preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Knjižnica/Školski list

Projekti

Razredne web stranice

Škola na radiju

Vijesti

Siječanjske aktivnosti boravkaša

Novu kalendarsku i nastavak školske godine započeli smo znanstveno! I ovaj put se u našem pokusu našao jabučni ocat, sada u kombinaciji s jajetom. Pomoćnici su bili Ivan Horvat i Patricija Vrbančić koji su objasnili tijek pokusa i njegovo trajanje. Jaje smo uronili u jabučni ocat i ostavili smo ga tako malo više od tjedan dana. Pretpostavke su bile različite; od toga da se ništa neće dogoditi, pa da će jaje isplivati na površinu, da će jaje puknuti, da će se vidjeti žumanjak do toga da će ljuska nestati.

Ono što se dogodilo jest da je ljuska nestala tj. jaje je postalo mekano i gumeno. To se dogodilo zato što je ljuska jajeta sastavljena od kalcijeva karbonata, a vinski ocat s njim reagira i ljuska postane gumena. Mi smo koristili svježe jaja i bilo je prilično gumeno, ali smo ga ipak uspjeli razbiti. Da smo to jaje skuhali, navodno bi bilo čvrsto kao gumena lopta… Nekom drugom prilikom!

 


Osim ovog znanstvenog dijela naravno da smo već i puno šetali, uočavali promjene u prirodi, pričali priče i igrali razne igre u razredu i na školskom igralištu. Pokušali smo prizvati snijeg crtanjem različitih snjegovića, ali kako nismo  u tome uspjeli bacili smo se na prizivanje proljeća izradom ptica od kolaža, usput smo i slušali prekrasan ptičji pjev i vidjeli predivne i neobične ptice koje žive diljem svijeta.



Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Igor Matijašić   datum: 25. 1. 2016.

Upisi u 1. razred


Društvene mreže


Fotografija tjedna

Langovci na Craft festivalu


Anketa (mala)
Koliko vremena dnevno koristiš mobitel?






Tražilica



Brojač posjeta
Ispis statistike od 1. 1. 2015.

Ukupno: 872766
Ovaj mjesec: 6976
Ovaj tjedan: 2406
Danas: 21

Kalendar
« Svibanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji


Škola na televiziji





preskoči na navigaciju