8. c). Mentorica učenicama je učiteljica Marta Smjerog.

Čestitke svim natjecateljicama - Županijsko natjecanje iz povijesti bit će 10. ožujka u našoj školi!

 

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 8. 2. 2022. 17:53

Školsko natjecanje iz informatike

Prošloga je petka održano Školsko natjecanje iz informatike na kojem je nastupilo 5 učenika osmih razreda u kategoriji Osnove informatike.

Najuspješniji je bio Marko Matijašić (8. a), a potom slijede Anastazija Debeljak (8. a), Laura Keliš (8. c), Roko Dekalić (8. b) i Lovro Tišlar (8. a). Mentorica učenicima je učiteljica Ivona Vrančić.

Bravo za sve natjecatelje!

Županijsko natjecanje iz informatike održat će se u 11. ožujka u OŠ "Stjepan Radić" (Božjakovina).

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 8. 2. 2022. 17:35

Školsko natjecanje iz geografije

Jučer je održano Školsko natjecanje iz geografije na kojem je nastupilo ukupno 15 učenika od 5. do 7. razreda (dio učenika je test pisao u školi, a dio kod kuće).

U kategoriji učenika 5. razreda najbolja je bila Tara Vitas (5. b), a potom slijede Lucija Fresl (5. b), Dolores Vrbančić (5. c), Ema Evdjenić (5. b), Eva Rozijan (5. a), Filip Budiselić (5. b) te Nikola Grdović (5. b)  i Lukas Vego (5. b).  Kod učenika 6. razreda najbolje je test riješila Tesa Ratešić (6. a)a  nakon nje redom su se plasirale Veronika Kosić (6. b), Lara Oslaković (6. a) i Gabriela Tamajo (6. b) te Carla Mandić (6. a). Kod sedmaša bilo je samo dvoje učenika, a Nika Zorko (7. c) bila je uspješnija od Leona Jelića (7. a).  Mentorice učenicima su učiteljice Sanja Rapljenović i Valentina Curman.

Čestitke svim natjecateljima, posebno onima koji su najbolje.riješili zadatke!

Županijsko natjecanje iz geografije održat će se u OŠ "Klinča Sela" 7. ožujka.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 29. 1. 2022. 16:18

Školsko natjecanje iz engleskog jezika

Jučer je u našoj školi održano natjecanje iz engleskog jezika na kojem je nastupilo ukupno 11 učenika. Najuspješnija je bila Anastazija Debeljak (8. a), a iza nje redom su se plasirali Lovro Tišlar (8. a), Iva Marić (8. b), Lena Petrinić (8. c), Mara Rozijan (8. c), Tena Ratešić (8. b), Laura Keliš (8. c), Ana Cvetković (8. c), Marta Grubač (8. c), Klara Brunović (8. b) i Klara Findrik (8. a). Mentorice učenicima su učiteljice Andreja Vlahović Gabriša i Nikolina Vidović.

Čestitke svim natjecateljima, posebno onima koji su pokazali najviše znanja!

Nakon što županijsko povjerenstvo objedini rezultate svih škola u Zagrebačkoj županiji, oni najbolji bit će pozvani na Županijsko natjecanje iz engleskog jezika koje će se održati 17. ožujka (domaćin je Osnovna škola „Ivan Benković“ iz Dugog Sela).

 

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 26. 1. 2022. 13:40

Bregana će biti domaćin Županijskog natjecanja iz povijesti

Objavljen je raspored domaćinstva natjecanja i smotri za 2022. godinu. Naša škola bit će domaćin Županijskog natjecanja iz povijesti, baš kao i pred dvije godine.

Iako se još ne znaju detalji o tome hoće li se natjecanje provesti uživo ili online, jasno je da će odredište najboljih mladih povjesničara Zagrebačke županije biti Bregana.

Termin županijskog natjecanja je 10. ožujka 2022. (četvrtak).

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 6. 1. 2022. 13:21

Emi Dujmović 2. nagrada za priču o neraskidivoj ljubavi

Centar za kulturu Trešnjevka organizirao je 2021. godine po četvrti put natječaj za dječje literarne radove za djecu od 8 do 16 godina. Stručno povjerenstvo činili su: Enes Kišević, pjesnik i glumac, Ksenija Kušec, književnica i Sonja Zubović, književnica.

U kategoriji najmlađeg uzrasta (8 – 10 godina) učenica 4. c razreda Ema Dujmović osvojila je 2. mjesto za svoju priču „Neraskidiva ljubav“.

Velike čestitke za našu kreativnu Emu!

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 23. 12. 2021. 18:27

Natječaj - Najmlađi za vode Hrvatske 2021. - 2022.

Povodom obilježavanja 145 godina organiziranog upravljanja vodama u Republici Hrvatskoj, Hrvatske vode objavljuju informativno-edukativni natječaj za osnovne i srednje škole pod nazivom „Najmlađi za vode Hrvatske 2021. - 2022.“.

Pozivaju da im se škole priključe i ove godine s dječjim radovima te tako doprinesu daljnjem očuvanju voda i podizanja svijesti o potrebi zaštite podzemnih voda, koje su glavna tema Svjetskog dana voda 2022.

Više na https://www.voda.hr/hr/djecji-kutak-novosti/poziv-natjecaj-za-osnovne-skole-najmladi-za-vode-hrvatske-2021-2022

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 1. 12. 2021. 12:10

Vremenik natjecanja i smotri 2021./2022. Vijest ima dokument u privitku

Agencija za odgoj i obrazovanje objavila je Vremenik natjecanja i smotri (nalazi se u prilogu) u ovoj školskoj godini.

Više na https://www.azoo.hr/natjecanja-i-smotre/katalog-natjecanja-i-smotri/

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 26. 11. 2021. 09:07

Dabar 2021.

Stigli su rezultati međunarodnog natjecanja iz informatike i logičkog razmišljanja - Dabar. Sudjelovalo je 42 553 učenika iz 679 škola, a u najboljih 10% posto našlo se i nekoliko naših učenika.

U kategoriji MikroDabar (učenici 1. i 2. razreda) – Viktor Biga i Tvrtko Mrzak, MiliDabar (učenici 3. i 4. razreda) – Ema Dujmović, Lucija Celižić, Andrej Matijaščić, Viktor Tucaković, Petar Vapnar i Jelena Vitko te MegaDabar (učenici 7. i 8. razreda) – Laura Keliš i Matija Marković.

Čestitke svim učenicima koji su sudjelovali, posebno onima koji su se našli u krugu najboljih!

učiteljica Ivona Vrančić

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 23. 11. 2021. 07:09

Regionalno sudoku natjecanje

Regionalno sudoku natjecanje osnovnih i srednjih škola održano je prošle subote ujutro, a zbog novih epidemioloških mjera natjecanje se nije održalo u Zagrebu, već u matičnim školama.

U kategoriji Bistrići Andrej Matijaščić zauzeo je 72. mjesto s osvojenih 105 bodova, a Antun Glasnović 77. mjesto s osvojenih 100 bodova od ukupno 95 mjesta (Zagreb). Laura Keliš natjecala se u kategoriji Kadeti i zauzela visoko 19. mjesto od 120 mjesta sa 223 boda (Zagreb), no nije se uspjela kvalificirati na državno natjecanje.

Svi natjecatelji natjecali su se pojedinačno, jer uvjeta za ekipno natjecanje nije bilo. Sudoku natjecanje održava se već sedam godina u Splitu i tek se ove godine proširilo na druge velike gradove: Zagreb, Rijeku i Osijek.

Ovo je tek prva godina natjecanja i naši natjecatelji su postigli odlične rezultate. Čestitke svim našim natjecateljima!

učiteljica Aleksandra Gudlin Mićić

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 20. 11. 2021. 11:43

Lucija Kovačević dobitnica nagrade na kvizu za poticanje čitanja

Kao i svake godine sudjelovali smo u Nacionalnom kvizu za poticanje čitanja koji se organizira s ciljem dodatnog poticanja čitanja za učenike viših razreda. Kviz se tradicionalno provodi u Mjesecu hrvatske knjige, a ovogodišnji naziv kviza bio je Šest autora traži čitatelja. Učenici su imali zadatak pročitati tri knjige hrvatskih autora te proučiti zadane internetske izvore, a potom odgovoriti na postavljena pitanja.

U kvizu je sudjelovalo nekoliko učenica viših razreda, a našu je školu predstavljala Lucija Kovačević iz 7. c razreda. Na završnoj svečanosti u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici naša Lucija izabrana je za jednu od dobitnica nagrade koja će joj uskoro pristići na školsku adresu. Čestitamo Luciji na osvojenoj nagradi uz poruku da nas uvijek samo jedan korak dijeli od uspjeha!

knjižničarka Ivančica Huđek

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 17. 11. 2021. 11:34

I naši učenici bit će na regionalnom sudoku-natjecanju

Više od 5000 djevojčica i dječaka u više od 300 osnovnih i srednjih škola diljem Hrvatske natjecalo se 25. listopada s početkom u 12 sati u rješavanju Sudokua u organizaciji Hrvatske Mense uz potporu Agencije za odgoj i obrazovanje. Na Sudoku natjecanju za osnovne i srednje škole učenici su se borili za odlazak na Regionalno natjecanje koje će se održati 13. studenog u četiri najveća hrvatska grada, a s kojih najbolji putuju u Vodice na državno natjecanje 4. prosinca.

U našoj školi ove godine smo prvi puta organizirali Sudoku natjecanje. Natjecala su se 22 natjecatelja – 11 Bistrića (učenici razredne nastave) i 11 Kadeta (učenici predmetne nastave). Rezultat natjecanja učinio nas je ponosnima jer su se za odlazak na Regionalno natjecanje izborila čak tri učenika: Laura Keliš – Kadet, Andrej Matijaščić i Antun Glasnović – Bistrići. Za natjecatelje će Regionalno natjecanje biti pravi izazov!

Nažalost, Andrej i Antun će svoje natjecanje završiti na Regionalnom natjecanju, a Lauri želimo puno uspjeha za prvi skok – Državno natjecanje i drugi skok - ulazak u  juniorsku reprezentaciju svjetskog natjecanja za mlade do 18 godina i sudjelovanje na svjetskom prvenstvu World Sudoku Championship.

Čestitke svim natjecateljima! Vidimo se i sljedeće godine, zar ne?

učiteljica Aleksandra Gudlin Mićić

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 3. 11. 2021. 07:29

U ponedjeljak rješavamo sudoku

Po prvi će puta i naši učenici sudjelovati u natjecanju sudoku. Hrvatska Mensa uz potporu Agencije za odgoj i obrazovanje organizira Sudoku natjecanje za osnovne i srednje škole. Školsko natjecanje u svim školama u Hrvatskoj bit će u ponedjeljak (25. listopada) u 12 sati.

Prijavljeno je ukupno 25 kandidata iz naše škole – sretno svima!

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 22. 10. 2021. 19:37

Izvrsnim znanjem u drugi krug

Jučer su naše učenice sudjelovale u 1. kolu kviza Hrvatskog katoličkog radija „Pametna pitanja za pametne glave“. Boje naše škole u dvoboju protiv OŠ Žitnjak branile su Mia Beribak, Lara Oslaković i Carla Mandić (mentorica je Ksenija Vilić).

Obje ekipe pokazale su izvrsno znanje, odgovorile na sva pitanja točno pa su se neriješenim rezultatom i jedna i druga škola plasirale u naredni krug natjecanja.

Čestitke učenicama i njihovoj mentorici!

Emisija se može poslušati na poveznici https://soundcloud.com/hrvatska-katolicka-mreza/pametna-pitanja-za-pametne-glave-111021

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 12. 10. 2021. 11:58

1. kolo MAT lige okupilo ukupno 2039 ekipa Vijest ima dokument u privitku

Prošloga tjedna naši učenici sudjelovali su u 1. kolu MAT lige, zanimljivog matematičkog natjecanja koje se provodi u mnogim školama. http://matzelcic.com.hr/mat-liga-2021-2022/.

Ukupno je naša škola bila zastupljena s 12 parova učenika od 2. do 8. razreda, a njihove rezultate možete vidjeti u prilogu.

Sve natjecatelje čekaju još tri kola, sljedeće je na rasporedu 16. prosinca.

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 11. 10. 2021. 08:05

Pjesme naših učenika bit će objavljene u zbirci

Iz Zeline je stigao dopis koji se odnosi na naše, sada već bivše, učenike:

Iskazujemo Vam iskrenu zahvalnost što ste se pobrinuli da učenici Vaše škole sudjeluju na natječaju 41. Smotre dječjega kajkavskog pjesništva "Dragutin Domjanić" – Sv. Ivan Zelina 2021. Sa zadovoljstvom Vas obavještavamo da je stručni ocjenjivački sud Smotre (od ukupno 310 pjesama iz 61 osnovne škole izabrao za objavu u zbirci pjesama ovogodišnje Smotre 72 rada među kojima i pjesme učenika Vaše škole: 

Lući Kušić, 8. r. - Korona (mentorica - Valentina Mahović) i Leon Bišćan, 8. r. - Reči (mentorica - Valentina Mahović)

Iskreno čestitamo!

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 18. 9. 2021. 08:11

Kajkavci u Krapini i Zlataru

Ovoga tjedna u Krapini se održava Tjedan kajkavske kulture u sklopu kojeg će biti održan i Recital dječjeg kajkavskog stvaralaštva. Na njega je pozvana naša bivša učenica, sad srednjoškolka, Amalija Bošnjak, sa svojom pjesmom „Štrukli tete Vere“. Ona je sudjelovala u natječaju za Recital na koji je prispjelo 357 radova, a samo ih je 43 ih je izabrano za javni nastup.  Njezina će pjesma biti objavljena i u Knjižici dječjih literarnih radova uz još 70 radova koje je izabralo prosudbeno povjerenstvo.

U listopadu će se održati  manifestacija Zbor malih pjesnika u Zlataru, 52. po redu. To je manifestacija koja, kao i ova krapinska, potiče dječje kajkavsko pjesništvo. Na nju je pozvan učenik naše škole Domagoj Štrkalj sa svojom pjesmom „Cucek“. Hoće li se Zbor održati uživo ili na neki drugi način, ovist će o epidemiološkoj situaciji.

Ovo su veliki uspjesi za naše učenike i našu školu koja njeguje dječje literarno stvaralaštvo na kajkavskom narječju. Čestitke Amaliji i Domagoju te njihovoj mentorici Valentini Mahović!

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 9. 9. 2021. 06:05

Nagrada za još jedan Emin rad

Na međunarodnom natječaju - International Association of School Librarianship naša buduća učenica Ema Dujmović prijavila se svojim crtežom i videom u kojem je predstavila hrvatsku bajku “Šuma Striborova”  Ivane Brlić-Mažuranić,

Emin rad odabran je u velikoj konkurenciji kao jedan od četiri crteža koji će ove godine krasiti njihov veliki plakat i bookmark (označivač) za knjige.

Bravo, Ema!

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 29. 8. 2021. 08:18

Klokan bez granica 2021. - rezultati

Objavljeni su rezultati matematičkog natjecanja „Klokan bez granica“. U objavljenim tablicama najboljih su i imena naših učenika – u kategoriji Leptirići (3. razredi) najuspješniji je Andrej Matijaščić, slijede Lucija Celižić i Fran Dekalić, u kategoriji Ecolier (4. i 5. razredi) najbolje je zadatke riješila Ema Kušter, a nakon nje Sara Parać i Hana Virag dok je u kategoriji Benjamin (6. i 7. razredi) svoje mjesto pronašla Lena Petrinić.

Čestitke svim učenicima koji su sudjelovali na natjecanju, a posebno navedenima koji su među 10% najuspješnijih u Hrvatskoj!

Više na https://matematika.hr/klokan/2021/obrasci-zadaci-rjesenja-rang-liste/

 

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 13. 7. 2021. 07:56

Mediji popratili uspjeh naših učenika

Uspjeh naših učenika na kvizu Pametna pitanja za pametne glave naišao je i na velik odjek u medijima. Više na

https://ika.hkm.hr/novosti/finale-hkr-ove-emisije-pametna-pitanja-za-pametne-glave/

https://hkm.hr/mladi/najbolji-od-najboljih-bregana-i-zagreb-u-finalu-hkr-ove-emisije-pametna-pitanja-za-pametne-glave/

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 20. 6. 2021. 08:06

Naši učenici najbolji u kvizu - Pametna pitanja za pametne glave

Jučer su učenici 6. a razreda (Lana Pavlin, Fiilip Hrastinski, Mia Obeid i Petar Basa) s vjeroučiteljicom Ksenijom Vilić gostovali na Hrvatskom katoličkom radiju. Povod je bila finalna emisija kviza Pametna pitanja za pametne glave. Riječ je natjecanju u kojem se kroz igru i pitanja uči o vjeri i hrvatskoj kulturi. Putem telefona u svakoj se emisiji natječu ekipe dviju osnovnih škola iz različitih dijelova Hrvatske pokazujući snalažljivost, brzinu i poznavanje prožimanja gradiva vjeronauka, hrvatskog jezika i književnosti, povijesti i geografije. Ekipe čini po troje učenika predstavnika škole. Naši učenici ove godine bili su iznimno uspješni te su (nakon nekoliko pobjeda tijekom godine) pobijedili i u finalnoj emisiji i, po prvi put u povijesti naše škole, osvojili 1. mjesto.

Pun dojmova bio je i jedan od natjecatelja, Petar Basa (osvrt se nalazi pod opširnije).

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 17. 6. 2021. 07:38

Klokan bez granica 2021.

Jučer se u našoj školi održavalo se Međunarodno matematičko natjecanje "Klokan bez granica". Učenici su rješavali zadatke sukladno epidemiološkim prilikama, bez miješanja razrednih grupa.

Zadaci su riješeni, a sredinom srpnja bit će objavljeni rezultati…

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 11. 6. 2021. 07:26

Ulazak u finale

U petak smo se natjecali s Katoličkom osnovnom školom iz Požege u polufinalnoj emisiji Hrvatskog katoličkog radija „Pametna pitanja za pametne glave“ i ušli u finale. Na samom početku ostvarili smo bod prednosti koji smo očuvali sve do kraja. Ova pobjeda nam je još draža, jer smo pobijedili ekipu od koje smo u trećem kolu, grupnom natjecanju, izgubili u zadnjem pitanju pripretavanja.

Čestitke ekipi - Lani Pavlin, Filipu Hrastinskom, Petru Basi i Miji Obeid na pokazanom znanju iz vjeronauka, povijesti, geografije i hrvatskog jezika i ulasku u finale natjecanja.

vjeroučiteljica Ksenija Vilić

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 24. 5. 2021. 07:22

Kreativni natječaj - Upoznajmo zagrebačke zebre

U svrhu promicanja zaštite divljih vrsta, podizanja svijesti o važnosti očuvanja prirode te poticanja promišljanja učenika o važnosti očuvanja bioraznolikosti, Zoološki vrt raspisuje kreativni video natječaj „UPOZNAJMO ZAGREBAČKE ZEBRE“ za učenike petih, šestih, sedmih i osmih razreda osnovnih škola u Republici Hrvatskoj.

Kreativni video natječaj „UPOZNAJMO ZAGREBAČKE ZEBRE“ traje od 13. svibnja do 31. svibnja 2021., a do dvadeset izabranih, najkreativnijih radova bit će predstavljeno na YouTube kanalu, internetskim stranicama i društvenim mrežama Zoološkog vrta.

Autori pobjedničkog uratka bit će nagrađeni izletom u Zoološki vrt grada Zagreba, nagrađeni učenici bit će počasni gosti na danu proslave 96. rođendana Zoološkog vrta te će imati pravo izabrati (među ponuđenima) ime za mladunče zebre, a nagrađeni razred dobit će i karte za kazališnu predstavu u Gradskom kazalištu Trešnja.

Više na https://zoo.hr/natjecaj-zebra/?fbclid=IwAR3r_R62AtY6uc_ppCm

YlAS6uxUUNC1rBCSjBX2CA5d5utASfP1EaWi2XZE

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 13. 5. 2021. 11:54

Eva Rozijan osvojila 1. nagradu na likovnom natječaju "Moja mama"

U povodu Majčinog dana Dječji forum grada Samobora osmislio je likovni natječaj na temu „Moja mama“ za učenike samoborskih škola. Kako ističu organizatori, željeli su vidjeti majke očima djece te na taj način ljubav i zahvalnost iskazati svim majkama. U obzir su dolazile sve likovne tehnike.

Prvu nagradu osvojila je učenica 4. a razreda naše škole Eva Rozijan (mentorica Jasmina Dadić).

Izložba svih radova bit će u izlogu dječje knjižnice, a otvara se 22. svibnja.

Velike čestitke Evi i njenoj učiteljici Jasmini!

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 13. 5. 2021. 08:13

Laura Keliš osvojila nagradu na međunarodnom natječaju

Na ovogodišnji Međunarodni likovno-literarni natječaj Iserlohn – Essen – Zagreb – München – Vukovar 2021. na temu "Ruke su život – oči, misao, utjeha, glazba i priča" stiglo je više od tisuću likovnih radova iz devet zemalja. 

Među nagrađenim učenicima je i naša Laura Keliš (7. c) koja je osvojila 4. nagradu u konkurenciji učenika od 5. do 8. razreda. Čestitke Lauri i mentorici Josipi Pentić!

Laurin rad nalazi se u prilogu.

Više na https://glashrvatske.hrt.hr/hr/

dozivi/obicaji/proglaseni-rezultati-djecjeg-l

ikovnog-natjecaja/

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 30. 4. 2021. 10:46

Ema Dujmović osvojila 1. nagradu na likovnom natječaju

Rad naše buduće učenice Eme Dujmović kojim je sudjelovala na likovnom natječaju vezanom uz Dan planeta Zemlje osvojio je 1. nagradu! Velike čestitke Emi, želimo joj još puno uspješnih likovnih ostvaraja!
  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 29. 4. 2021. 10:51

Literarni rad Tene Ratešić pohvaljen na međunarodnom natječaju

Na IX. Međunarodnom likovno-literarno-novinskom natječaju „Bogatstvo različitosti" koje je organizirala Osnovna škola „Matija Gubec“ iz Tavankuta (Vojvodina, Republika Srbija) pohvaljen je literarni rad naše učenice Tene Ratešić (7. b) pod naslovom "Moja jabuka".

Čestitke Teni i mentorici Valentini Mahović, a svi rezulztai mogu se vidjeti na poveznici http://osmgubec.edu.rs/wp-content/uploads/2021/04/bogatstvo_21_nagradeni.pdf

Tenina pjesma nalazi se u prilogu.

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 28. 4. 2021. 10:43

Posustali tek u "pripetavanju"

Prošloga petka naši šestaši - Lana Pavlin, Petar Basa i Mia Obeid, natjecali su se na Hrvatskom katoličkom radiju u trećem krugu kviza „Pametna pitanja za pametne glave“ s Katoličkom osnovnom školom iz Požege. Od samog početka bila je izjednačena borba tako da je samo natjecanje završilo neriješenim rezultatom, 14:14. Onda je slijedilo "pripretavanje" u kojem smo opet bili izjednačeni. Posustali smo u zadnjem pitanju. Ovo nije kraj našeg natjecanja. Za dva tjedna imamo još jednu šansu.

Čestitke ekipi na hrabroj borbi i pokazanom znanju iz vjeronauka, povijesti, hrvatskog jezika i geografije!

vjeroučiteljica Ksenija Vilić

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 27. 4. 2021. 12:59

Rhea Novak, Gita i Darko Podhraški proglašeni najčitačima

Gradska knjižnica Samobor proglasila je najčitače (osobe koje su tijekom godine dana posudile i pročitale najviše knjiga). Ovu laskavu titulu na Odjelu za djecu i mlade ponijeli su učenici naše škole, sestra i brat Podhraški, Gita (1. a) i Darko (5. a) te Rhea Novak (2. a).

Prigodne nagrade uručile su im djelatnice samoborske knjižnice tijekom programa vezanog uz Noć knjige.

Velike čestitke Rhei, Giti i Darku, a detalji proglašenja mogu se pogledati na poveznici https://www.youtube.com/watch?v=Yrai4cHXBwA

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 25. 4. 2021. 11:29

Danijel Dorotić osvojio nagradu samoborske knjižnice

Gradska knjižnica Samobor ovoga je tjedna provodila projekt Volim prirodu na Odjelu za djecu i mlade te su pripremili online kviz za kojeg su osigurali tri vrlo vrijedne nagrade (obiteljske ulaznice za Nacionalni park Plitvička jezera).

Kviz je završen - od ukupno 244 igrača, 104 je kviz riješilo sasvim točno, odnosno imali su svih 13 točnih odgovora. Slučajnim odabirom od tih 104, nagrade su dobili Karlo Stanić, Gabrijel Matijević i naš učenik 7. a razreda Danijel Dorotić!

Velike čestitke Danijelu, a obitelji želimo lijep obiteljski izlet u naš poznati nacionalni park!

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 24. 4. 2021. 13:05

Amalija Bošnjak osvojila 3. nagradu na natječaju posvećenom Ivani Brlić-Mažuranić

Za 130. obljetnicu zgrade škole i uz 147. obljetnicu rođenja slavne spisateljice, OŠ Ivane Brlić-Mažuranić (Ogulin) pokrenula je 1. likovno-literarni natječaj „Hvala ti, hvala, Ivano, za bajke prekrasan dar“ za sve osnovne škole Republike Hrvatske. U likovnom natječaju sudjelovalo je 49 škola, 167 učenika i 54 mentora, a u literarnom natječaju 36 škola, 86 učenika i 46 mentora.

Naša učenica 8. b razreda Amalija Bošnjak osvojila je 3. nagradu za svoj literarni rad "Ima li smisla?". Velike čestitke Amaliji i njenoj mentorici Valentini Mahović!

Amalijin rad nalazi se u privitku, a radovi učenika objavljeni su u biltenu koji se može vidjeti na poveznici https://issuu.com/ibmogulin/docs/bilten

 
  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 22. 4. 2021. 08:44

Volim prirodu - online kviz za učenike

Gradska knjižnica Samobor u ovom tjednu provodi projekt Volim prirodu na Odjelu za djecu i mlade.Između ostalog, pripremili su online kviz na http://www.gks.hr/kviz za kojeg su osigurali tri vrlo vrijedne nagrade (obiteljske ulaznice za Nacionalni park Plitvička jezera).

Kviz će biti aktivan od danas 19.4. od 12 sati do petka 23.4. do 12 sati, a pobjednike kviza se odabire slučajnim odabirom (uzimaju u obzir samo one koji su na sva pitanja točno odgovorili). Sve upute o kvizu nalaze se na gore navedenoj stranici!
 
 
  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 19. 4. 2021. 11:43

Za svako dijete - osmijeh

Hrvatska pošta u suradnji s Agencijom za odgoj i obrazovanje već 14. godinu organizira likovni natječaj za učenike osnovnih škola u kojem učenici imaju priliku nacrtati motiv poštanske marke Republike Hrvatske na zadanu temu. Tema ovogodišnjeg natječaja za poštansku marku u povodu UNICEF-ova 75. rođendana je „Za svako dijete – osmijeh“.

Ovim projektom želi se potaknuti učenike te profesore likovne kulture i razredne nastave na izradu motiva poštanske marke. Tema ovog natječaja svake godine potiče djecu na likovno stvaralaštvo, ali, osim toga, uvijek pobuđuje i na promišljanje tema važnih za mladež.

Više na https://www.azoo.hr/natjecaj-za-odabir-likovnog-rjesenja-postanske-marke-rh-za-svako-dijete-osmijeh/

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 19. 4. 2021. 09:14

Postani Knjiguška!

Povodom Noći knjiga osmišljen je u našoj školi literarni, fotografski i likovni natječaj Postani Knjiguška!  Knjiguška je novo zaštitno lice Noći knjige, pripovjedačica, krojačica ljekovitih priča i iscjeliteljica za dušu. Na našem natječaju mogu sudjelovati svi učenici, a ideja je da se užive u lik Knjiguške kroz koju će predstaviti svoj literarni, likovni ili fotografski rad uzimajući u obzir temu Ljekovita moć knjige.

Postanite Knjiguška i ispletite svoju ljekovitu priču s Knjiguškom ili iskrojite stihove pjesme o zdravlju, naslikajte nove naslovnice svojih najdražih knjiga koristeći motive ozdravljenja i Knjiguške, fotografirajte kako knjiga i čitanje liječe dušu i tijelo!

Svoje radove možete predati svojim učiteljicama/učiteljima koji će ih proslijediti u knjižnicu ili ih šaljite na e-mail adresu: milang.knjiznica@gmail.com do 21. 4. 2021. Vaši kreativni radovi bit će objavljeni povodom Noći knjige 2021. na stranicama školske knjižnice.

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 14. 4. 2021. 11:54

Pohvala i nagrada za naše učenike na likovno-literarnom natječaju

Na natječaju „Joža Horvat – književnik i moreplovac“ sudjelovali su i naši učenici u kategoriji likovnih i literarnih radova. Zajednička tema pojedinačnih natječaja bila je Razglednica djetinjstva.

Učenik 8. b razreda Adam Novak pohvaljen je za svoj literarni uradak Djetinjstvo (mentorica je Valentina Mahović), a učenica 6. a razreda Lara Keresman osvojila je 2. nagradu za svoj likovni uradak Moj svijet (mentorica je Josipa Pentić).

Čestitamo našim učenicima, a rezultate natječaja i virtualnu izložbu nagrađenih i pohvaljenih radova možete pogledati na stranicama OŠ Jože Horvata Kotoriba: http://os-jozehorvata-kotoriba.skole.hr/skola/jo_a_horvat_natje_aj

knjižničarka Ivančica Huđek

 

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 1. 4. 2021. 20:41

Umjetnost u zajednici - online izložba likovnih radova

Lkovni radovi naših učenika ponovno su odabrani za online izložbu!
 
Riječ je o inicijativi Umjetnost u zajednici, a našu školu svojim radovima predstavljaju Natalie Gregorič (8. c), Klara Fridrik (7. a) te Mia Lovreković, Laura Tadić, Elina Vrbančić i Laura Skok (6. b). Mentorica je Josipa Pentić. Osim što će njihovi radovi biti izloženi, svi učenici će dobiti i prigodne paketiće kao nagrade za sudjelovanje.

Čestitke učenicama i mentorici, a Izložba se može pogledati na ovim poveznicama http://bashart.info/online-izlozba-umjetnost-u-zajednici/http://bashart.info/inicijativa-umjetnost-u-zajednici-2/ 
  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 29. 3. 2021. 15:05

Mirna i Mia sudjelovale na Županijskom natjecanju iz geografije

Ovoga četvrtka održano je Županijsko natjecanje iz geografije na kojem su sudjelovale i učenice naše škole - Mirna Glavinić (8. a) i Mia Andrejev (8. c). Mentorica je Sanja Rapljenović.

Učenici su na prijenosnim računalima pratili zadatke, a potom ih upisivali u pripremljeni obrazac. Povjerenstvo je potom ispravljalo dostavljene skenirane testove u OŠ Klinča Sela.

I Mirna i Mia uspješno su odradile svoje zadatke i plasirale se među deset najuspješnijih učenika s područja županije. Velike čestitke učenicama i mentorici Sanji na još jednoj odličnoj prezentaciji rada naše škole!

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 27. 3. 2021. 12:41

Petra i Alexander sjajni na Županijskom natjecanju iz engleskog jezika

Jučer je održano Županijsko natjecanje iz engleskog jezika na kojem su sudjelovali i učenici naše škole - Alexander Relić i Petra Gović (8. b). Mentorica je Nikolina Vidović. Učenici su slušali zvučne zapise i rješavali test u matičnoj školi u Bregani, a Povjerenstvo je ispravljalo dostavljene skenirane testove u Zelini (OŠ Dragutina Domjanića).

I Petra i Aleksander smjestili su se u "gornjem domu" ljestvice poretka, štoviše oboje su imali postotak točnih odgovora 90%. Velike čestitke učenicima i mentorici Nikolini!

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 25. 3. 2021. 18:09

Radovi Anastazije i Tene predloženi za državni LiDraNo Vijest ima dokument u privitku

Domaćin ovogodišnje Županijske smotre LiDraNo bila je OŠ Marije Jurić Zagorke (Vrbovec). Iz naše škole na županijsku smotru plasirala su se dva rada - Ima li...? Anastazije Debeljak (7. a) i Različitosti Tene Ratešić (7. b). Županijsko povjerenstvo predložilo je oba naša rada za državnu smotru!

Od ukupno sedam liternih radova koji su predloženi za korak dalje, čak dva dolaze iz naše škole - velike čestitke Anastaziji i Teni te mentorici Valentini Mahović!

Radovi naših učenica nalaze se u prilogu.

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 22. 3. 2021. 15:16

Petra Gović sudjelovala na Županijskom natjecanju iz njemačkog jezika

U srijedu je održano Županijsko natjecanje iz njemačkog jezika. Učenici su slušali tonske zapise i rješavali testove u svojim matičnim školama (oni koji su u samoizolaciji u svojim domovima uz stalan nadzor članova Povjerenstva putem video-veze), a službeni domaćin bila je OŠ Posavski Bregi gdje su se jučer okupili članovi Povjerenstva koji su ispravili sve testove. Našu su školu na natjecanju predstavljali učenica 8. b razreda Petra Gović i njena mentorica Dijana Starčević.

Čestitke Petri i Dijani – državnom Povjerenstvu se upućuju svi testovi čiji je postotak riješenosti iznad 70%, a Petrin je među njima! Nakon što se objedine rezultati svih županija, odredit će se broj učenika koji će biti pozvani na Državno natjecanje iz njemačkog jezika.

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 19. 3. 2021. 16:57

Mara i Iris Maria sudjelovat će na županijskom LIK-u

Nakon što su u školama održana natjecanja iz likovne kulture (LIK 2021.) Povjerenstvo je odabralo najbolje radove koji će sudjelovati na županijskoj razini natjecanja (radovi će biti izloženi na online izložbi 22. ožujka). Među odabranima su i radovi koje potpisuju naše učenice - Mara Rozijan (7. c) i Iris Maria Šlatka (8. c). Mentorica je Josipa Pentić.

Domaćin ovogodišnjeg LIK-a je OŠ "Stjepan Radić" (Božjakovina).

Čestitke našim učenicama i mentorici - njihovi radovi nalaze se u prilogu.

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 18. 3. 2021. 08:18

Antonia Vrbančić stopostotno riješila kviz lovca iz Potjere

Iz Gradske knjižnice Samobor stižu prekrasne vijesti za našu školu. Objavu prenosimo u cijelosti:

Danas završava naš tjedan posvećen hrvatskom jeziku. Kviz Volim hrvatski, za koji je pitanja pripremio jedan od najboljih lovaca na točne odgovore Krešimir Sučević Međeral, upravo je zaključan. #Tkojeriješioriješioje! Od vas 150, dvije su spremne za Potjeru: 20/20 riješila je Antonia Vrbančić, učenica osmog razreda OŠ Milana Langa iz Bregane, a 19/20 Duška Jurić, mlada novinarka i "povremena" Samoborka. Čestitamo svima, a posebno Antoniji i Duški!
 
 
  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 17. 3. 2021. 10:41

Mara Rozijan sudjelovala na Županijskom natjecanju iz biologije

Jučer je održano Županijsko natjecanje iz biologije. Učenici su testove rješavali u svojim matičnim školama, a službeni domaćin bila je OŠ „Pavao Belas“ (Brdovec) gdje se sastalo Povjerenstvo koje je pregledalo sve radove učenika.  

Našu školu na spomenutom natjecanju predstavljali su učenica 7. c razreda Mara Rozijan i njena mentorica Valentina Martinček.

Čestitke Mari i Valentini - naša škola zabilježila je još jedan uspješan nastup na natjecanju županijske razine!

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 16. 3. 2021. 09:04

Petra Gović plasirala se na Županijsko natjecanje iz njemačkog jezika

Stigle su tablice pozvanih učenika na Županijsko natjecanje iz njemačkog jezika. Među pozvanima je i naša učenica 8. b razreda Petra Gović. Mentorica je Dijana Starčević.

Čestitke Petri i mentorici Dijani! Županijsko natjecanje održat će se 17. ožujka, a domaćin je OŠ Posavski Bregi (učenici će test rješavati u svojim matičnim školama).

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 15. 3. 2021. 11:45

Maja Vuković sudjelovala na Županijskom natjecanju iz hrvatskog jezika

OŠ Pokupsko bila je ove srijede domaćin učenicima koji su najbolje riješili testove na školskim natjecanjima iz hrvatskog jezika. Županijsko natjecanje održano je u pomalo neobičnim okolnostima, uz maske i pridržavanje svih epidemioloških mjera.

Našu školu na spomenutom natjecanju predstavljali su učenica 8. c razreda Maja Vuković i njena mentorica Marija Aščić.

Čestitke Maji i Mariji na još jednoj uspješnoj promociji naše škole!

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 12. 3. 2021. 15:28

Mirna i Mia plasirale se na Županijsko natjecanje iz geografije

Stigle su tablice pozvanih učenika na Županijsko natjecanje iz geografije. Među njima su i naše učenice Mirna Glavinić (8. a) i Mia Andrejev (8. c). Mentorica je Sanja Rapljenović.

Bravo za učenice i mentoricu Sanju! Od sljedećeg tjedna sva županijska natjecanja održavat će se u matičnim školama tako da će Mirna i Mia svoj test 25. ožujka rješavati u Bregani (službeni domaćin županijskog natjecanja bit će OŠ Klinča Sela).

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 12. 3. 2021. 15:10

Alexander i Petra idu na Županijsko natjecanje iz engleskog jezika

Nakon školskih natjecanja iz engleskog jezika, Povjerenstvo je objedinilo sve rezultate i pozvalo najuspješnije učenike na županijsko natjecanje. Među pozvanima su i naši učenici Alexander Relić i Petra Gović (8. b). Mentorica je Nikolina Vidović.

Čestitke učenicima i mentorici Nikolini koji će sudjelovati na Županijskom natjecanju iz engleskog jezika 24. ožujka (domaćin je OŠ Dragutina Domjanića - Sveti Ivan Zelina).

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 2. 3. 2021. 07:32

Školsko natjecanje iz geografije

Na ovogodišnjem školskom natjecanju iz geografije sudjelovalo je ukupno pet učenika osmih razreda - Mirna Glavinić (8. a), Amalija Bošnjak i Mihael Basa (8. b) te Mia Andrejev i Andrej Čalić (8. c). Mentorica svim učenicima je Sanja Rapljenović.

Županijsko natjecanje iz geografije održat će se 25. ožujka, a domaćin je OŠ Klinča Sela.

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 1. 3. 2021. 10:31

Naša ekipa osvojila 3. mjesto na vjeronaučnoj olimpijadi

I ove godine učenici naše škole sudjelovali su na Županijskom natjecanju iz vjeronauka – vjeronaučnoj olimpijadi (domaćin je bila OŠ Bistra). Iako je svaki učenik zasebno pisao svoj test u školi, djelovali su kao tim i osvojili sjajno 3. mjesto. Predstavnici naše škole bili su učenici 8. b Petra Gović, Mihael Basa i Antonia Vrbančić te Lena Petrinić iz 7. a (mentorica Ksenija Vilić).

Čestitke svim učenicima i vjeroučiteljici Kseniji na odličnom postignuću!

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 19. 2. 2021. 11:54

Školsko natjecanje iz njemačkog jezika

Danas je održano natjecanje iz njemačkog jezika na kojem je sudjelovala učenica 8. b razreda Petra Gović (mentorica Dijana Starčević).

Županijsko natjecanje iz njemačkog jezika održat će sve 17. ožujka, a domaćin je OŠ Posavski Bregi.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 18. 2. 2021. 14:46

Maja Vuković izborila nastup na Županijskom natjecanju iz hrvatskog jezika

Stigli su objedinjeni rezultati svih učenika s područja Zagrebačke županije koji su sudjelovali na natjecanju iz hrvatskog jezika. Iz priloženih tablica vidljivo je da se naša učenica 8. c razreda Maja Vuković (mentorica Marija Aščić) plasirala na županijsku razinu natjecanja.

Čestitke Maji i mentorici Mariji koje će sudjelovati na Županijskom natjecanju iz hrvatskog jezika 10. ožujka (domaćin je OŠ Pokupsko).

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 18. 2. 2021. 12:55

Mara Rozijan plasirala se na Županijsko natjecanje iz biologije

Županijsko povjerenstvo pregledalo je sve testove koje su rješavali učenici na školskim natjecanjima i napravilo objedinjenu listu najbolje plasiranih. Na toj listi nalazi se i naša učenica 7. c razreda Mara Rozijan (mentorica je Valentina Martinček).

Čestitke Mari i mentorici Valentini koje će sudjelovati na Županijskom natjecanju iz biologije 15. ožujka (domaćin je OŠ "Pavao Belas" Brdovec)

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 18. 2. 2021. 12:26

Školsko natjecanje iz matematike

Na ovogodišnjem natjecanju iz matematike sudjelovalo je ukupno 17 učenika - Paula Jug, Filip Budiselić, Tara Vitas, Lucija Fresl, Dolores Vrbančić, Antonio Majić (svi iz 4. a – mentorica Jasmina Dadić), Karlo Kalingar,  Petar Grdanjski, Vito Križan (4. b – mentorica Greta Mahović), Dominik Šaravanja, David Matijaščić, Lukas Vego, Ema Evdjenić, Lucija Paić (4. c – mentorica Vlasta Vereš), Hana Virag (5. a – mentorica Andreja Fabac), Laura Keliš (7. c – mentorica Helena Bišćan Motočić) i Filip Hrastinski (6. a mentorica – Maja Pritišanac Jug).

Županijsko natjecanje održat će se 29. ožujka, a škola-domaćin je OŠ Jakovlje.

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 18. 2. 2021. 09:22

Školsko natjecanje iz engleskog jezika

Na ovogodišnjem školskom natjecanju iz engleskog jezika sudjelovalo je ukupno troje učenika 8. b razreda - Amalija Bošnjak, Petra Gović i Alexandrer Relić (mentorica je Nikolina Vidović).

Županijsko natjecanje iz engleskog jezika održat će se 24. ožujka, a domaćin je OŠ Dragutina Domjanića (Sveti Ivan Zelina).

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 16. 2. 2021. 09:43

Biramo maskotu Parka znanosti

U izbor za maskotu Parka znanosti u Oroslavju uključili su se i učenici naše škole. Među mnogobrojnim radovima u uži izbor ušao je i rad naše učenice 5. b razreda.

Na stranici https://www.facebook.com/parkznanosti možete pogledati sve radove i dati svoj doprinos - dovoljno je samo pritisnuti like ispod rada kojeg je osmislila Dorotea Nider.

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 15. 2. 2021. 08:36

Međugradska smotra LiDraNo Vijest ima dokument u privitku

Danas je u samoborskom Centru za mlade (Bunkeru) održana međugradska smotra literarnih, dramskih i novinarskih radova učenika s područja grada Samobora i Svete Nedelje. Domaćin ovogodišnje smotre bila je OŠ Rude, a LiDraNo se ove godine zbog epidemioloških uvjeta odvijao u pomalo neobičnim okolnostima (bez skupnih scenskih nastupa). Predstavnici naše škole bili su u kategoriji literarnog stvaralaštva - Tena Ratešić (7. b), Anastazija Debeljak (7. a) i Amalija Bošnjak (8. b).

Povjerenstvo je odlučilo da su se na županijsku smotru koja će se održati 17. ožujka u Vrbovcu plasirali radovi „Različitosti“ (Tena Ratešić) i „Ima li…?“ (Anastazija Debeljak).

Bravo za sve naše učenice – sudionice LiDraNa i njihovu mentoricu Valentinu Mahović!

Radovi naših učenica nalaze se u prilogu.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 12. 2. 2021. 12:22

Školsko natjecanje iz likovne kulture - LIK

Jučer je održano natjecanje iz likovne kulture (LIK) koji je ove godine učenicima ponudio izazov zvan – kolagrafija, a nakon nekoliko sati predanog rada nastali su prekrasni učenički radovi.

U kontroliranim uvjetima, uz poštivanje svih epidemioloških mjera sudjelovalo je ukupno 12 učenika viših razreda: Adrijan Dorotić (5. a), Danijel Dorotić (7. a), Mara Rozijan (7. c), Antonio Dekalić (8. a), Petra Gović, Aleksander Relić, Marat Kos, Oliver Magdić Govedarica, Hrvoje Vrančić, Amalija Bošnjak (8. b) te Natalie Gregorič i Iris Maria Šlatka (8. c). Mentorica svim učenicima je Josipa Pentić.

Županijsko natjecanje održat će se 22. ožujka, a domaćin je OŠ „Stjepan Radić“ Božjakovina.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 12. 2. 2021. 07:48

Školsko natjecanje iz biologije

Jučer je u našoj školi održano školsko natjecanje iz biologije na kojem je sudjelovala učenica 7. c razreda Mara Rozijan (mentorica je Valentina Martinček).

Županijsko natjecanje iz biologije održat će se 15. ožujka, a domaćin je OŠ "Pavao Belas" (Brdovec).

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 11. 2. 2021. 14:30

Školsko natjecanje iz hrvatskog jezika

Jučer je u našoj školi održano školsko natjecanje iz hrvatskog jezika na kojem je sudjelovalo 5 učenika osmih razreda - Petra Gović i Antonia Vrbančić (8. b) te Maja Vuković, Ana Lea Delimarić i Andrija Marković (8. c). Mentorice su Valentina Mahović i Marija Aščić.

Županijsko natjecanje iz hrvatskog jezika održat će se 10. ožujka, a domaćin je OŠ Pokupsko.

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 10. 2. 2021. 06:58

Školsko natjecanje iz kemije

Jučer je u Bregani održano školsko natjecanje iz kemije na kojem su sudjelovala 4 učenika 7. a razreda – Klara Findrik, Lena Petrinić, Borna Grdović i Marko Matijašić (mentorica Valentina Martinček).

Županijsko natjecanje iz kemije održat će se 11. ožujka, a domaćin je OŠ Dubrava.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 5. 2. 2021. 07:15

Školsko natjecanje iz informatike

S obzirom na trenutnu situaciju, na svim ovogodišnjim natjecanjima bit će manje učenika nego prošlih godina. Jučer su „led probili“ Lovro Tišlar i Marko Matijašić (mentorica Ivona Vrančić) na školskom natjecanju iz informatike.

Učenici 7. a razreda sudjelovali su u kategoriji Osnove informatike, a cjelokupno natjecanje organizirano je online.

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 4. 2. 2021. 07:13

Počinju natjecanja

Današnjim školskim natjecanjem iz informatike i službeno započinje ciklus natjecanja i smotri u ovoj školskoj godini. Vremenik natjecanja je tijekom vremena izmijenjen od početnog i nalazi se na poveznici http://www.azoo.hr/izmijenjeni-vremenik-natjecanja-i-smotri-u-skolskoj-godini-2020-2021-i-smjernice-za-provedbu/

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 3. 2. 2021. 10:19

Petra Jurišić među najboljim prirodoslovcima u Hrvatskoj

Među najboljim prirodoslovcima u Hrvatskoj je i "dojučerašnja" učenica naše škole.
Bravo, Petra Jurišić!  Ponosni smo na tebe i želimo ti još puno uspjeha u daljnjem školovanju...
  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 29. 1. 2021. 18:59

Antonio Majić osvojio 1. nagradu na međunarodnom likovnom natječaju

Na međunarodnom likovnom natječaju „Velikani hrvatske prošlosti“ učenik 4. a razreda naše škole Antonio Majić osvojio je 1. nagradu u kategoriji učenika od 1. do 4. razreda (mentorica je Jasmina Dadić). Ove godine natječaj je organiziran jubilarni peti put, a usprkos nesvakidašnjim i zahtjevnim uvjetima, na natječaj je pristiglo čak 1213 radova.

U tako velikoj konkurenciji Antonio je osvojio prvo mjesto, stoga i on i njegova mentorica Jasmina zaslužuju velike čestitke!

Detalji o samom natječaju te izložba učeničkih radova nalaze se na poveznici http://os-gviteza-zg.skole.hr/vijesti?news_hk=5406&news_id=1771&mshow=878#mod_news

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 22. 1. 2021. 19:46

Izmijenjen vremenik natjecanja i smotri

Agencija za odgoj i obrazovanje na svojim je mrežnim stranicama objavila Smjernice za provedbu natjecanja i smotri učenika i Vremenik (izmijenjeni) natjecanja i smotri u školskoj godini 2020./2021.

Više na http://www.azoo.hr/izmijenjeni-vremenik-natjecanja-i-smotri-u-skolskoj-godini-2020-2021-i-smjernice-za-provedbu/

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 19. 1. 2021. 09:52

Carla Mandić osvojila nagradu na međunarodnom strip-natječaju

Učenici naše škole sudjelovali su na 5. Međunarodnom festivalu dječjeg stripa “Igre za djecu u stripu”, a najuspješnija je bila učenica 5. a razreda Carla Mandić (mentorice Josipa Pentić i Marija Aščić). Njen strip našao se u krugu nagrađenih. Više na http://stripos.hr/2021/01/13/
 
Na  poveznici http://stripos.hr/
-u-stripu/mogu se pogledati i ostali radovi učenika naše škole.
  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 14. 1. 2021. 07:55

I naši učenici odlični Dabrići

Na međunarodnom natjecanju iz informatike i računalnog razmišljanja (Dabar 2020.) sudjelovali su i učenici naše škole. U ukupnom poretku, među 10% najboljih učenika iz cijele Hrvatske našli su Ivan Tomo Skender (kategorija MikroDabar) te Petar Vodopija, Relja Severović, Noa Beribak, Lovro Grdović, Viktor Tucaković i Petar Vapnar (kategorija MiliDabar).
 
Čestitke svim natjecateljima – a posebno treba istaknuti sjajan rezultat Petra Vodopije koji je ostvario maksimalan bodova, odnosno imao 100% riješen test!
  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 26. 11. 2020. 07:44

Nika Zorko osvojila 2. mjesto na likovnom natječaju

Na prvi likovni natječaj LAG-a SAVA pristigla su 104 rada učenika od 1. do 7. razreda iz osnovnih škola.  Kao što ističu organizatori, svi radovi bili su izrazito kreativni i svaki je bio poseban i lijep na svoj način, stoga je žiriju bilo iznimno teško odabrati tri najljepša i najkreativnija rada.

Među najuspješnijim radovima je i rad naše učenice 6. c razreda Nike Zorko koja je osvojila drugu nagradu - eksternu bateriju. Čestitke Niki i njenoj mentorici Josipi Pentić!

Radovi svih učenika mogu se pogledati na poveznici http://onedrive.live.com/?authkey=%21AEAqzy4udr%5FiBnw&cid=

FB504E8E5121416A&id=FB504E8E5121416A%2130519&parId=

FB504E8E5121416A%2129491&o=OneUp

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 16. 11. 2020. 12:18

Erika Keliš sjajna na Državnom natjecanju iz hrvatskog jezika

Erika Keliš, naša bivša učenica, sudjelovala je krajem listopada na odgođenom Državnom natjecanju iz hrvatskog jezika za učenike osmih razreda. Erika je ostvarila peti rezultat, posebno vrijedi naglasiti da je broj njenih bodova ponovno bio iznad one magične granivce od 90% te joj (s obzirom na sve okolnosti tijekom ove godine) treba odati priznanje. Podsjetimo, Erika je i prošle godine sudjelovala na državnom natjecanju i osvojila 4. mjesto.

Velike čestitke Eriki i njenoj mentorici Mariji Aščić!

