Kad bake pripremaju kruh
U mjesecu listopadu učenici 4. c razreda obilježili su Svjetski dan hrane, Dan kruha i zahvalnosti za plodove zemlje i Dan jabuka. Kruna svih događanja u mjesecu bila je radionica izrade kruha koju smo organizirali u suradnji s našim bakama iz razreda. Posjetile su nas dvije bake, gospođa Evica, Lovrina baka i gospođa Anica, Petrova baka. Naučile su nas kako nastaje domaći kukuruzni kruh i zlevanka.
Učenici su oblikovali mala peciva koja smo također ispekli, kao i kruh i zlevanku. Strpljivo su odgovarale na sva pitanja znatiželjnih glavica i pričale kako se nekad jelo. Uživali smo u druženju s bakama, a do kraja dana smo se sladili finim domaćim kruhom i zlevankom. Bili smo počašćeni ukusnom pitom od jabuka koju smo u slast pojeli (hvala baki Anici!).
Od srca hvala našim bakama na druženju s nama!
učiteljica Aleksandra Gudlin Mićić
« Travanj 2024 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 |
29 | 30 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |