preskoči na sadržaj
vijesti

Ipak ćemo biti domaćini natjecanja iz povijesti

Sukladno uputama objavljenim na stranicama AZOO (https://www.azoo.hr

/index.php?view=article&id=8103&

naziv=dopuna-uputa-za-provedbu-

natjecanja-iz-povijesti-2020) sva planirana i odgođena natjecanja ipak će se odražati u rujnu. Županijsko natjecanje iz povijesti kojem je naša škola već trebala biti domaćin odražat će se 22. rujna u 10 sati.

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 11. 9. 2020. 13:16

Pametna pitanja za pametne glave

Šestaši Borna Grdović, Lena Petrinić i Laura Keliš natjecali su se u drugom krugu kviza „Pametna pitanja za pametne glave“ na Hrvatskom katoličkom radiju. Ovoga puta nam je protivnik bila ekipa iz OŠ Eugena Kvaternika iz Velike Gorice.

Sretni smo jer smo pokazali bolje znanje od protivničke ekipe, iz područja povijesti, geografije, hrvatskog jezika i vjeronauka i pobijedili. Sada čekamo sljedeći krug natjecanja.

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 8. 3. 2020. 10:12

Jan Grdanjski plasirao se na Državno natjecanje iz informatike

Nakon što je završeno županijsko natjecanje u OŠ "Stjepan Radić" (Božjakovina) na kojem su se okupili najbolji mladi informatičari Zagrebačke županije, Povjerenstvo je donijelo odluku koji su se sve učenici plasirali na državno natjecanje. Među njima će u kategoriji Razvoj softvera biti i naš učenik Jan Grdanjski!

Bravo za Jana i njegovu mentoricu Arijanu Volmost koji će našu školu na Državnom matjecanju iz informatike koje će se održati krajem ožujka. 

S obzirom koliko Jan voli informatiku i kako mu uspješno ide, uopće ne sumnjamo da ga čeka svijetla budućnost na FER-u...

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 28. 2. 2020. 15:11

Patricija Mihelić i Erika Keliš idu na Županijsko natjecanje iz hrvatskog jezika

Stigle su tablice s rezultatima natjecanja iz hrvatskog jezika - na županijsko natjecanje koje će se održati 20. ožujka u OŠ "Vladimir Nazor" (Pisarovina) plasirale su se naše osmašice - Patricija Mihelić i Erika Keliš.

Čestitamo učenicama i njihovoj mentorici Mariji Aščić i želimo im puno uspjeha na županijskom natjecanju!

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 28. 2. 2020. 14:56

Mirna Glavinić plasirala se na Županijsko natjecanje iz geografije

Pristigle su objedinjene tablice rezultata školskih natjecanja iz kojih je vidljivo da se naša učenica Mirna Glavinić plasirala na Županijsko natjecanje iz geografije koje će se održati 18. ožujka u Osnovnoj školi braće Radića (Kloštar Ivanić).

Ono što posebno raduje jest činjenica da je Mirna najbolje riješila test od svih učenika koji su pristupili školskim natjecanjima u Zagrebačkoj županiji!

Velike čestitke Mirni i njenoj mentorici Sanji Rapljenović!

 

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 27. 2. 2020. 14:17

Erika i Ema na Županijskom natjecanju iz njemačkog jezika

Jučer je u OŠ Sveta Nedelja održano Županijsko natjecanje iz njemačkog jezika, na koje su se kvalificirale i dvije učenice naše škole. Erika Keliš (8.b) i Ema Tušin (8.a) riješile su zahtjevan test sa zavidnim rezultatima.

Erika je osvojila 3. a Ema 18. mjesto na konačnoj ljestvici najboljih u Zagrebačkoj županiji. Čestitke objema!

učiteljica Dijana Starčević

 

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 20. 2. 2020. 12:44

Jan Grdanjski na Županijskom natjecanju iz informatike

Prošloga petka u Božjakovini je održano županijsko natjecanje iz informatike za područje Zagrebačke županije. Na tom natjecanju sudjelovao je učenik 8.c razreda naše škole Jan Grdanjski i to u dvije kategorije: razvoj softvera i algoritmi. Jan je bio naročito uspješan i kreativan u kategoriji razvoj softvera gdje je predstavio svoj softverski rad napravljen u programskom jeziku Python pod nazivom 'Školski Pomoćnik'.  Za taj projekt Jan je imao odličnu ideju i potpuno samostalno napravio program, prezentaciju, dokumentaciju i aplikaciju.

Aplikacija 'Školski Pomoćnik' može se koristiti u svim nižim razredima osnovne škole. Već se sad odmah može koristiti u nastavi matematike i informatike, ali ima mogućnost proširivanja i na sve ostale predmete u školi. Napravljena je kao edukativna igrica kojom se mogu obučavati, uvježbavati i testirati učenici u različitim područjima. Prije samog natjecanja i prezentiranja rad je testiran i isproban u našoj školi u 2. c razredu i pokazalo se da aplikaciju oduševljeno prihvaćaju i učenici i njihova učiteljica. Učenici zadatke rješavaju brzo i jednostavno, a učiteljica odmah vidi koja su im postignuća i rezultati.

Nakon jako dobre prezentacije na županijskom natjecanju, nadamo se pozivu na državno natjecanje u kategoriji razvoj softvera za osnovnu školu. No, odluku o tome tek ćemo saznati. Janu čestitamo, želimo puno uspjeha u njegovim umotvorinama, i veselimo se novim, kreativnim, zabavnim i nadasve korisnim aplikacijama.

Bravo Jan!!!  

učiteljica Sanja Barbarić

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 19. 2. 2020. 09:44

Naši Lidranovci idu na županijsku smotru Vijest ima dokument u privitku

Na jučer održanoj gradsko-općinskoj smotri LiDraNo za osnovne škole s područja Samobora i Svete Nedelje  sudjelovali su i naši učenici. Dramska skupina učenika viših razreda (Ana Cvetković, Marta Grubač, Laura Keliš, Leonela Levenski, Mara Rozijan, Armando Plečko) pod vodstvom učitelja Tomislava Mićića izvela je predstavu „Borba poslovicama“, a u kategoriji literarnog stvaralaštva sudjelovali su Tena Ratešić, Leon Bišćan i Alexander Relić (mentorica je Valentina Mahović).

LiDraNo je održan u „OŠ Vladimir Deščak“, a ocjenjivački žiri odlučio je da na županijsku smotru idu literarni radovi Tene Ratešić i Alexandera Relića te dramska skupina učenika viših razreda. Čestitke učenicima i njihovim mentorima!

Županijska smotra LiDraNo održat će se sredinom ožujka u OŠ Ksavera Šandora Gjalskog (Sveti Ivan Zelina).

U prilogu se nalaze literarni radovi naših učenika.

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 14. 2. 2020. 08:42

Školsko natjecanje iz geografije

Na školskom natjecanju iz geografije prvo mjesto osvojila je Mirna Glavinić, a drugo Mihael Basa. Mentorica učenicima je Sanja Rapljenović.

Županijsko natjecanje iz geografije održat će se 18. ožujka u Osnovnoj školi braće Radića (Kloštar Ivanić).

 

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 13. 2. 2020. 07:11

Školsko natjecanje iz hrvatskog jezika

Na školskom natjecanju iz hrvatskog jezika sudjelovalo je ukupno 9 učenica. U kategoriji sedmih razreda prvo mjesto osvojila je Petra Gović, a drugi i treće mjesto dijele Antonia Vrbančić i Maja Vuković.

Kod osmašica najuspješnija je bila Patricija Mihelić, a potom slijede Erika Keliš, Dora Grdović, Petra Jurišić, Ema Tušin, Mia Fauković i Tara Ratešić. Mentorice navedenim učenicama su Valentina Mahović i Marija Aščić.

Županijsko natjecanje iz hrvatskog jezika održat će se 20. ožujka u Osnovnoj školi "Vladimir Nazor" (Pisarovina)

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 13. 2. 2020. 07:03

Tara će braniti boje naše škole na Županijskom natjecanju iz povijesti

Jučer je u našoj školi održan sastanak Povjerenstva koje je odlučivalo koji će učenici biti pozvani na Županijsko natjecanje iz povijesti. Nakon što su analizirani svi prispjeli testovi, vidjelo se da je Tara Ratešić sjajno riješila zadatke te je našla svoje mjesto među 16 najboljih učenika osmih razreda.

Čestitke Tari i njenoj mentorici Sanji Rapljenović! Podsjećamo, županijsko natjecanje će se održati 17. ožujka u našoj školi u Bregani.

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 12. 2. 2020. 14:56

Školsko natjecanje iz povijesti

Na školskom natjecanju iz povijesti u kategoriji sedmih razreda sudjelovalo je dvoje učenika – Mihael Basa je zauzeo prvo mjesto, a Vito Hrs drugo.

Kod osmaša poredak je sljedeći: 1. mjesto – Tara Ratešić, 2. mjesto – Tara Grdanjski, 3. mjesto – Nika Knežević. Mentorica svim navedenim učenicima je Sanja Rapljenović.

Županijsko natjecanje iz povijesti održat će se 17. ožujka u našoj školi u Bregani.