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 13. 11. 2020. 08:23

Magdalenina "Hiža" u kajkavskom zborniku

Ove je subote održana 40. Smotra dječjeg kajkavskog pjesništva "Dragutin Domjanić", a po prvi je puta održana virtualno. Manifestacija je to koja podržava i potiče djecu na stvaranje poezije na kajkavskom narječju. Pjesma naše Magdalene Fresl „Hiža“ izabrana za  tiskanje u zborniku ovogodišnje Smotre te za javno izvođenje.

S obzirom na epidemiološke mjere, javno izvođenje prebačeno je na online verziju, stoga smo Magdaleninu recitaciju snimili te je poslali organizatoru, a ona je složena u kompilaciju te je možete pogledati na sljedećem linku: https://www.youtube.com/watch?v=6txt3pgvs2c&t=2s (Magdalenina izvedba je oko 5. minute). Magdalenin uspjeh je tim veći jer je njezina pjesma izabrana među samo 28 pjesama za javno izvođenje te među 67 pjesama za tiskanje u zbirci, a ukupno je na natječaj pristiglo 257 radova iz 54 škole kajkavskog govornog područja.

Magdalenina pjesma nagrađena je knjigama sponzora izdavačke kuće „Alfa“. Organizator ove jubilarne 40. Smotre je Pučko otvoreno učilište Zelina.

učiteljica Valentina Mahović

Pjesma se nalazi u privitku.

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 3. 11. 2020. 07:31

Natalie i David naslikali priču za pohvalu

Na likovnom natječaju „Naslikajmo priču – bajke braće Grimm“ u organizaciji Gradske knjižnice Ante Kovačića iz Zaprešića sudjelovali su i predstavnici naše škole, a pohvaljeni su radovi učenika 8. c razreda Davida Novosela i Natalie Gregorič. Izložba nagrađenih i pohvaljenih radova održat će se na Odjelu za djecu i mlade GK Ante Kovačića u Zaprešiću.

Čestitke učenicima i mentorici Josipi Pentić!

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 3. 11. 2020. 07:26

Nikolina i Lana - umjetnice Dunava

Na likovnom natječaju Postani umjetnik Dunava (organizator – Udruga za zaštitu prirode i okoliša „Zeleni Osijek“) u kategoriji izrade karte naše učenice 6. a razreda osvojile su zapažene rezultate. Nikolina Šlatka svojim je radom osvojila 2. mjesto, a rad Lane Pavlin zauzeo je 3. mjesto.

Inače, natječaj se odvija u zajedničkoj organizaciji Global Water Partnership Central i Eastern Europe-a (GWP CEE) i Međunarodne komisije za zaštitu rijeke Dunav (ICPDR). Sam natječaj potiče djecu da bolje upoznaju lokalne rijeke te kreativno izraze što okoliš predstavlja za njih.

Čestitke učenicima i njihovoj mentorici Josipi Pentić!

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 28. 10. 2020. 07:49

Pjesma Leona Bišćana u Školskim novinama

U najnovijem broju Školskih novina ponovno je objavljen prilog iz naše škole - ovoga puta riječ je o uspjehu učenika Leona Bišćana i njegove pjesme inspirirane štrajkom učitelja.

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 26. 10. 2020. 12:29

Erika Keliš plasirala se na Državno natjecanje iz hrvatskog jezika

Objedinjene su tablice svih županijskih natjecanja iz hrvatskog jezika - naša (sada već bivša) učenica Erika Keliš plasirala se na državno natjecanje. Uspjeh je tim veći što je Erika i prošle godine sudjelovala na Državnom natjecanju iz hrvatskog jezika i ostvarila sjajno 4. mjesto! Državna razina natjecanja održat će se 27. listopada.

Velike čestitke za Eriku i njenu mentoricu Mariju Aščić! S nestrpljenjem čekamo rezultate s državne razine...

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 13. 10. 2020. 12:03

Mirna Glavinić plasirala se na Državno natjecanje iz geografije

Pristigle su objedinjene tablice svih županijskih natjecanja iz kojih je vidljivo da se Mirna Glavinić u kategoriji učenika sedmih razreda plasirala na Državno natjecanje iz geografije. Podsjećamo, Mirna je sudjelovala na Županijskom natjecanju iz geografije ("domaćin" je bila Osnovna škola braće Radića - Kloštar Ivanić) te se po broju osvojenih bodova svrstala u red učenika koji su se plasirali "stepenicu više". Državno natjecanje iz geografije održat će se 23. studenog 2020.

Bravo za Mirnu i njenu mentoricu Sanju Rapljenović! Nadamo se i lijepim vijestima s državnog natjecanja...

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 12. 10. 2020. 09:50

Jan Grdanjski četvrti na Državnom natjecanju iz informatike

Na Državnom natjecanju iz informatike provedenom 5. i 6. listopada (online), naš (sada već bivši) učenik Jan Grdanjski osvojio je izvrsno 4. mjesto!

Jan je sudjelovao sa svojim projektom u kategoriji Razvoj softvera gdje je predstavio softverski rad napravljen u programskom jeziku Python pod nazivom 'Školski Pomoćnik'.  Za taj projekt Jan je imao odličnu ideju i potpuno samostalno napravio program, prezentaciju, dokumentaciju i aplikaciju.

Aplikacija 'Školski Pomoćnik' može se koristiti u nastavi i učenju u svim nižim razredima osnovne škole, u nastavi matematike i informatike, a ima mogućnost proširivanja i na sve ostale predmete. „Pomoćnik“ je edukativna igrica kojom se mogu obučavati, uvježbavati i testirati učenici u različitim područjima.

Velike čestitke Janu i njegovoj mentorici Sanji Barbarić!

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 8. 10. 2020. 08:32

Erika četvrta, a Patricija peta na Županijskom natjecanju iz hrvatskog jezika

Na Županijskom natjecanju iz hrvatskog jezika („domaćin“ je bila Osnovna škola "Vladimir Nazor" – Pisarivina) sudjelovale su i naše, sada već bivše učenice te ostavrile odlične rezultate. 

Erika Keliš osvojila je 4. mjesto, a Patricija Mihelić bila je peta.  

Velike čestitke učenicama i mentorici Mariji Aščić!

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 7. 10. 2020. 10:14

Mirna Glavinić treća na Županijskom natjecanju iz geografije

Na Županijskom natjecanju iz geografije („domaćin“ je bila Osnovna škola braće Radića – Kloštar Ivanić) naša učenica Mirna Glavinić osvojila je 3. mjesto u kategoriji učenika sedmih razreda. Svi učenici pisali su ispit u svojim matičnim školama, a potom ih slali županijskom povjerenstvu.

Bravo za Mirnu i njenu mentoricu Sanju Rapljenović!

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 2. 10. 2020. 08:36

Leonova pjesma bit će tiskana u Zborniku Vijest ima dokument u privitku

Na natječaj za 51. Zbor malih pjesnika u Zlataru prispjelo je 257 pjesama iz 45 škola kajkavskog govornog područja. Prosudbena komisija u sastavu: prof. Željka Horvat-Vukelja, dr.sc. Ivo Kalinski i prof. Ivančica Tomorad, odabrala je 52 pjesme koje će biti tiskane u zbirci pjesama i predstavljene na Zboru u Zlataru 19. rujna 2020.  Među izabranim pjesmama je i pjesma našeg Leona Bišćana „Štrajk“ inspirirana, kao što to i sam naslov kaže, prošlogodišnjim štrajkom učitelja. Mentorica učeniku je učiteljica Valentina Mahović.

S obzirom na epidemiološke uvjete, odlučeno je da će se ovogodišnja priredba održati bez publike i samo s dijelom malih pjesnika koji su izrazili spremnost nastupati. Zato je Zbor ove godine bio bez Leonove fizičke prisutnosti, ali stihovi njegove pjesme su pročitani.

U prilogu je Leonova pjesma i popis svih odabranih radova.

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 29. 9. 2020. 10:14

Tara Ratešić prva na Županijskom natjecanju iz povijesti

Na Županijskom natjecanju iz povijesti koje je trebalo biti održano u prošloj školskoj godini, ali je zbog epidemioloških razloga prebačeno za rujan Tara Ratešić naša (sada već bivša) učenica osvojila je 1. mjesto u kategoriji učenika osmih razreda.

Velike čestitke Tari i njenoj mentorici Sanji Rapljenović! Nakon što se objedine tablice svih županijskih natjecanja, bit će vidljivo hoće li Tarin broj bodova biti dovoljan da se plasira i na državno natjecanje.

Iskreno se nadamo (i vjerujemo) da hoće...

Bravo, Tara!

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 25. 9. 2020. 14:38

Županijsko natjecanje iz povijesti - konačni rezultati Vijest ima dokument u privitku

U privitku se nalaze konačni rezultati Županijskog natjecanja iz povijesti za osnovne i srednje škole.

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 25. 9. 2020. 14:34

Županijsko natjecanje iz povijesti - privremeni rezultati Vijest ima dokument u privitku

U privitku se nalaze privremeni rezultati Županijskog natjecanja iz povijesti za osnovne i srednje škole.

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 24. 9. 2020. 12:44

Ipak ćemo biti domaćini natjecanja iz povijesti

Sukladno uputama objavljenim na stranicama AZOO (https://www.azoo.hr

/index.php?view=article&id=8103&

naziv=dopuna-uputa-za-provedbu-

natjecanja-iz-povijesti-2020) sva planirana i odgođena natjecanja ipak će se odražati u rujnu. Županijsko natjecanje iz povijesti kojem je naša škola već trebala biti domaćin odražat će se 22. rujna u 10 sati.

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 11. 9. 2020. 13:16

Pametna pitanja za pametne glave

Šestaši Borna Grdović, Lena Petrinić i Laura Keliš natjecali su se u drugom krugu kviza „Pametna pitanja za pametne glave“ na Hrvatskom katoličkom radiju. Ovoga puta nam je protivnik bila ekipa iz OŠ Eugena Kvaternika iz Velike Gorice.

Sretni smo jer smo pokazali bolje znanje od protivničke ekipe, iz područja povijesti, geografije, hrvatskog jezika i vjeronauka i pobijedili. Sada čekamo sljedeći krug natjecanja.

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 8. 3. 2020. 10:12

Jan Grdanjski plasirao se na Državno natjecanje iz informatike

Nakon što je završeno županijsko natjecanje u OŠ "Stjepan Radić" (Božjakovina) na kojem su se okupili najbolji mladi informatičari Zagrebačke županije, Povjerenstvo je donijelo odluku koji su se sve učenici plasirali na državno natjecanje. Među njima će u kategoriji Razvoj softvera biti i naš učenik Jan Grdanjski!

