preskoči na sadržaj
Vijesti

Pružimo djeci ruku ljubavi

ETwinning projekt Pružimo djeci ruku ljubavi (We give the children a hand of love) međunarodni je projekt u kojeg su se učenici 2. c razreda uključili početkom školske godine 2019./2020. Aktivnosti projekta završene su koncem ove nastavne godine.

Glavni cilj projekta je pomagati potrebitima te u skladu s tim provesti odabrane programske aktivnosti s djecom i za djecu.  Moj je 2. razred jedan od 108 uključenih partnera u projekt diljem Republike Hrvatske, Srbije, Makedonije, Poljske, Rumunjske, Albanije, Armenije i Italije.

Svaki od projektnih partnera za zadatak su imali izabrati važne nadnevke koje će tijekom školske godine prigodno obilježiti u razredu i lokalnoj zajednici. Svakom od projektnih partnera ostavljeno je na izbor organiziranje aktivnosti u skladu s glavnim ciljem projekta.


Aktivnosti su započele već prvoga tjedna eTwinning događajem Prvo školsko zvono. Prvi dan nastave u našem razredu protekao je veselo, razigrano i radno. Upoznali smo našu novu učenicu Emu. Podsjetili smo se prošlogodišnjih pravila ponašanja i dopunili ih novima ( Memento prijateljstva 6). Naše ljetne dogodovštine predstavili smo sličicama u sunčanim naočalama. Svaki učenik je dobio svoj kreativan zadatak koje sam za njih napravila u aplikaciji Thinglink. Nasmijali smo se odgovorima i dobro zabavili. Nastavili smo s Hrvatskim olimpijskim danom i razrednom olimpijadom. Uz Međunarodni dan nenasilja (2.10.) održali smo radionicu Različitost i sukob. Obilježili smo Dječji tjedan, prigodno, pjesmom Zdravo maleni. Zajedno s projektnim partnerima iz Šibenika smo sudjelovali u našoj prvoj videokonferenciji. Obilježili smo Međunarodni dan tolerancije (16.11.) radionicom Poštujemo li razlike među nama. Organizirali smo božićnu radionicu na kojoj smo zajedno s roditeljima izrađivali čestitke za obitelji i projektne partnere. Uslijedila je i božićna čajanka na kojoj smo uz čaj i kolačiće čitali božićne priče koje su učenici napisali u sklopu literarnog natječaja Najljepša božićna priča. Već drugu godinu sudjelujemo u projektu Afrički trbuščići i prikupljamo potrebite stvari koje će razveseliti mališane u Tanzaniji. Ove godine smo odlučili razveseliti i štićenike Doma za starije i nemoćne. Naši predstavnici razreda su s velikim veseljem i ponosom zajedno sa stručnom službom škole otišli u Dom za starije osobe Šimić. Dan koji volimo je Global School Play Day – dan nestrukturirane igre u kojemu sudjelujemo već drugu godinu. Obilježili smo dan sigurnijeg interneta prigodnim sadržajima i kvizom. Zatim smo sudjelovali u Danu ružičastih majica – toga dana samo napravili „žabice“ u koje smo upisali lijepe prijateljske poruke i poklonili ih jedni drugima.  Sudjelovali smo na 194. Samoborskom fašniku. Završnica projekta - Majčin dan i Međunarodni dan. Za obitelji smo izradili cvjetove za mamu i obiteljske grbove. Na TwinSpace-u projekta imali smo i nekoliko zanimljivih zadataka za suradnju s projektnim partnerima: Prvo školsko zvono, Adventska događanja- čestitke za projektne partnere, Svjetski dan školske igre, Dan obitelji. Suradnički zadatci u svakom projektu, pa tako i ovome, moje učenike posebno razvesele.

Sredinom ožujka 2020. iznenadnim zatvaranjem škola u RH započelo je
učenje na daljinu u virtualnim učionicama. Cijeli svijet pogođen je pandemijom
Covida 19. No, naše projektne aktivnosti nastavljene su online. Putem web stranice razreda učenici su dobivali upute za zadatke koje su provodili u svojim domovima, snimali videouratke obavljenog zadatka, slali fotografije uradaka ili prezentirali putem Zoom aplikacije. Digitalni alati koje smo najčešće koristili su Padlet, Wakelet, Lino, Flipgrid i Google prezentacije.

Učenici su s oduševljenjem radili na projektu i aktivno su bili uključeni u sve dijelove projekta.

učiteljica Aleksandra Gudlin MićićPošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Igor Matijašić   datum: 13. 7. 2020.

Online prodaja proizvoda zadruge


Jelovnik


Društvene mreže


Anketa (mala)
Hoće li pasti snijeg za vrijeme božićnih blagdana?

TražilicaFotografija tjedna

Novi školski kalendar


Brojač posjeta
Ispis statistike od 1. 1. 2015.

Ukupno: 480955
Ovaj mjesec: 1509
Ovaj tjedan: 1856
Danas: 112

Kalendar
« Prosinac 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji


Škola na televiziji

preskoči na navigaciju