preskoči na sadržaj
vijesti

Računala za područne škole

(preuzeto s mrežnih stranica MZO)

Ministrica znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Blaženka Divjak donijela je Odluku o dodjeli sredstava osnovnim školama za nabavu laptopa/hibridnih računala za područne škole. Ovom odlukom odobravaju se sredstva osnovnim školama za nabavu laptopa/hibridnih računala za 1.137 područnih škola u ukupnome iznosu od 15.334.000,00 kuna.   

Ovom odlukom  naše područen škole (Grdanjci i Novo Selo) dobile su ukupno 17 000 kn za nabavu računala (za izvođenje nastave informatike u razrednoj nastavi). 

Više na http://mzo.gov.hr/vijesti/odluka-o-dodjeli-sredstava-osnovnim-skolama-za-nabavu-laptopa-hibridnih-racunala-za-podrucne-skole/3737   

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 21. 5. 2020. 07:43

Fašnik u područnim školama

Jučer je Fašnik obilježen i u našim područnim školama u Grdanjcima, Novom Selu i Noršić Selu. Tročlana delegacija iz Bregane uputila se prema područnim školama gdje su ih dočekali maskirani učenici i njihovi učitelji.

Maskiranim predstavnicima škola uručeni su i slatki poklončići, a neizbježno je bilo i zajedničko fotografiranje.

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 26. 2. 2020. 08:11

Grom udario u PŠ Noršić Selo

Tijekom današnjeg nevremena grom je udario u krov PŠ Noršić Selo. Osim što je izazvao neugodnost kod učenika i djelatnika škole, nije napravio većih problema. Kvarovi su brzo otklonjeni, a manja materijalna šteta će se uskoro nadoknaditi.

Najvažnije od svega, nitko nije ozlijeđen niti se bilo kome tko se nalazio u školi (osim početnog šoka) nešto dogodilo.

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 4. 2. 2020. 14:22

Božićna radionica u Grdanjcima

U PŠ Grdanjci Ispratili smo ovu godinu božićnom radionicom na kojoj su učenici zajedno s roditeljima izradili prigodne ukrase koji će krasiti njihove domove.

Djed Božićnjak je u Grdanjce stigao nešto ranije pa se pod školskim drvcem već našao poklon i oduševio učenike. Učionice nam krase nove police i tepisi. 
 
Očito smo bili jako dobri.
 
učiteljica natalija Hrenek Prosoli
  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 21. 12. 2019. 10:31

Blagdansko ozračje u Noršić Selu

Blagdansko (božićno) raspoloženje stiglo je u PŠ Noršić Selo. Učenice 8. razreda Slavica Bašić i Antonija Lukšić te učenici 5. razreda Tea Bašić i Matija Lukšić  svojom su kreativnošću, maštovitošću i timskim radom osmislili i realizirali estetsko uređenje škole za nadolazeće blagdane pod mentorstvom učiteljice likovne kulture Josipe Pentić.

Učenici su marljivo crtali, lijepili, rezali, i  slagali te svojim nesebičnim doprinosom uljepšali školske prostorije.

učiteljica Josipa Pentić

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 20. 12. 2019. 08:52

Kestenijada u PŠ Grdanjci

S obzirom da su nam najavili hladnije i kišno vrijeme idućih dana, mi smo odlučili iskoristiti zadnje zrake sunca družeći se uz pečene kestene. Učenici su preko vikenda obišli obližnje šume i ubrali kestene te ih kod kuće pripremili za pečenje. 

Dok su učenici odmjeravali snage u štafetnim igrama na igralištu, naša vrijedna učiteljica Natalija Hrenek Prosoli je ispekla kestenje u kojima smo svi zajedno uživali.
 
učiteljica Suzana Kos 
  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 28. 10. 2019. 14:27

Postavljeni zidni projektor i platno u PŠ Novo Selo

Sve tri učenice koje pohađaju nastavu u PŠ Novo Selo od sada će moći u potpunosti pratiti nastavu baš kao i njihovi vršnjaci u matičnoj školi. Na početku nove školske godine postavljen je zidni projektor i platno, stoga će učitelj Tomislav Palačković (razrednik tamošnjih učenica), baš kao i svi predmetni učitelji koji dolaze u Novo Selo (informatika, engleski jezik, njemački jezik, vjeronauk) moći lakše prezentirati nastavne sadržaje.

Ne treba uopće govoriti kako su na novost u svojoj učionici reagirale dvije polaznice drugog razreda i njihova kolegica koja ide u četvrti razred...

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 15. 10. 2019. 18:19

Mladi čuvari prirode

Učenici četvrtih razreda posjetili su našu PŠ Novo Selo. Tamo su ih dočekale 3 učenice, njihov učitelj i teta kuharica. Nakon upoznavanja i razgledavanja okolice škole svi zajedno krenuli smo prema Budinjaku.

U Eko-centru Budinjak  učenici su sudjelovali u edukativnom programu „Mladi čuvar prirode“ .U prvom dijelu radionice Potraga za blagom, uz vodstvo stručnih suradnika učenici su izrađivali sunčane satove pritom ponavljajući sadržaje orijentacije u prirodi. Drugi dio radionice odvijao se na terenu, tj. šumi i livadi gdje su se učenici pomoću karte, kompasa, znakova u prirodi i uputa orijentirali dok nisu pronašli kovčeg s blagom.

učiteljica Anita Ban

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 1. 10. 2019. 20:30

Snijeg sredinom svibnja

Učitelj Branimir Martinović koji se zajedno s učenicima nalazi u našoj PŠ Novo Selo poslao nam je fotografiju snimljenu danas - snježne pahulje ponovno su zabijelile okolicu naše područne škole.

Sve to ne bi bilo nimalo neobično jer su stanovnici Novog Sela Žumberačkog itekako navikli na snijeg, no radi se o sredini proljetnog mjeseca svibnja!

Ovo je još jedan dokaz nepredvidljivosti vremena ili kao što je netko u šali rekao - još samo da prezimimo ovo ljeto...

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 15. 5. 2019. 11:22

Ormarići za učenike stigli i u Grdanjce

Nakon što su prošle školske godine garderobne ormariće dobili učenici u matičnoj školi u Bregani, sada su šareni prostor za spremanje svojih stvari dobili i učenici u područnoj školi u Grdanjcima.

Dvadeset učenika PŠ Grdanjci moći će tako također rasteretiti svoje teške školske torbe...

 

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 3. 5. 2019. 14:22
» Arhiva naših vijesti    
 


Područne škole

Osnovna škola Milana Langa ima tri područne škole - PŠ Grdanjci, PŠ Novo Selo i PŠ Noršić Selo. U Grdanjcima i Novom Selu nastavu polaze učenici razredne nastave, a u Noršić Selu nastava se organizira za učenike predmetne nastave.

Ispričnice/izborni predmeti


Školsko zvono


Društvene mreže


TražilicaFotografija tjedna

4. Knedlijada i likerijada u Bregani


Kalendar
« Rujan 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji


Brojač posjeta
Ispis statistike od 1. 1. 2015.

Ukupno: 460535
Ovaj mjesec: 9111
Ovaj tjedan: 764
Danas: 157

Anketa (mala)
Kakva treba biti nastava u novoj školskoj godini?
preskoči na navigaciju