Bravo za Jana i njegovu mentoricu Arijanu Volmost koji će našu školu na Državnom matjecanju iz informatike koje će se održati krajem ožujka. 

S obzirom koliko Jan voli informatiku i kako mu uspješno ide, uopće ne sumnjamo da ga čeka svijetla budućnost na FER-u...

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 28. 2. 2020. 15:11

Patricija Mihelić i Erika Keliš idu na Županijsko natjecanje iz hrvatskog jezika

Stigle su tablice s rezultatima natjecanja iz hrvatskog jezika - na županijsko natjecanje koje će se održati 20. ožujka u OŠ "Vladimir Nazor" (Pisarovina) plasirale su se naše osmašice - Patricija Mihelić i Erika Keliš.

Čestitamo učenicama i njihovoj mentorici Mariji Aščić i želimo im puno uspjeha na županijskom natjecanju!

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 28. 2. 2020. 14:56

Mirna Glavinić plasirala se na Županijsko natjecanje iz geografije

Pristigle su objedinjene tablice rezultata školskih natjecanja iz kojih je vidljivo da se naša učenica Mirna Glavinić plasirala na Županijsko natjecanje iz geografije koje će se održati 18. ožujka u Osnovnoj školi braće Radića (Kloštar Ivanić).

Ono što posebno raduje jest činjenica da je Mirna najbolje riješila test od svih učenika koji su pristupili školskim natjecanjima u Zagrebačkoj županiji!

Velike čestitke Mirni i njenoj mentorici Sanji Rapljenović!

 

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 27. 2. 2020. 14:17

Erika i Ema na Županijskom natjecanju iz njemačkog jezika

Jučer je u OŠ Sveta Nedelja održano Županijsko natjecanje iz njemačkog jezika, na koje su se kvalificirale i dvije učenice naše škole. Erika Keliš (8.b) i Ema Tušin (8.a) riješile su zahtjevan test sa zavidnim rezultatima.

Erika je osvojila 3. a Ema 18. mjesto na konačnoj ljestvici najboljih u Zagrebačkoj županiji. Čestitke objema!

učiteljica Dijana Starčević

 

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 20. 2. 2020. 12:44

Jan Grdanjski na Županijskom natjecanju iz informatike

Prošloga petka u Božjakovini je održano županijsko natjecanje iz informatike za područje Zagrebačke županije. Na tom natjecanju sudjelovao je učenik 8.c razreda naše škole Jan Grdanjski i to u dvije kategorije: razvoj softvera i algoritmi. Jan je bio naročito uspješan i kreativan u kategoriji razvoj softvera gdje je predstavio svoj softverski rad napravljen u programskom jeziku Python pod nazivom 'Školski Pomoćnik'.  Za taj projekt Jan je imao odličnu ideju i potpuno samostalno napravio program, prezentaciju, dokumentaciju i aplikaciju.

Aplikacija 'Školski Pomoćnik' može se koristiti u svim nižim razredima osnovne škole. Već se sad odmah može koristiti u nastavi matematike i informatike, ali ima mogućnost proširivanja i na sve ostale predmete u školi. Napravljena je kao edukativna igrica kojom se mogu obučavati, uvježbavati i testirati učenici u različitim područjima. Prije samog natjecanja i prezentiranja rad je testiran i isproban u našoj školi u 2. c razredu i pokazalo se da aplikaciju oduševljeno prihvaćaju i učenici i njihova učiteljica. Učenici zadatke rješavaju brzo i jednostavno, a učiteljica odmah vidi koja su im postignuća i rezultati.

Nakon jako dobre prezentacije na županijskom natjecanju, nadamo se pozivu na državno natjecanje u kategoriji razvoj softvera za osnovnu školu. No, odluku o tome tek ćemo saznati. Janu čestitamo, želimo puno uspjeha u njegovim umotvorinama, i veselimo se novim, kreativnim, zabavnim i nadasve korisnim aplikacijama.

Bravo Jan!!!  

učiteljica Sanja Barbarić

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 19. 2. 2020. 09:44

Naši Lidranovci idu na županijsku smotru Vijest ima dokument u privitku

Na jučer održanoj gradsko-općinskoj smotri LiDraNo za osnovne škole s područja Samobora i Svete Nedelje  sudjelovali su i naši učenici. Dramska skupina učenika viših razreda (Ana Cvetković, Marta Grubač, Laura Keliš, Leonela Levenski, Mara Rozijan, Armando Plečko) pod vodstvom učitelja Tomislava Mićića izvela je predstavu „Borba poslovicama“, a u kategoriji literarnog stvaralaštva sudjelovali su Tena Ratešić, Leon Bišćan i Alexander Relić (mentorica je Valentina Mahović).

LiDraNo je održan u „OŠ Vladimir Deščak“, a ocjenjivački žiri odlučio je da na županijsku smotru idu literarni radovi Tene Ratešić i Alexandera Relića te dramska skupina učenika viših razreda. Čestitke učenicima i njihovim mentorima!

Županijska smotra LiDraNo održat će se sredinom ožujka u OŠ Ksavera Šandora Gjalskog (Sveti Ivan Zelina).

U prilogu se nalaze literarni radovi naših učenika.

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 14. 2. 2020. 08:42

Školsko natjecanje iz geografije

Na školskom natjecanju iz geografije prvo mjesto osvojila je Mirna Glavinić, a drugo Mihael Basa. Mentorica učenicima je Sanja Rapljenović.

Županijsko natjecanje iz geografije održat će se 18. ožujka u Osnovnoj školi braće Radića (Kloštar Ivanić).

 

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 13. 2. 2020. 07:11

Školsko natjecanje iz hrvatskog jezika

Na školskom natjecanju iz hrvatskog jezika sudjelovalo je ukupno 9 učenica. U kategoriji sedmih razreda prvo mjesto osvojila je Petra Gović, a drugi i treće mjesto dijele Antonia Vrbančić i Maja Vuković.

Kod osmašica najuspješnija je bila Patricija Mihelić, a potom slijede Erika Keliš, Dora Grdović, Petra Jurišić, Ema Tušin, Mia Fauković i Tara Ratešić. Mentorice navedenim učenicama su Valentina Mahović i Marija Aščić.

Županijsko natjecanje iz hrvatskog jezika održat će se 20. ožujka u Osnovnoj školi "Vladimir Nazor" (Pisarovina)

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 13. 2. 2020. 07:03

Tara će braniti boje naše škole na Županijskom natjecanju iz povijesti

Jučer je u našoj školi održan sastanak Povjerenstva koje je odlučivalo koji će učenici biti pozvani na Županijsko natjecanje iz povijesti. Nakon što su analizirani svi prispjeli testovi, vidjelo se da je Tara Ratešić sjajno riješila zadatke te je našla svoje mjesto među 16 najboljih učenika osmih razreda.

Čestitke Tari i njenoj mentorici Sanji Rapljenović! Podsjećamo, županijsko natjecanje će se održati 17. ožujka u našoj školi u Bregani.

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 12. 2. 2020. 14:56

Školsko natjecanje iz povijesti

Na školskom natjecanju iz povijesti u kategoriji sedmih razreda sudjelovalo je dvoje učenika – Mihael Basa je zauzeo prvo mjesto, a Vito Hrs drugo.

Kod osmaša poredak je sljedeći: 1. mjesto – Tara Ratešić, 2. mjesto – Tara Grdanjski, 3. mjesto – Nika Knežević. Mentorica svim navedenim učenicima je Sanja Rapljenović.

Županijsko natjecanje iz povijesti održat će se 17. ožujka u našoj školi u Bregani.

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 12. 2. 2020. 08:54

Ema i Erika plasirale se na Županijsko natjecanje iz njemačkog jezika

Stigli su objedinjeni rezultati školskih natjecanja iz njemačkog jezika iz kojih je vidljivo da su među učenicima koji će sudjelovati na županijskom natjecanju svoje mjesto našle i naše učenice osmog razreda - Erika Keliš i Ema Tušin.  Županijsko natjecanje iz njemačkog jezika održat će se 19. veljače u OŠ Sveta Nedelja, a u kategoriji osmih rareda sudjelovat će ukupno 34 učenika iz Zagrebačke županije.

Čestitke našim učenicama i njihovoj učiteljici-mentorici Dijani Starčević!

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 5. 2. 2020. 13:26

Vjeronaučna olimpijada u Bistri Vijest ima dokument u privitku

Jučer je održano županijsko natjecanje iz vjeronauka (Vjeronaučna olimpijada) u OŠ Bistra. Po dolasku u Bistru i prigodnog programa započelo je natjecanje. Dok je povjerenstvo ispravljalo testove, razgledali smo, u organizaciji škole domaćina, Nove dvore Jelačićeve i dvorac grofa Oršića.

U školi su nas dočekali privremeni rezultati te smo nakon objave službenih rezultata (osvojili smo 18. mjesto) i proglašenja pobjednika krenuli prema Bregani.

učiteljica Ksenija Vilić

U prilogu je tekst koji je napisala učenica Antonia Vrbančić.

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 30. 1. 2020. 10:35

Školsko natjecanje iz matematike

Na školskom natjecanju iz matematike sudjelovalo je 17 učenika, a poredak je sljedeći: u konkurenciji učenika četvrtih razreda 1. mjesto osvojila je Ema Kušter, druga je Bruna Dekanić, treća Dorija Babojelić, a nakon njih redom su se plasirali Jakov Kovačić, Marina Vapnar, Hana Virag, Veronika Kosić i Mihael Regović.

Kod petih razreda naujspješniji je bio Matija Marković, a slijede Filip Hrastinski, Karlo Runtas i Leon Jelić. U konkurenciji učenika šestih razreda 1. mjesto osvojio je Marko Matijašić, druga je Lena Petrinić, a treći Lovro Tišlar, dok je kod sedmih razreda Antonio Otmačić bio nešto uspješniji od Petre Gović.

Mentorice navedenim učenicima su Ivana Smolej Kolarek, Anita Ban, Ana-Marija Šovagović Zuzjak, Maja Pritišanac Jug i Andreja Fabac.

Županijsko najtjecanje najboljih matematičara među učenicima Zagrebačke županije održat će se 4. ožujka u OŠ "Vladimir Deščak" (Rakitje).

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 28. 1. 2020. 14:17

Školsko natjecanje iz informatike

Na školskom natjecanju iz informatike učenici su provjeravali svoje znanje i sposobnosti u nekoliko kategorija - Jan Grdanjski sudjelovao je u dvije kategorije - Alogorimi i Razvoj softvera, Ivan Bošnjak rješavao je zadatke iz Osnova informatike, a Lovro Tišlar, Marko Matijašić i Lena Petrinić sudjelovali su u kategoriji Digitalne kompetencije. Mentor učenicima je Arijana Volmost.