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 12. 2. 2020. 08:54

Ema i Erika plasirale se na Županijsko natjecanje iz njemačkog jezika

Stigli su objedinjeni rezultati školskih natjecanja iz njemačkog jezika iz kojih je vidljivo da su među učenicima koji će sudjelovati na županijskom natjecanju svoje mjesto našle i naše učenice osmog razreda - Erika Keliš i Ema Tušin.  Županijsko natjecanje iz njemačkog jezika održat će se 19. veljače u OŠ Sveta Nedelja, a u kategoriji osmih rareda sudjelovat će ukupno 34 učenika iz Zagrebačke županije.

Čestitke našim učenicama i njihovoj učiteljici-mentorici Dijani Starčević!

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 5. 2. 2020. 13:26

Vjeronaučna olimpijada u Bistri Vijest ima dokument u privitku

Jučer je održano županijsko natjecanje iz vjeronauka (Vjeronaučna olimpijada) u OŠ Bistra. Po dolasku u Bistru i prigodnog programa započelo je natjecanje. Dok je povjerenstvo ispravljalo testove, razgledali smo, u organizaciji škole domaćina, Nove dvore Jelačićeve i dvorac grofa Oršića.

U školi su nas dočekali privremeni rezultati te smo nakon objave službenih rezultata (osvojili smo 18. mjesto) i proglašenja pobjednika krenuli prema Bregani.

učiteljica Ksenija Vilić

U prilogu je tekst koji je napisala učenica Antonia Vrbančić.

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 30. 1. 2020. 10:35

Školsko natjecanje iz matematike

Na školskom natjecanju iz matematike sudjelovalo je 17 učenika, a poredak je sljedeći: u konkurenciji učenika četvrtih razreda 1. mjesto osvojila je Ema Kušter, druga je Bruna Dekanić, treća Dorija Babojelić, a nakon njih redom su se plasirali Jakov Kovačić, Marina Vapnar, Hana Virag, Veronika Kosić i Mihael Regović.

Kod petih razreda naujspješniji je bio Matija Marković, a slijede Filip Hrastinski, Karlo Runtas i Leon Jelić. U konkurenciji učenika šestih razreda 1. mjesto osvojio je Marko Matijašić, druga je Lena Petrinić, a treći Lovro Tišlar, dok je kod sedmih razreda Antonio Otmačić bio nešto uspješniji od Petre Gović.

Mentorice navedenim učenicima su Ivana Smolej Kolarek, Anita Ban, Ana-Marija Šovagović Zuzjak, Maja Pritišanac Jug i Andreja Fabac.

Županijsko najtjecanje najboljih matematičara među učenicima Zagrebačke županije održat će se 4. ožujka u OŠ "Vladimir Deščak" (Rakitje).

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 28. 1. 2020. 14:17

Školsko natjecanje iz informatike

Na školskom natjecanju iz informatike učenici su provjeravali svoje znanje i sposobnosti u nekoliko kategorija - Jan Grdanjski sudjelovao je u dvije kategorije - Alogorimi i Razvoj softvera, Ivan Bošnjak rješavao je zadatke iz Osnova informatike, a Lovro Tišlar, Marko Matijašić i Lena Petrinić sudjelovali su u kategoriji Digitalne kompetencije. Mentor učenicima je Arijana Volmost.

Županijsko natjecannje iz informatike održat će se u OŠ "Stjepan Radić" (Božjakovina) 14. veljače.

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 27. 1. 2020. 08:56

Školsko natjecanje iz engleskog jezika

Na natjecanju iz engleskog jezika sudjelovalo je troje učenika, a poredak je sljedeći: prvo mjesto osvojila je Mia Fauković, drugi je Jan Grdanjski, a treća Petra Jurišić. Mentorica učenicima je Andreja Vlahović Gabriša.

Županijsko natjecanje iz engleskog jezika održat će se 3. ožujka u OŠ Đure Deželića (Ivanić Grad).

   
   
   
  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 27. 1. 2020. 08:10

Školsko natjecanje iz fizike

Na školskom natjecanju iz fizike sudjelovali su Petra Jurišić i Jan Grdanjski, a Petra je test riješila nešto uspješnije od Jana. Mentor učenicima je Tihomir Ivanec.

Žpanijsko natjecanje iz fizike najuspješnijih učenika Zagrebačke županije održat će se 16. ožujka u OŠ Šćitarjevo.

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 27. 1. 2020. 07:55

Školsko natjecanje iz njemačkog jezika

Započela su natjecanja u našoj školi. Led su probile dvije učenice osmih razreda - Erika Keliš i Ema Tušin koje su rješavale test iz njemačkog jezika. I Erika i Ema pokazale su zavidno poznavanje stranog jezika, a ovoga puta uspješnije je test riješila Erika. Čestitke učenicama i mentorici Dijani Starčević!