Županijsko natjecannje iz informatike održat će se u OŠ "Stjepan Radić" (Božjakovina) 14. veljače.

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 27. 1. 2020. 08:56

Školsko natjecanje iz engleskog jezika

Na natjecanju iz engleskog jezika sudjelovalo je troje učenika, a poredak je sljedeći: prvo mjesto osvojila je Mia Fauković, drugi je Jan Grdanjski, a treća Petra Jurišić. Mentorica učenicima je Andreja Vlahović Gabriša.

Županijsko natjecanje iz engleskog jezika održat će se 3. ožujka u OŠ Đure Deželića (Ivanić Grad).

   
   
   
  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 27. 1. 2020. 08:10

Školsko natjecanje iz fizike

Na školskom natjecanju iz fizike sudjelovali su Petra Jurišić i Jan Grdanjski, a Petra je test riješila nešto uspješnije od Jana. Mentor učenicima je Tihomir Ivanec.

Žpanijsko natjecanje iz fizike najuspješnijih učenika Zagrebačke županije održat će se 16. ožujka u OŠ Šćitarjevo.

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 27. 1. 2020. 07:55

Školsko natjecanje iz njemačkog jezika

Započela su natjecanja u našoj školi. Led su probile dvije učenice osmih razreda - Erika Keliš i Ema Tušin koje su rješavale test iz njemačkog jezika. I Erika i Ema pokazale su zavidno poznavanje stranog jezika, a ovoga puta uspješnije je test riješila Erika. Čestitke učenicama i mentorici Dijani Starčević!

Nakon što se objedine liste svih koji su pristupili natjecanjima po školama, najbolji u Zagrebačkoj županiji bit će pozvani u OŠ Sveta Nedelja gdje će se 19. veljače (srijeda) održati županijsko natjecanje.

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 22. 1. 2020. 08:25

Bit ćemo domaćini Županijskog natjecanja iz povijesti

Danas je pristigao raspored domaćinstva županijskih natjecanja i smotri iz kojeg je vidljivo da je našoj školi povjereno domaćinstvo natjecanja iz povijesti.

Shodno tome, 17. ožujka (utorak) u školi u Bregani okupit će se najbolji poznavatelji povijesti među učenicima Zagrebačke županije.

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 13. 1. 2020. 15:19

30 godina Croatia Airlinesa

Croatia Airlines je povodom svog 30. rođendana pokrenuo natječaj na koji su se mogli javljati učenici osnovnih škola svojim video radovima – čestitkama.

Na navedeni natječaj javili su se i učenici naše škole Aleksander Relić i Mateo Dekanić (oba iz 7. b).koji su sami osmislili i realizirali svoj video uradak. Iako nisu osvojili jednu od prve tri nagrade, dobili su  kao znak zahvale maketu aviona Airbus 320.

Video se može pogledati na školskoj Facebook stranici.

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 2. 1. 2020. 10:44

13 naših učenika među 10% najboljih

I ove je godine u našoj školi upriličeno natjecanje Dabar (organizacijski dio preuzele su učiteljice Arijana Volmost i Aleksandra Gudlin Mićić). Kao što je poznato, Dabar je osmišljen kako bi se svoj djeci omogućilo jednostavno sudjelovanje kroz online natjecanje, koje se sastoji od niza izazovnih zadataka osmišljenih od strane stručnjaka iz pedesetak zemalja.

Na ovogodišnje natjecanje u našoj školi prijavio se velik broj učenika, a posebno su uspješni bili Viktor Tucaković, Lana Kmezić Janjušić, Lucija Celizić, Noa Šturlan i Filip Tušin (MikroDabar), Marina Vapnar i Gabriela Tamajo (Milidabar), Marko Matijašić i Lena Petrinić (Kilodabar) te Slavica Bašić, Jan Grdanjski, Patricija Mihelić i Luka Devetak (MegaDabar).

Svi navedeni učenici plasirali su se među 10% najuspješnijih nattjecatelja u svojim kategorijama od svih prijavljenih učenika diljem zemlje te im stoga čestitamo na velikom uspjehu!

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 16. 12. 2019. 08:46

Ivan Horvat preuzeo Povelju za "Naj-akciju 2019."

Jučer je  u Starogradskoj vijećnici Skupštine grada Zagreba održana je svečanost povodom 20 godina akcije „Gradovi i općine – prijatelji djece“ na kojoj su, između ostaloga, proglašene „Naj-akcije 2019.“ te dodijeljene Povelje i Pohvale gradovima i općinama u kojima su te akcije provedene.

Samobor je dobio Povelju za uspješno provedenu „Naj-akciju 2019.“ pod nazivom „Svi smo drugačiji, strip radionica“. U izradi istoimenog stripa, s ciljem podizanja svjesnosti o autizmu, prošle školske godine sudjelovali su i učenici naše škole – Danijel Dorotić, Roko Dekalić, Ivan Horvat i Josip Librić, a Ivan Horvat je jučer na svečanosti i preuzeo Povelju u ime grada Samobora.

pedagoginja Željka Ceglec

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 20. 11. 2019. 12:33

Sat povijesti iz Vukovara - Novinari u Domovinskom ratu

Sat povijesti iz Vukovara – Dan sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine održan je danas po deseti put. Domaćin projekta je Osnovna škola Dragutina Tadijanovića iz Vukovara kojoj se ove godine u jedinstvenom satu povijesti (videokonferencijskom vezom) pridružilo još sedamnaest škola iz Dubrovnika, Zadra, Malog Lošinja, Šibenika, Gospića, Pokupskog, Pule, Vukovara, Sirača, Nove Bukovice, Sv. Ilije, Ivanca, Osijeka, Varaždina i Bregane.

Ovogodišnja tema bila je "Novinari u Domovinskom ratu – riječ i slika jači od tenkova". Njome se željelo istaknuti važnost uloge ratnih izvjestitelja u prenošenju istine o vrijednostima koje su branjene u Domovinskom ratu.

Učenice povijesne grupe Tara Grdanjski, Nika Knežević i Tara Ratešić (sve 8. A) razgovarale su s novinarom Mislavom Maroevićem koji se prisjetio svojih  iskustava, događanja  iz 1991. i situacije kakva je bila u Samoboru i okolici tih ratnih godina. Iako Samobor nije bio direktno ugrožen ratnim operacijama i samoborski novinari, možda, nisu bili na prvim linijama ratišta, ali i te kako su odradili važan posao govoreći  i pišući o zbivanjima u Domovinskom ratu.

Zbog ograničenog vremena za javljanje u Sat povijesti iz Vukovara morali smo napraviti skraćenu audio i video verziju razgovora, a za to su pobrinuli učenici 7. b razreda Mateo Dekanić i Alexsander Relić.

http://www.facebook.com/100011094753345/videos/976515882728228/?id=100011094753345

učiteljica Sanja Rapljenović

U nastavku pročitajte cijeli razgovor s Mislavom Maroevićem …

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 16. 11. 2019. 15:45

ATOM liga

U organizaciji profesorice matematike Maje Zelčić i njenih suradnika 7. studenog u cijeloj Hrvatskoj  održano je ekipno natjecanje iz matematike, fizike i kemije – ATOM liga.

Ekipu čine tri učenika i našu školu predstavljali su učenici osmog razreda: Petra Jurišić, Patricija Mihelić i Jan Grdanjski. U konkurenciji od preko 170 timova iz cijele Hrvatske naš tim je zauzeo zadovoljavajuće trideset i treće mjesto.

Čestitamo im!

učitelj Tihomir Ivanec

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 13. 11. 2019. 15:52

EU Code Week 2019.

Osnovna pismenost svake osobe u digitalnom dobu morala bi uključivati razumijevanje programiranja i razvoj ključnih kompetencija povezanih s računalnim razmišljanjem, stoga se i mi uključujemo u aktivnosti koje pridonose tome i omogućujemo našim učenicima da naprave prve korake kao digitalni stvaratelji. Učenici naše škole su tijekom listopada sudjelovali u projektu EU Code Week. Toj inicijativi pridružilo se 84 zemlje, a Hrvatska se našla na 10. mjestu po broju organiziranih i prijavljenih događanja. Među njima se našla i naša škola – Eko škola.  

Tema koja se obrađivala tijekom projekta EU Code Week u listopadu s učenicima 5. do 8. razreda bila je usko vezana uz ekologiju i klimatske promjene te o zbrinjavanju elektroničkog otpada. Učenici su na svoj kreativan način predstavili temu koristeći jedan od ponuđenih alata za učenje programiranja.

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 5. 11. 2019. 12:22

Leon na Zboru malih pjesnika u Zlataru

Na jubilarnom 50. Zboru malih pjesnika u Zlataru održanom ove subote sudjelovao je i naš mladi literat Leon Bišćan.  Manifestacija je to  koja potiče i njeguje dječje kajkavsko pjesništvo. Od 311 pristiglih radova na natječaj, Leonova pjesma „Čudlivi maček“ izabrana je za izvođenje na priredbi i tiskanje u zbirci Zbora. Posebnost ove manifestacije je ta što sami autori govore svoje stihove u narodnoj nošnji svoga kraja.

Trosatna priredba sastojala se od recitiranja pedeset izabranih pjesama, ali i od retrospektivnog dijela u kojem su izvedene  neke od najljepših pjesama napisanih u posljednjih pedeset godina. Stihove su govorili nekadašnji sudionici, danas odrasli pjesnici, a sve je bilo popraćenom glazbenim intermezzima tamburaškog orkestra i zbora OŠ A. Kovačića iz Zlatara. Posebni gosti u kajkavskom Zlataru bila su djeca iz štokavskog Cernika  te iz čakavskog Žminja koja su se predstavila glazbeno – poetskim programom.

Priredba je završila dodjelom nagrada i priznanja te fotografiranjem svih sudionika u narodnim nošnjama.

učiteljica Valentina Mahović

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 25. 9. 2019. 11:19
» Arhiva naših vijesti    
 


Društvene mreže


Fotografija tjedna

Erasmus+ u Barceloni


Anketa (mala)
Kako podnosiš ljetne vrućine?

TražilicaBrojač posjeta
Ispis statistike od 1. 1. 2015.

Ukupno: 656705
Ovaj mjesec: 4673
Ovaj tjedan: 456
Danas: 17

Kalendar
« Kolovoz 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji


Škola na televiziji

preskoči na navigaciju