Nakon što se objedine liste svih koji su pristupili natjecanjima po školama, najbolji u Zagrebačkoj županiji bit će pozvani u OŠ Sveta Nedelja gdje će se 19. veljače (srijeda) održati županijsko natjecanje.

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 22. 1. 2020. 08:25

Bit ćemo domaćini Županijskog natjecanja iz povijesti

Danas je pristigao raspored domaćinstva županijskih natjecanja i smotri iz kojeg je vidljivo da je našoj školi povjereno domaćinstvo natjecanja iz povijesti.

Shodno tome, 17. ožujka (utorak) u školi u Bregani okupit će se najbolji poznavatelji povijesti među učenicima Zagrebačke županije.

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 13. 1. 2020. 15:19

30 godina Croatia Airlinesa

Croatia Airlines je povodom svog 30. rođendana pokrenuo natječaj na koji su se mogli javljati učenici osnovnih škola svojim video radovima – čestitkama.

Na navedeni natječaj javili su se i učenici naše škole Aleksander Relić i Mateo Dekanić (oba iz 7. b).koji su sami osmislili i realizirali svoj video uradak. Iako nisu osvojili jednu od prve tri nagrade, dobili su  kao znak zahvale maketu aviona Airbus 320.

Video se može pogledati na školskoj Facebook stranici.

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 2. 1. 2020. 10:44

13 naših učenika među 10% najboljih

I ove je godine u našoj školi upriličeno natjecanje Dabar (organizacijski dio preuzele su učiteljice Arijana Volmost i Aleksandra Gudlin Mićić). Kao što je poznato, Dabar je osmišljen kako bi se svoj djeci omogućilo jednostavno sudjelovanje kroz online natjecanje, koje se sastoji od niza izazovnih zadataka osmišljenih od strane stručnjaka iz pedesetak zemalja.

Na ovogodišnje natjecanje u našoj školi prijavio se velik broj učenika, a posebno su uspješni bili Viktor Tucaković, Lana Kmezić Janjušić, Lucija Celizić, Noa Šturlan i Filip Tušin (MikroDabar), Marina Vapnar i Gabriela Tamajo (Milidabar), Marko Matijašić i Lena Petrinić (Kilodabar) te Slavica Bašić, Jan Grdanjski, Patricija Mihelić i Luka Devetak (MegaDabar).

Svi navedeni učenici plasirali su se među 10% najuspješnijih nattjecatelja u svojim kategorijama od svih prijavljenih učenika diljem zemlje te im stoga čestitamo na velikom uspjehu!

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 16. 12. 2019. 08:46

Ivan Horvat preuzeo Povelju za "Naj-akciju 2019."

Jučer je  u Starogradskoj vijećnici Skupštine grada Zagreba održana je svečanost povodom 20 godina akcije „Gradovi i općine – prijatelji djece“ na kojoj su, između ostaloga, proglašene „Naj-akcije 2019.“ te dodijeljene Povelje i Pohvale gradovima i općinama u kojima su te akcije provedene.

Samobor je dobio Povelju za uspješno provedenu „Naj-akciju 2019.“ pod nazivom „Svi smo drugačiji, strip radionica“. U izradi istoimenog stripa, s ciljem podizanja svjesnosti o autizmu, prošle školske godine sudjelovali su i učenici naše škole – Danijel Dorotić, Roko Dekalić, Ivan Horvat i Josip Librić, a Ivan Horvat je jučer na svečanosti i preuzeo Povelju u ime grada Samobora.

pedagoginja Željka Ceglec

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 20. 11. 2019. 12:33

Sat povijesti iz Vukovara - Novinari u Domovinskom ratu

Sat povijesti iz Vukovara – Dan sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine održan je danas po deseti put. Domaćin projekta je Osnovna škola Dragutina Tadijanovića iz Vukovara kojoj se ove godine u jedinstvenom satu povijesti (videokonferencijskom vezom) pridružilo još sedamnaest škola iz Dubrovnika, Zadra, Malog Lošinja, Šibenika, Gospića, Pokupskog, Pule, Vukovara, Sirača, Nove Bukovice, Sv. Ilije, Ivanca, Osijeka, Varaždina i Bregane.

Ovogodišnja tema bila je "Novinari u Domovinskom ratu – riječ i slika jači od tenkova". Njome se željelo istaknuti važnost uloge ratnih izvjestitelja u prenošenju istine o vrijednostima koje su branjene u Domovinskom ratu.

Učenice povijesne grupe Tara Grdanjski, Nika Knežević i Tara Ratešić (sve 8. A) razgovarale su s novinarom Mislavom Maroevićem koji se prisjetio svojih  iskustava, događanja  iz 1991. i situacije kakva je bila u Samoboru i okolici tih ratnih godina. Iako Samobor nije bio direktno ugrožen ratnim operacijama i samoborski novinari, možda, nisu bili na prvim linijama ratišta, ali i te kako su odradili važan posao govoreći  i pišući o zbivanjima u Domovinskom ratu.

Zbog ograničenog vremena za javljanje u Sat povijesti iz Vukovara morali smo napraviti skraćenu audio i video verziju razgovora, a za to su pobrinuli učenici 7. b razreda Mateo Dekanić i Alexsander Relić.

http://www.facebook.com/100011094753345/videos/976515882728228/?id=100011094753345

učiteljica Sanja Rapljenović

U nastavku pročitajte cijeli razgovor s Mislavom Maroevićem …

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 16. 11. 2019. 15:45

ATOM liga

U organizaciji profesorice matematike Maje Zelčić i njenih suradnika 7. studenog u cijeloj Hrvatskoj  održano je ekipno natjecanje iz matematike, fizike i kemije – ATOM liga.

Ekipu čine tri učenika i našu školu predstavljali su učenici osmog razreda: Petra Jurišić, Patricija Mihelić i Jan Grdanjski. U konkurenciji od preko 170 timova iz cijele Hrvatske naš tim je zauzeo zadovoljavajuće trideset i treće mjesto.

Čestitamo im!

učitelj Tihomir Ivanec

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 13. 11. 2019. 15:52

EU Code Week 2019.

Osnovna pismenost svake osobe u digitalnom dobu morala bi uključivati razumijevanje programiranja i razvoj ključnih kompetencija povezanih s računalnim razmišljanjem, stoga se i mi uključujemo u aktivnosti koje pridonose tome i omogućujemo našim učenicima da naprave prve korake kao digitalni stvaratelji. Učenici naše škole su tijekom listopada sudjelovali u projektu EU Code Week. Toj inicijativi pridružilo se 84 zemlje, a Hrvatska se našla na 10. mjestu po broju organiziranih i prijavljenih događanja. Među njima se našla i naša škola – Eko škola.  

Tema koja se obrađivala tijekom projekta EU Code Week u listopadu s učenicima 5. do 8. razreda bila je usko vezana uz ekologiju i klimatske promjene te o zbrinjavanju elektroničkog otpada. Učenici su na svoj kreativan način predstavili temu koristeći jedan od ponuđenih alata za učenje programiranja.

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 5. 11. 2019. 12:22

Leon na Zboru malih pjesnika u Zlataru

Na jubilarnom 50. Zboru malih pjesnika u Zlataru održanom ove subote sudjelovao je i naš mladi literat Leon Bišćan.  Manifestacija je to  koja potiče i njeguje dječje kajkavsko pjesništvo. Od 311 pristiglih radova na natječaj, Leonova pjesma „Čudlivi maček“ izabrana je za izvođenje na priredbi i tiskanje u zbirci Zbora. Posebnost ove manifestacije je ta što sami autori govore svoje stihove u narodnoj nošnji svoga kraja.

Trosatna priredba sastojala se od recitiranja pedeset izabranih pjesama, ali i od retrospektivnog dijela u kojem su izvedene  neke od najljepših pjesama napisanih u posljednjih pedeset godina. Stihove su govorili nekadašnji sudionici, danas odrasli pjesnici, a sve je bilo popraćenom glazbenim intermezzima tamburaškog orkestra i zbora OŠ A. Kovačića iz Zlatara. Posebni gosti u kajkavskom Zlataru bila su djeca iz štokavskog Cernika  te iz čakavskog Žminja koja su se predstavila glazbeno – poetskim programom.

Priredba je završila dodjelom nagrada i priznanja te fotografiranjem svih sudionika u narodnim nošnjama.

učiteljica Valentina Mahović

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 25. 9. 2019. 11:19
» Arhiva naših vijesti    
 


Ispričnice/izborni predmeti


Školsko zvono


Društvene mreže


TražilicaFotografija tjedna

4. Knedlijada i likerijada u Bregani


Kalendar
« Rujan 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji


Brojač posjeta
Ispis statistike od 1. 1. 2015.

Ukupno: 460535
Ovaj mjesec: 9111
Ovaj tjedan: 764
Danas: 157

Anketa (mala)
Kakva treba biti nastava u novoj školskoj godini?
preskoči na navigaciju